ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-06-11, 20:56
diabolique diabolique jest nieaktywny
Senior Member

Czytałam kiedyś artykuł, w którym z metod naturalnych chwalono przykładanie do kurzajki cytryny, uprzednio nasączonej octem. Nie stosowałam, więc nie odniosę się do skuteczności, ale może to jest patent.
stare 23-06-11, 00:31
EwaP EwaP jest nieaktywny
Member

Mi lekarz polecił kiedyś Brodacid, ale co posmarowałam nim kurzajkę to po kilkunastu minutach ten preparat się wykruszał z tej kurzajki, więc sobie odpuściłam smarowanie.

I ja i mąż mieliśmy po jednej kurzajce w tym samym czasie i te paskudne kurzajki po kilku tygodniach same nam zeszły - właśnie po tym jak się skaleczyliśmy w to miejsce, w którym one byly
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-06-11, 22:48
lwiapaszcza lwiapaszcza jest nieaktywny
Senior Member

Jest taka roślinka - nazywa się JASKÓŁCZE ZIELE. W środku ma pomarańczowy sok. Smarując nim regularnie kurzajkę, wykończyłam ją szybko, a żadne apteczne specyfiki nie działały. Także ja polecam tą metodę.

I widzę, że już ją polecano

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 25-06-11 o 20:35 Powód: post pod postem!
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-08-11, 16:55
kaj kaj jest nieaktywny
Member

Wpisy: 16
Zdjęcia: 2
Niemiłe przygody z kurzajkami miałam zarówno ja, jak i moja siostra, a także kuzynka. I każdej z nas pomógł jeden specyfik-Brodacid. Śmierdzi niesamowicie, trochę jak klej Butapren, jednak jest bardzo bardzo skuteczny. Leczenie nim wygląda tak:smaruje się tego wstręciucha warstwą specyfiku i pozostawia do wyschnięcia. Powstaje taka biała skorupka, którą po pewnym czasie obecności na kurzajce i działaniu do jej wnętrza, należy pomału zerwać. I tym sposobem odrywamy krok po kroczku, kawałek po kawałku tego "dziada".
Moja siostra rozniosła kurzajkę z dłoni na usta i moja mama postanowiła, że zasięgnie porady lekarza, czym smarować tą kurzajkę na buzi, bo bała się , że Brodacid to zbyt mocny środek. Pani dermatolog przepisała jakiś specyfik, który kosztował bodajże 50zł i pomimo mega ceny nie zdziałał nic. Także powrócił zaufany Brodacid i kurzajka zarówno z dłoni jak i z ust zniknęła na zawsze i więcej się nie pojawiła.
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-08-11, 17:14
polec polec jest nieaktywny
Member

Cytat:
Napisał lwiapaszcza Zobacz post
Jest taka roślinka - nazywa się JASKÓŁCZE ZIELE. W środku ma pomarańczowy sok. Smarując nim regularnie kurzajkę, wykończyłam ją szybko, a żadne apteczne specyfiki nie działały. Także ja polecam tą metodę.

I widzę, że już ją polecano

Dokładnie, jaskółcze ziele jest fantastyczne, tylko właśnie kończy się powoli.

Polecam, jeśli się uda gdzieś znaleźć w Polsce (mi siostra przywiozła z Niemiec dla syna).

Ekstrakt z TUI (Tuja roślina) w płynie, albo lek homeopatyczny na bazie tegoż wyciągu (kuleczki) .
Jedno i drugie super. Najpierw mąż się pozbył całych KOLONII na stopach, horror.

Teraz u syna są dwie brodawki, które zwalczamy.

Tutaj co znalazłam w google :
http://www.aptekavera.pl/product-pol...nulki-4-g.html

http://www.aptekavera.pl/product-pol...nulki-4-g.html
stare 03-02-12, 09:06
jaszczurka jaszczurka jest nieaktywny
Senior Member

kiedys powstawaly mi na piecie przez basen.. niestety meczylam sie roznymi preparatami i nic, kupialm sobie plaster na kurzajki ok 2 zl sztuka i trzebabylo go zmieniac co jakis czas i on powoli odrywal ta kurzajke, bolesne ale podzialalo.
brodacid srednio dziala, gdzies czytalam ze trzeba zgniesc czosnek i posmarowac i na to plater tlyk oczas leczenia ok 2 tygodnie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-02-12, 19:14
emasek16owo emasek16owo jest nieaktywny
Senior Member

mialam kiedys mnostwo kurzajek na dloniach i pomogl mi olejek herbaciany. przykladalam oklady zaklejalam plastrami i po jakims czasie zniknely. stosowalam tez jaskolcze ziele, ale nie pamietam jakie byly efekty. no a ostatnio uslyszalam...o sposobie z moczem... ponoc dziala..
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-02-12, 22:46
malvina malvina jest nieaktywny
Senior Member

Podobno działa też, gdy inne sposoby zawiodą, okład z posiekanych liści babki lancetowatej - a można ją łatwo, nawet na trawniku znaleźć. Kuracja musi trwać przynajmniej do 2 tygodni. Równie skuteczny i prosty jest zabieg z czosnkiem - zmiażdżony, przyłożony w postaci kompresu, zmieniany za dnia oraz zakładany także na noc. Też minimum 2 tygodnie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-03-12, 22:22
lady lady jest nieaktywny
Member

ja na szczescie nie mam ani jednej
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-03-12, 08:20
trycja13 trycja13 jest nieaktywny
Senior Member

ja mialam kiedys taki preparat z apteki na to w formie bialego flamastra i podzialalo
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania