09-01-11, 19:42
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Kosmetyki Nivea
Firma jest w Polsce dość popularna - są kosmetyki do twarzy, ciała, włosów, niestety nie ma kolorowych. Jakie są Wasze ulubione produkty Nivei, które polecacie, a które nie?
|

09-01-11, 22:18
|
|
Banned
|
|
|
|
W mojej łazience nie może zabraknąć mydeł w kostce i mleczek do ciała, szczególnie wygładzającego i odżywczego. Z kolorówki miałam kiedyś podkład "Stay Real", ale z tego co pamiętam, nie byłam z niego zadowolona. Do włosów polecam spray "Volume Sensation" (nooo, mnie akurat bardzo służy  )
|

09-01-11, 23:17
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja natomiast przetestowałam sporo kosmetyków z Nivei i mogę śmiało polecić:
* żele pod prysznic-różne 
* antyperspiranty w formie sprayu i kulki- moje ulubione to te z serii Double effect oraz Pearl & beauty
* matujący krem nawilżający na dzień
* żel-peeling to twarzy Clean deeper z serii Nivea Visage Young
* krem nawilżający z odrobiną lekkiego podkładu "Be beautiful"
* szampony np. Diamond Gloss  i Intense repair
* obowiązkowo krem Nivea Soft
* pomadki ochronne - cała gama-dla każdego coś dobrego-ja miałam różne

12-01-11, 15:12
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
z kosmetyków Nivea kupuję kremy do twarzy,balsam Nivea Q10-inne również,kremy do rąk.Ostatnio kupiłam regenerujący krem do rąk.Wspaniale nawilża.Ma cudny zapach
|

12-01-11, 22:18
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
A czy któraś z Was stosowała krem upiększający Nivea Beauty?
|

05-06-11, 21:28
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Uwielbiam zwykły kremik z Nivei za 5 złociszów w drogerii, jest świetny na nawilżenie każdej partii ciała  poza tym lubię balsamy z tej firmy, szczególnie ujędrniający Q10 oraz te do skóry mocno wysuszonej.
|

05-06-11, 22:19
|
|
Member
|
|
|
|
|
- pomadki ochronne zawsze, wiernie Nivea
- zwykły krem, ten z niebieską zakrętką na obtarte od kataru nosy, suche łokcie i kolana... ale na nos najczęściej
- antyperspiranty tak, do czasu, kiedy przypadkiem użyłam innej firmy (używam tych w kulce) i okazało się, że on nie brudzi, a nivea tak...
- żele pod prysznic - lubię!!!
|

06-06-11, 07:11
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
A czy któraś z Was stosowała krem upiększający Nivea Beauty?
|
Tak, używam go już od dłuższego czasu. Trafiłam na niego przypadkowo i jest to punkt obowiązkowy w mojej kosmetyczce. Nie lubię podkładów, pudrów etc. nie obciążam i nie zapycham tym skóry twarzy. Ten krem to dla mnie idealne rozwiązanie. Działa troszeczkę jak krem koloryzujący, pięknie rozświetla buzię (ma delikatne drobinki). Fajnie dopasowuje się do naszej cery. Uwielbiam.
Oprócz tego lubię balsamy Nivea - najbardziej te z dodatkiem mleczka migdałowego.
Lubię też pomadki - najbardziej tą Hydro Care (jasno błękitne opakowanie). Obowiązkowo też krem NIvea Soft - do wszystkiego!
|

06-06-11, 08:19
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A mi się ten krem wałkował, musiałam nakładać go w minimalnych ilościach, a wtedy w ogóle nie nawilżał... A o kremie pod niego nie było mowy
|

06-06-11, 09:31
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja używam przeróżne balsamy, olejki i mleczka do ciała Nivea, w tym m.in.: odżywcze mleczko, wygładzający balsam, balsam Q10 do skóry suchej, olejek wygładzający i wiele innych. Do tego różne serie mydełek i żeli - lubię np. Happy Time czy miodowe w płynie do rąk. Teraz jestem ciekawa żelu melonowego  Do tego dorzucę dezodoranty w sprayu, pomadki ochronne, całą gamę produktów do pielęgnacji włosów. Jeśli chodzi o kosmetyki do twarzy, to wybieram z reguły produkty dla skóry mieszanej i normalnej - mleczko, tonik czy krem nawilżający o właściwościach matujących. Stestowałam też Nivea Visage - upiększający krem i peeling. Obowiązkowo Nivea Soft uniwersalny, ostatnio tez Nivea Intimate.
A jeśli chodzi o kosmetyki kolorowe, to rzeczywiście szkoda, że w PL ciężko je dostać. Nivea, poza błyszczykami, które możemy dostać w rodzimych drogeriach, w ofercie ma podkłady, tusze, pudry. A tu link do sklepu w Niemczech: http://shop.nivea.de/nivea-make-up/bestseller.html
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|