ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-11-09, 00:36
toscane toscane jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 9
Zdjęcia: 4
Kosmetyki przez internet

No właśnie.Jakie macie doświadczenia w zakupach kosmetyków prze internet.Czy zdarzyło się Wam kupic podróbkę ,albo produkt o wątpliwej dacie ważności?Jak to jest naprawdę?Czy ceny są faktycznie atrakcyjne?A produkty w 100 procentach zadowalające?
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-11-09, 00:48
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
Cytat:
Napisał toscane Zobacz post
No właśnie.Jakie macie doświadczenia w zakupach kosmetyków prze internet.Czy zdarzyło się Wam kupic podróbkę ,albo produkt o wątpliwej dacie ważności?Jak to jest naprawdę?Czy ceny są faktycznie atrakcyjne?A produkty w 100 procentach zadowalające?
ja jak kupuje to raczej od sprawdzonych sprzedawców, nie wierzę w TANIE KUPOWANIE typu OKAZJA! Poza tym jak kupuje kosmetyki, a sprzedawca nie umieszcza informacji na temat daty ważności to zawsze o nią pytam. A jeśli chodzi o kupowanie poza allegro to raczej wątpię aby w aptekach, sklepach czy drogeriach internetowych sprzedawali coś starego.

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-11-09, 00:56
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Kosmetyki kupuje na allegro, z Biochemii Urody i z Helfy. Co do tego drugiego i trzeciego, to mam pewnośc, że wszystko nowe i świeże. A z allegro róznie bywało. Raz kupiłam podróbke tuszu Loreala. Na szczęście rzęsy i oczy mam w całości. Teraz kupuje u jednego, dwu sprzedawców, takich sprawdzonych. Perfum nie kupowałam jeszcze nidgy przez internet.

Odpowiedź z Cytatem
stare 31-12-09, 19:41
vendetta vendetta jest nieaktywny
Member

ja jestem allegromaniaczką jak chce coś kupić to badam sprzedającego na wszystkich frontach, jakie ma komentarze, co aktualnie sprzedaje i za ile.łatwo wybadac jak się ma doświadczenie czy to nie sciemniacz. wybieram takich którzy pozwalają odebrac towar osobiście. (ci co sprzedają podróby raczej nie chcą się spotykac oko w oko) kupuję gdy wiem że to z drogerii lub apteki. a perfumy z kolei kupuję używane od osób prywatnych, jesli ktoś potrafi fachowo opisać mi zapach, skąd go ma itd...wtedy da się wyczuć czy to rzeczywiście z prywatnej kolekcji i że od pefrumoholiczki
raz zdazyło mi się kupic maseczki do twarzy smierdzące błotem zamiast ogórkiem, oraz tusz bourjoius niby nowy ale zaschnięty że hej.jest kilku duzych sprzedawców którzy sprzedają podróby znanych marek robione pewnie w chinach....szkoda gadać ...ale komentarze same pozytywne oj dużo bym mogła o tym gadać
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-10, 15:36
rafalmagdajankowiak
Guest

Smile ....

ja sprawdzam najpierw jakie ma opinie potem decyduje się jeśli wszystko ok
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-10, 19:17
puchiko puchiko jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 9
Może przedstawię sprawę od strony sprzedającego, udaje mi się za granicą zdobyć tanio kosmetyki, zakupić większą ilość i wystawić na allegro, gdy robię opis zdarza się zapomnieć o dacie ważności, np.: dla mnie to oczywiste, że są świeże o długim terminie ale jak kilka osób o nią zapyta to dodaję do opisu Sama kupuję nie tylko na allegro ale np.: w aptekach internetowych, gdzie o dziwo można znaleźć kosmetyki tańsze niż na Allegro i do tego dostać kilka próbek bez łaski (mam teraz na myśli znudzone Panie farmaceutki ze standardowej apteki)
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-01-10, 21:41
bronka bronka jest nieaktywny
Member

Ja też kupuję na allegro, choć zawsze sprawdzam kim jest sprzedawca - raczej kupuję w sklepach, które istnieją także poza allegro, inaczej łatwo o podróbkę. Ostatnio jednak kupiłam mamie perfumy i twierdzi, że są dużo mniej wydajne. Możliwe aby to była podróbka? Cena nie była dużo niższa niż np. w sephorze Kiedyś kupiłam cały zestaw Musteli (dla mnie w ciąży i dla mojej Dzidzi), ceny były naprawdę atrakcyjne i jakościowo też super. Tusze do rzęs też kupowałam i były okej. Korzystam też ze sklepów internetowych firm kosmetycznych, np. z mydłami naturanymi. Jak biorę więcej (dla znajomych) wtedy opłaca się zapłacić za przesyłkę niż samej gdzieś jechać. I nigdy się nie "nacięłam" na szczęście.
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-10, 16:25
netka25 netka25 jest nieaktywny
Senior Member

Kupuję na allegro bo jest tanio.I tak kupiłam 2 kremy I cena razem z przesyłką była niższa niż cena jednego kremu w sklepie.Czasami się opłaca bardzo.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-10, 17:57
bora_13
Guest

Najbezpieczniej kupować na stronach sprawdzonych polecam kosmetyki firmy Yves Rocher oraz ze strony estyl.pl. Wiarygodne i bardzo dobre kosmetyki;D
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-02-10, 23:27
talula talula jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 1
Nie mam odwagi kupować na allegro kosmetyków. Perfumy kupuję w jednej perfumerii od lat ( prefumeria.pl) a swoje ulubione kosmetyki pielęgnacyjne w aptece internetowej dbam o zdrowie , bo mogę odebrać osobiście i nie płacę za wysyłkę.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania