ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 14-04-11, 10:24
lucy27 lucy27 jest nieaktywny
Senior Member

Ja też mam kręcone włosy (choć oststnio mniej mi się kręcą). Kupuję kosmetyki podkręcające skręt wlosów. Pianki do włosów i specjalne kremy, które nakłada się na wilgotne włosy. Wtedy są gładkie i nie puszą się. Kiedys miałam fajny kosmetyk (fioletowe opakowanie z pompką), ale nie pamiętam nazwy, a ostatnio nie mogę go nigdzie kupić, zwłaszcza że nie pamiętam nazwy. Ale jest tego mnóstwo w sklepach, drogeriach. Trzeba popróbować:-) Gdy prostuję-używam kosmetyków do prostowania. Ale tak jak pisałam-teraz mniej mi się kręcą i mniej używam takich kosmetyków.
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-04-11, 14:38
nietoperzyca nietoperzyca jest nieaktywny
Junior Member

Moje włosy były na tyle suche, że ludzie się mnie pytali czy robiłam trwałą albo coś... dosłownie tak wyglądały. Jak nieudana, rozczesana trwała, po prostu skręt siana. To mi trochę dało do myślenia, że przecież muszą być kosmetyki wlaśnie do takich włosów... no i są, nie jest ich za dużo ale łatwo je znaleźć, nawet w necie na beliso shop. Ja zamówiłam sobie balsam do włosów po trwałej z firmy cece. On działa mocno wygładzająco ale nie prostuje (nie zależało mi na tym). Po prostu włosy są skręcone i wygładzone, mają jakąś formę, a nie taki puch.
stare 09-07-11, 20:59
mikiqu mikiqu jest nieaktywny
Junior Member

Do loków dobre są kosmetyki z aloesem
stare 30-09-11, 17:02
Insomnia Insomnia jest nieaktywny
Junior Member

Aby ujarzmić i odżywić kręcone włosy, a także wszystkie inne rodzaje polecam najzwyklejszy szampon z wyciągiem ze skrzypu polnego Radical. Włosy się super rozczesują, są miękkie, puszyste i mocniejsze. Co prawda się nie pieni, ale jest naprawdę bardzo dobry
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto. Cóż może powiedzieć mężczyzna, któremu się trafia kobieta piękna, inteligentna i wykształcona?
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-11-11, 11:27
zgubilammusk zgubilammusk jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 2
Zdjęcia: 19
Insomina masz racje, szampon moze malo sie pieni i jest zupełnie niewydajny ale za to efety sa fajne. Tez mam krecone wlosy i uzywalam go, teraz uzywam Pantene regeneracja, musze co jakis czas zmieniac szampon. Kazde wlosy reaguja inaczej na produkty pielegnacyje( nawet jesli dwie osoby maja krecone wlosy kazda z nich moze inaczej zareagowac na dany produkt). Krecone włosy przede wszystkim nie lubia: suszarek, farbowania, mocnego tarcia recznikiem, lakieru(on jeszcze bardziej wysusza) oraz żelu który lepi włosy. Najlepiej jest stosowac pianke do kreconych wlosow( oczywiscie tez nie przesadzac bo ona tez wysusza na swoj sposob) albo odzywki na skret wlosow, ktore stosuje sie na mokre loczki. Z tego co pamietam byly takie odzwyki z Pantene i bylu całkiem całkiemNo i oczywiscie regularne podcinanie koncowek bo loczki tez lubia sie rozdwajaC
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-11-11, 15:40
kugelchen kugelchen jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
Wlosy krecone maja przewaznie tendencje do wysuszania . Nalezy uzywac kosmetykow do takich wlosow przeznaczonych. Po umyciu w wilgotne pasma wetrzec pinke do lokow, nastepnie glowe spuscic miedzy nogi albo odchylic na fotelu mocno do tylu. Suszyc suszarka ale w taki sposob , zeby caly czas dlonmi ugniatac wlosy od dolu do gory. To wyglada tak jakbysmy sciskali rozlozona sprezyne. Po takim suszeniu wlosy powinny ulozyc sie w regularne loki.
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-12-11, 20:13
lila_m lila_m jest nieaktywny
Junior Member

Mam kręcone włosy, ale jeszcze do niedawna nie umiałam o nie dbać a tym bardziej ułożyć ich, żeby się nie puszyły. Ale znajoma fryzjerka dała mi złote rady i jest świetnie:
Po pierwsze strzyżenie, żeby nie były ciężkie- nie typowe cieniowanie, ale kolejne pasma włosów skręca się i tnie nożyczkami od połowy pasma. Nie tnie się całkiem, tylko lekko nacina.
Włosów kręconych praktycznie się nie rozczesuje- jedynie po myciu, bo inaczej niszczy się włosy.
Suszyć najlepiej z dyfuzorem- nie puszą się.
Ślicznie trzyma w ładzie i ładnym skręcie Twist Around lotion z Goldwella. Ja używam go jak lekko podsuszę włosy, a potem jeszcze podsuszam z nim dyfuzorem. Do tej pory nie znalazłam nic lepszego.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania