ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 12-03-11, 18:00
rybka28 rybka28 jest nieaktywny
Junior Member

lekkie jedzonko na picnic

pod koniec jesieni dostałam plecak piknikowy...aż przebieram nogami, by w końcu go użyć
ale...
jesteśmy wraz z moim narzeczonym na diecie
staramy się nie jeść więcej niż 1000 kalorii i do minimum ograniczamy spożycie węglowodanów

stąd też moje pytanie, czy znacie jakieś lekkie i łatwe w transporcie przekąski, które możemy zabrać na pierwszy wiosenny picnic, który zamierzam zorganizować, gdy ziemia trochę wyschnie
stare 12-03-11, 18:56
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
pomidorki pokrojone na 8 częsci albo koktajlowe i ogoras gruntowy z sola lub bez. u mnie to króluje
stare 12-03-11, 20:25
LadyGlen LadyGlen jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Rybko,rozumiem jeszcze ze jakas wiotka dziewczyna przetrwa na 1000 kalorii,ale facet,on jest w stanie chodzic na takim glodzie?! chyba ze siedzicie i wpychacie kalafiory,one maja malo kalorii i mozna je jesc i jesc i jeeesc piknik super sprawa,ja tez bardzo lubie na nie chodzic i przygotowywac kosze z tlustym niezdrowym jedzeniem,to element przyjemnosci,zatem ciezko mi wyobrazic sobie dietetyczny piknik niemniej jednak sprobuje pomoc. Moze lekka kalorycznie a dosc pozywna <przynajmniej dla was skoro trwacie w tych 1000 kalorii>salatka: piersi kurczaka zrumienione na patelni,z salata lodowa,pomidorkami cherry,oliwkami.bez majonezu,lekko skropione oliwa z oliwek albo z dodatkiem sera feta-taki w zalewie,od razu mozna rzucic troche zalewy. moze kawalki tunczyka.mozesz tez zrobic piersi kurczaka albo schab bez panierki<ona jest bardzo kaloryczna>i nie na patelni tylko beztluszczowo w piekarniku upiec albo na patelni grilowej,podsypane sola,pieprzem,ziolami prowansalskimi,z czosnkiem bedzie bardzo dobre a ziola wspomoga trawienie.oczywiscie swieze owoce na przegryzke,albo salatka z nich: ananasy,brzoskwinie,pomarancze..moze cos a'la kanapki,zamiast chleba maca albo chrupkie pieczywko,z lekka szynka,serem mozarella i pomidorem/oliwka,z twarogiem z dodatkami..

Tagi
menu, picnic

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania