ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 25-07-11, 17:25
wiosenka83 wiosenka83 jest nieaktywny
Senior Member

zdecydowanie kosmetyczka, ale żeby nie pójść do "pierwszej lepszej" proponuję poczytać trochę w internecie o kosmetyczkach z Twojej okolicy, podpytać znajomych, napewno znajdziesz właściwą. Ryzyko wykonywania takiego zabiegu w domu przez osobę nie znającą się na rzeczy jest jak dla mnie zbyt wysokie.
stare 20-09-11, 09:52
mamadwojga mamadwojga jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 3
Kusi mnie.. ale mam pytania do eksperta.

Kusi mnie taki depilator. Jednak chyba nie wyobrażam sobie dobrze jak to tak naprawdę wygląda podczas stosowania.
W chwili obecnej moje wyobrażenie (po przeczytaniu tego i owego na ten temat) jest takie:
1. Zapuszczam się totalnie i hoduję włosy w miejscach z których normalnie prawie natychmiast je usuwam.
2. Robię pierwszy zabieg, który na początku nie daje żadnych widocznych rezultatów i dalej chodzę owłosiona jak za przeproszeniem małpa przez 1-2 tygodnie podczas których włosy wypadają
3. Po miesiącu od pierwszego zabiegu, ciągle owłosiona, bo wzrasta następna faza włosów, robię drugi zabieg - znów brak widocznych efektów przez 1-2 tyg.
4. Po dwóch miesiącach robię trzeci zabieg, i po 1-2 tyg jestem już gładka jak pupka niemowlaka.
Jednym słowem zabiegi można robić tylko w zimie i to pod warunkiem że nie chodzimy na basen albo na fitness.
Albo ja kompletnie tego nie rozumiem...
Dodam że mam odłożoną pewną kwotę na załatwienie sprawy depilacji na dłużej i rozglądam się za opcjami. Ten Silk'n kusi ale nie podoba mi się to oczekiwanie na rezultaty.
Proszę o potwierdzenie że te zabiegi wyglądają właśnie tak lub o skorygowanie mojej wizji.
I jeszce jedno - czy ten "laser" jest na tyle mocny że mogą z niego korzystać mężczyźni typu "o mój Boże ale owłosiony facet!"?
stare 28-09-11, 18:41
Oktawia23 Oktawia23 jest nieaktywny
Senior Member

Ja nie mogę Ci pomóc, ale to co piszesz brzmi strasznie skomplikowanie. Nie zdecydowałabym się na kupno.
stare 25-10-11, 22:05
Ewa Meszka Ewa Meszka jest nieaktywny
Junior Member

Witam!

>> 1. Zapuszczam się totalnie i hoduję włosy w miejscach z których normalnie prawie natychmiast je usuwam.

Można je np. regularnie golić. Ważne jest, aby nie wyrywać!

>> 2. Robię pierwszy zabieg, który na początku nie daje żadnych widocznych rezultatów i dalej chodzę owłosiona jak za przeproszeniem małpa przez 1-2 tygodnie podczas których włosy wypadają

Efekt będzie już po pierwszym zabiegu. Z każdym kolejnym redukcja będzie postępować.
Jak zostało wspomniane wyżej, bez problemu można stosować golenie.

>> 3. Po miesiącu od pierwszego zabiegu, ciągle owłosiona, bo wzrasta następna faza włosów, robię drugi zabieg - znów brak widocznych efektów przez 1-2 tyg.
>> 4. Po dwóch miesiącach robię trzeci zabieg, i po 1-2 tyg jestem już gładka jak pupka niemowlaka.

Aż tak super gładko to nie będzie. Redukcja osiągnie 60-90%, jednak pojedyncze włosy raczej pozostaną. To wynika przede wszystkim z różnych faz wzrostu w momencie wykonywania zabiegu; tylko w fazie aktywnej epilacja jest skuteczna.

>> Jednym słowem zabiegi można robić tylko w zimie i to pod warunkiem że nie chodzimy na basen albo na fitness.

Niekoniecznie. Nie jest wskazane wykonywanie zabiegów na opalonej skórze.

>> I jeszce jedno - czy ten "laser" jest na tyle mocny że mogą z niego korzystać mężczyźni typu "o mój Boże ale owłosiony facet!"?

W przypadku mężczyzn zależy od obszaru stosowania. Dość skuteczne są zabiegi np. na plecach czy klatce piersiowej. Tam gdzie owlosienie jest twardsze i grubsze ciężko będzie o zadowalające rezultaty.
stare 03-12-11, 18:38
izuchna izuchna jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Moja koleżanka kupiła sobie laser do depilacji domowej użyła go na połowie łydki i stwierdziła że laser łapie za mały obszar i teraz chce go sprzedać .
stare 03-02-12, 10:02
jaszczurka jaszczurka jest nieaktywny
Senior Member

niestety najgorsze jest to "zapuszczanie" jesli chodzi o depilator..
co do lasera.. chyba predzej bym sie przeszla do gabinetu
stare 07-02-12, 18:44
girl_ka girl_ka jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 4
Myślę że nie warto...
Zabulisz dużo kasy a co efekt profesjonalny to profesjonalny
stare 07-02-12, 19:17
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
podejrzewam, ze żadna z Was nie pofatygowała się by sprawdzić datę założenia wątku, widzę, że piszecie wszędzie gdzie popadnie, po to tylko żeby pisać!

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania