03-05-11, 19:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Krycie jest ok, wiadomo Revlon Colorstay to nie jest, ale daje radę  trzyma się około 6h u mnie, a to dużo jak na moją cerę.
Moja youtubowa ulubienica opowiada o nim i kilku innych kosmetykach Essence, które warto kupić, może przyda Ci się link: http://www.youtube.com/digitalgirl13#p/u/25/DmgItcqHPak ja zgadzam się właściwie w 100% z jej typami (poza korektorem, bo go nie miałam :P )
|
dzięki wielkie kochana :*
|

04-05-11, 21:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Ja też bardzo lubię essence  Potwierdzam, że limitowane edycje kiedyś były ciekawsze, ale za to w stałej ofercie ostatnio pojawiło się sporo nowości, kuszą;-) Obecnie mam rozświetlacz do twarzy i jest naprawdę ok, na stale w kosmetyczce mam też kredki do oczu Long Lasting. Ale niestety podkłady mają w ciemnych kolorach, za ciemnych jak dla mojej bladej cery.
|

04-05-11, 22:03
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Jest jeden całkiem jasny podkład, to ten w musie, kolor 04. Z innych firm używam np Colorstay kolor Buff, a z Oriflame zwykle koloru Porcelain.
A reszta podkładów Essence niestety ma za ciemne kolory
|

04-05-11, 22:36
|
 |
Member
|
|
|
|
A powiedzcie mi jeszcze czy ta firma my secret jest porównywalna do essence ? Bo też mają słodziutkie kolorki i opakowania... no i ceny rozsądne
|

04-05-11, 22:44
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja z MS bardzo cenię sobie cienie, zwłaszcza maty i trójki, mam kilka. Mam też błyszczyk kokosowy i z kolagenem oraz słynną już odżywkę do rzęs niebieską. Dużo dobrego słyszałam też o pudrze sypkim. Co do podkładów i tuszów nie wypowiem się, bo nie używałam, ale to co mam to wszystko oceniam bardzo pozytywnie, zwlaszcza, że cena śmieszna
|

04-05-11, 23:17
|
 |
Member
|
|
|
|
Właśnie dziewczyny to jest dla mnie śmieszne, że często "buszujemy" po stoiskach z drogimi kosmetykami, mając pod nosem dobre i tanie , ale to już po prostu dzięki ekstra reklamom ( niestety większość z nas jest na nie podatna). Dziewczyny jutro śmigam po jakiś cień  :PP zachęciłyście mnie jak nie wiem  )
|

04-05-11, 23:45
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Śmigaj, śmigaj, ja uważam, że akurat MS ma lepsze cienie niż Essence. A tak przy okazji, to nie wiem, czy wiesz, ale My Secret to polska firma Pierre Rene
|

05-05-11, 10:09
|
 |
Member
|
|
|
|
coś Ty ?? długo swego czasu używałam podkładu pierre rene był bardzo lekki, później zlikwidowali drogerię w której go kupowałam i nie mogłam nigdzie znaleźć więc przerzuciłam się na inny  teraz jest ich pełno... może jeszcze do niego wrócę
|

07-05-11, 19:58
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
ja używam kosmetyków i z my secret i essence i uważam ze są bardzo fajne  uzywałam i tuszy i cieni i zawsze byłam zadowolona
|

07-05-11, 20:07
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Megi, Twoje makijaże są chyba najlepszą rekomendacją dla tych cieni 
A powiedz mi, jakiego tuszu My Secret używałaś i polecasz? Bo ja od nich nigdy nie miałam tuszu.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|