18-11-09, 22:03
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Kosmetyki naturalne
Co sądzicie o naturalnych kosmetykach, przygotowywanych w domu ? Czy kupujecie półprodukty i kręcicie mikstury  ? Lub czy kiedyś robiłyście?
|

18-11-09, 22:32
|
|
|
Dakota chyba to co naturalne jest najlepsze, nie kręciłam domowych mikstur, raczej różnorodne np. maseczki kupuję w sklepie - po prostu idę na łatwiznę
|

18-11-09, 23:30
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
u mnie wygląda to tak, ze słyszałam o kilku czarodziejskich  miksturach, ale.... jakoś nigdy mi nie po drodze aby je przyrządzić
|

18-11-09, 23:39
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Ja się własnie przekonałam, że te naturalne najlepsze. Taka maseczka z płatków owsianych, peeling z kawy. Za grosze a efekt super. Od jakiegoś czasu kupuje składniki i mieszam w domu żele czy olejki do mycia twarzy.I naprawde nie ma w tym filozofii - wszystko przelac do jednego, wstrząsnąć, pomieszać (to nie dla Bonda, więc mozna :P ) i gotowe. Moja skóra najlepiej reaguje właśnie na takie hand made. Wymieszałam sobie żel hialuronowy, serum na noc i przeboski olejek do mycia twarzy. I taniej mnie wychodzi niż sklepowe.
|

18-11-09, 23:52
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
no to chyba czas zacząć  stosować, a propos Bonda, mój małz własnie ogląda  jakbyś była u nas w domu
|

22-11-09, 20:12
|
|
|
Ja sobie czasami robię takie domowe maseczki i jestem zadowolona, przynajmniej wiem że nie ma w tym praktycznie żadnej chemii...
|

06-12-09, 19:35
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja miałam zestaw kosmetyki z Saponarii niby naturalne. Niestety w składzie znalazłam m.in. parabeny, ceny są znacznie wyższe a jakością nie odbiegają od przeciętniaków
|

08-12-09, 20:44
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
peeling z kawy-rewelka, poza tym ogorki na twarz,peeling z soli (plus oliwka- sol zatrzymuje wode w organizmie), kiedys słyszała o maseczce ze zgniecionego ziemniaka i ogorka ale nie probowalam. ktos jeszcze ma jajkies przepisy? chetnie wypróbuję  miodek ponoc super na spierzchniete usta a i slyszalam o dodawaniu mleka do kapieli
|

13-12-09, 12:55
|
|
|
|
Maseczka
Moja maseczka: drożdże plus mleko zmieszać i nałożyć na twarz działa oczyszczająco zwęża pory nadaje ładny kolor twarzy
|

26-01-10, 17:15
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
wiadomo...co naturalne to podobno najlepsze.Ale ja wolę kupić kremy,maseczki w sklepie niż się grzebać z nimi w domu
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|