21-01-10, 15:12
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Kremy do twarzy - dla jakiego wieku co?
Mam takie pytanie co do kremów.
Na większości nie ma wieku jakiego tycza (z tego co pamietam - tylko AA ma opis na kosmetykach np 30+) ale np informacje: anti-age, dl cery dojrzałej, itd.
Skad ja biedny mały robaczek mam wiedzieć, ze to juz pora na użycie tego czy tamtego?
Czy na serio gdy stuknie 25 lat to trzeba zacząć używać kosmetykow przeciw zmarszczkowych?
|

21-01-10, 19:25
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał amber
Na większości nie ma wieku jakiego tycza (z tego co pamietam - tylko AA ma opis na kosmetykach np 30+) ale np informacje: anti-age, dl cery dojrzałej, itd.
Skad ja biedny mały robaczek mam wiedzieć, ze to juz pora na użycie tego czy tamtego?
Czy na serio gdy stuknie 25 lat to trzeba zacząć używać kosmetykow przeciw zmarszczkowych?
|
ja z netu wyczytuje konkrety, które mnie interesują  - ZAWSZE dobre firmy podają konkretnie do jakiego wieku i do jakiej cery należy stosować dany kosmetyk, jeśli się nie myślę Dax tez pisze 
Jeśli chodzi natomiast to kiedy zaczyna się stosować, to chyba każdy stosuje według uznania i potrzeb... ja osobiście nie używam regularnie kremów na dzień, praktycznie w ogóle jedynie na noc i pod oczy 
|

14-03-10, 20:31
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
na stronce Ziaji też jest wyszczególnienie dla jakiej grupy wiekowej jest dany krem
|

05-12-10, 21:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
nie patrzcie na ramy wiekowe danego kremu tylko na potrzeby Waszej skóry
|

07-01-11, 12:30
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Często osoby ok trzydziestki mają cerę z wygladu ładniejszą tzn młodszą od osób które mają lat 20  Więc powinno sie chyba dobierac jednak krem do potrzeb skóry.
|

13-01-11, 13:14
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja zawsze kupuję kremy dostosowane do wieku,do tego czego potrzebuje moja skóra.Dlatego też warto zwracac na to uwagę
|

24-02-11, 21:10
|
 |
Member
|
|
|
|
a moja skóra w nosie ma mój wiek i lubi to co jest dla młodszych. Wszystkie kremy dla mojej grupy wiekowej są dla mnie za mocne, podrażniają i cerę i wysuszają. Tak wiec z uporem maniaka wracam do starych sprawdzonych kremów, których już dawno nie powinnam używać
|

10-04-11, 21:02
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał amber
|
To jakich kremów używać powinnac poznac po swojej cerze, niektórych cera jakby szybciej sie starzenie innych dużo wolniej więc te 5 lat w tą czy w tą - to chyba nie ma różnycy wielkie.
Np. gdy masz 25 lat a widzisz, że Twoja skóra wygląda gorzej (ma więcej zmarszczek niż Twoich rówieśniczek) to chyba śmiało możesz sięgną po te od 30 lat. O ile wiem te skladniki w kremach nie dzialają az tak szczególnie mocno jak to ogólnie piszą producenci. Wszyscy wiemy że nawet najwspanialszym kremem nie pozbedziemy się zmarszczek, wiec nie ma co się tak strasznie obawiać. Niektórzy mowią, że skóra się przezwyczai- nie wiem ile w tym prawdy ale tak na " chłopski rozum" Kosmetologia idzie tak do przodu, wynajdywane są coraz doskonalsze składniki, że nie ma co się chyba bać.
|

15-04-11, 20:15
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Z reguły kremy dla 20 latek nie sa przeciwzmarszczkowe, tylko nawilżające lub tp. Ale wybierając krem lubię wcześniej poczytać w necie informacji na jego temat i ocen innych dziewczyn. mam 28 lat i nie używam na razie kremów przeciwzmarszczkowych, ale pod oczy i na noc, czasem tez na dzień, ale nie zawsze, tak co drugi dzień.
|

16-04-11, 22:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
najlepiej jak byś poszła na badanie skóry,w takim badaniu wychodzi jaką masz jędrność skóry, jaki jest stopień nawilżenia i podatność na zmarszczki a specjalista dobierze ci odpowiedni krem  i doradzi pielęgnację
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|