25-07-11, 17:25
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
zdecydowanie kosmetyczka, ale żeby nie pójść do "pierwszej lepszej" proponuję poczytać trochę w internecie o kosmetyczkach z Twojej okolicy, podpytać znajomych, napewno znajdziesz właściwą. Ryzyko wykonywania takiego zabiegu w domu przez osobę nie znającą się na rzeczy jest jak dla mnie zbyt wysokie.
|

20-09-11, 09:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Kusi mnie.. ale mam pytania do eksperta.
Kusi mnie taki depilator. Jednak chyba nie wyobrażam sobie dobrze jak to tak naprawdę wygląda podczas stosowania.
W chwili obecnej moje wyobrażenie (po przeczytaniu tego i owego na ten temat) jest takie:
1. Zapuszczam się totalnie i hoduję włosy w miejscach z których normalnie prawie natychmiast je usuwam.
2. Robię pierwszy zabieg, który na początku nie daje żadnych widocznych rezultatów i dalej chodzę owłosiona jak za przeproszeniem małpa przez 1-2 tygodnie podczas których włosy wypadają
3. Po miesiącu od pierwszego zabiegu, ciągle owłosiona, bo wzrasta następna faza włosów, robię drugi zabieg - znów brak widocznych efektów przez 1-2 tyg.
4. Po dwóch miesiącach robię trzeci zabieg, i po 1-2 tyg jestem już gładka jak pupka niemowlaka.
Jednym słowem zabiegi można robić tylko w zimie i to pod warunkiem że nie chodzimy na basen albo na fitness.
Albo ja kompletnie tego nie rozumiem...
Dodam że mam odłożoną pewną kwotę na załatwienie sprawy depilacji na dłużej i rozglądam się za opcjami. Ten Silk'n kusi ale nie podoba mi się to oczekiwanie na rezultaty.
Proszę o potwierdzenie że te zabiegi wyglądają właśnie tak lub o skorygowanie mojej wizji.
I jeszce jedno - czy ten "laser" jest na tyle mocny że mogą z niego korzystać mężczyźni typu "o mój Boże ale owłosiony facet!"?
|

28-09-11, 18:41
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja nie mogę Ci pomóc, ale to co piszesz brzmi strasznie skomplikowanie. Nie zdecydowałabym się na kupno.
|

25-10-11, 22:05
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Witam!
>> 1. Zapuszczam się totalnie i hoduję włosy w miejscach z których normalnie prawie natychmiast je usuwam.
Można je np. regularnie golić. Ważne jest, aby nie wyrywać!
>> 2. Robię pierwszy zabieg, który na początku nie daje żadnych widocznych rezultatów i dalej chodzę owłosiona jak za przeproszeniem małpa przez 1-2 tygodnie podczas których włosy wypadają
Efekt będzie już po pierwszym zabiegu. Z każdym kolejnym redukcja będzie postępować.
Jak zostało wspomniane wyżej, bez problemu można stosować golenie.
>> 3. Po miesiącu od pierwszego zabiegu, ciągle owłosiona, bo wzrasta następna faza włosów, robię drugi zabieg - znów brak widocznych efektów przez 1-2 tyg.
>> 4. Po dwóch miesiącach robię trzeci zabieg, i po 1-2 tyg jestem już gładka jak pupka niemowlaka.
Aż tak super gładko to nie będzie. Redukcja osiągnie 60-90%, jednak pojedyncze włosy raczej pozostaną. To wynika przede wszystkim z różnych faz wzrostu w momencie wykonywania zabiegu; tylko w fazie aktywnej epilacja jest skuteczna.
>> Jednym słowem zabiegi można robić tylko w zimie i to pod warunkiem że nie chodzimy na basen albo na fitness.
Niekoniecznie. Nie jest wskazane wykonywanie zabiegów na opalonej skórze.
>> I jeszce jedno - czy ten "laser" jest na tyle mocny że mogą z niego korzystać mężczyźni typu "o mój Boże ale owłosiony facet!"?
W przypadku mężczyzn zależy od obszaru stosowania. Dość skuteczne są zabiegi np. na plecach czy klatce piersiowej. Tam gdzie owlosienie jest twardsze i grubsze ciężko będzie o zadowalające rezultaty.
|

03-12-11, 18:38
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Moja koleżanka kupiła sobie laser do depilacji domowej użyła go na połowie łydki i stwierdziła że laser łapie za mały obszar i teraz chce go sprzedać .
|

03-02-12, 10:02
|
|
Senior Member
|
|
|
|
niestety najgorsze jest to "zapuszczanie" jesli chodzi o depilator..
co do lasera.. chyba predzej bym sie przeszla do gabinetu
|

07-02-12, 18:44
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Myślę że nie warto...
Zabulisz dużo kasy a co efekt profesjonalny to profesjonalny
|

07-02-12, 19:17
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
podejrzewam, ze żadna z Was nie pofatygowała się by sprawdzić datę założenia wątku, widzę, że piszecie wszędzie gdzie popadnie, po to tylko żeby pisać!
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|