ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-10-10, 18:07
puchiko puchiko jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 9
Zgadzam się w 100% z Justyną ale jest jeszcze jedna kwestia, nie wiem czemu ale w Polsce ceny kosmetyków (i nie tylko) są koszmarnie zawyżane, te same kosmetyki za granicą są znacznie tańsze, ba! nawet przez internet ze strony producentów często bardziej opłaca się zamówić(nie wspominając o allegro) niż kupić np.: w Sephorze

Nie żebym była w 100% zwolenniczką sklepów internetowych, bo np.: perfumy kupuję w sklepie
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-10-10, 16:14
kamikaze kamikaze jest nieaktywny
Senior Member

Większość kosmetyków kupuję przez internet. Raz że cena, dwa że wygoda, a trzy jeszcze nie miałam niemiłej sytuacji. Choć unikam sprzedawców typu "nie przepłacaj, u mnie za 3 zł coś co u innych za 30 ;-)) Raczej wybieram apteki, sklepy...
Duże, znane perfumerie maja na prawdę ogromne marże, szkoda mi przepłacać
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-10-11, 14:25
Lulewna Lulewna jest nieaktywny
Junior Member

sklepu internetowe ale tylko pewne

swojego czasu kupowałam sporo na allegro teraz już praktycznie tylko w sklepach firm, które rozprowadzaja dany kosmetyk u nas w kraju... u źródła tylko i wyłącznie... tyle razy naciełam się na kosmetyki o niewiadomej dacie ważności albo pordóbki.. szkoda pieniędzy.. co z tego że na allegro dany kosmetyk kosztuje połowę - właśnie to powinno wzbudzić naszą czujnośćeris tylko od eris , dermikę tylko od dermiki... o tak właśnie.. kosmetyki do opalania tylko od mojego ulubionego onyxa, nie kupuję dziwnie tanich kosmetyków bo to się zwyczajnie nie opłaca.
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-11-11, 16:57
Filantropka Filantropka jest nieaktywny
Junior Member

Cytat:
Napisał talula Zobacz post
Nie mam odwagi kupować na allegro kosmetyków. Perfumy kupuję w jednej perfumerii od lat ( prefumeria.pl) a swoje ulubione kosmetyki pielęgnacyjne w aptece internetowej dbam o zdrowie , bo mogę odebrać osobiście i nie płacę za wysyłkę.
ja rowniez, nie mam odwagi tym bardziej, ze wlasnie na rzeczach malych sprzedawanych masowo najwiecej jest niedopowiedzec, bo przeciez ile mozna zadac pytan sprzedawcy, aby kupic jeden tusz?! Tego sie nigdy nie da sprawdzic...niestety
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-11-11, 11:57
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Ja osobiście nie przepadam za kupowaniem "w ciemno" - za to lubię kupować już wypróbowane kosmetyki i dermokosmetyki, np. w portalu apteki Dbam o zdrowie - ceny są dużo niższe niż normalnie w aptece, a odbiór własny jest bezpłatny. To wychodzi bardzo korzystnie.

Z perfumami mam raczej złe doświadczenia - kiedyś kupiłam w jakiejś perfumerii internetowej (niestety nie pamiętam nazwy, ale wyglądała na baaaardzo wiarygodną!) perfumy, które - dałabym sobie głowę uciąć - MUSIAŁY być oryginalne, a tymczasem w noszeniu okazały się wprost śmiesznie nietrwałe... nie wiem na czym to polega. Chyba nie ma możliwości, żeby ktoś w oryginalne opakowanie nalewał podróbki..? A tym bardziej, żeby producent wytwarzał "osobną" partię towaru gorszej jakości... Od tamtej pory niestety wybieram kupowanie w zwykłych, nie internetowych perfumeriach.
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-11-11, 15:29
Filantropka Filantropka jest nieaktywny
Junior Member

Tu sie zgodze, cos jest nie tak z niektorymi perfumami, ale tez nie rozumiem jak to sie dzieje. Moze ktoras z was slyszala cos wiecej? Ciekawy temat.
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-12-11, 12:26
olololo olololo jest nieaktywny
Junior Member

A jakie sklepy internetowe z kosmetykami macie sprawdzone już?
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-12-11, 14:27
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał olololo Zobacz post
A jakie sklepy internetowe z kosmetykami macie sprawdzone już?
Na pewno all, apteki internetowe,a z resztą to raczej wstrzymałabym się przed wymienianiem ich tu, we wpisie, bo to będzie dla nich reklama...

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
Odpowiedź z Cytatem
stare 21-01-12, 09:30
migotka migotka jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 18
Zdjęcia: 20
Ja znalazłam fajnego użytkownika na allegro i kupuję tam kosmetyki Essence. Wszystko sprawnie, niskie koszty - dobrze jest
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-02-12, 20:35
trycja13 trycja13 jest nieaktywny
Senior Member

uwielbiam kupować na allegro i innych portalach internetowych. Oczywiście nie raz trafiłam na podróbkę czy przeterminowany kosmetyk ale wtedy działam bo nie bede płacic za cos wadliwego, nie oryginalnego i za cos czego nie uzywam. Ponadto czesto mozna trafic na wielka okazje i kupic naprawde wysokopółkowy kosmetyk za grosidła
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania