ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-12-09, 19:10
Valbena
Guest

Makijaż permanentny - kursy - wasze opinie

Cześć dziewczyny!

Nie wiem jak Wy, ale ja już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że mam już dość malować się codziennie - a tego wymaga moja praca. Dla tego zaczynam się bardzo zastanawiać nad zabiegiem jakim jest makijaż permanentny. Warszawa mnie interesuje.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-12-09, 01:33
Beata Dubiel Beata Dubiel jest nieaktywny
Ekspert iBeauty.pl

Wpisy: 1
Witam!
Makijaż permanentny jest co raz bardziej powszechny.Wiele pań go sobie "funduje",nawet nie przyznając się do tego.Jeżeli jest dobrze zrobiony,to nie wyróżnia się.Najpopularniejsze są nadal kreski na powiekach,brwi i usta(kontur i wypełnienie).Jeżeli i tak codziennie malujemy np.czarną konturówką oko,to czemu nie.W zależności od zastosowanego pigmentu,może trzymac się kilka miesięcy do nawet pięciu lat.Z czasem zastosowany pigment "wchłania się" i blednie,więc zabieg trzeba powtórzyc.Z makijażem permanentnym jest jak z tatuażem.Trzeba dobrze się zastanowic.To raz.Dwa i to najważniejsze-wybór gabinetu.Tu najlepiej sprawdza się poczta "pantoflowa".Bo niestety różnie to bywa.Przede wszystkim zwracajcie Panie uwagę na czystośc i zachowanie wręcz chirurgicznej sterylności w takim gabinecie.Jasne ,że zdarza się ,rzadko,ale się zdarza,np.uczulenie na pigment.Chociaż firmy maksymalnie testują produkty do tego typu zabiegów.A trzy to doświadczenie kosmetyczki.Wprawna ręka i właśnie to doświadczenie gwarantuje nam dobrze wykonany zabieg.Na przykład kreska jest prosta,tuż przy rzęsach(na obu powiekach taka sama),usta ładnie wymodelowane,brwi naturalne.
Są to zabiegi kosztowne,jednak nie należy zbyt oszczędzac.Kilka miesięcy temu jedna z moich klientek znalazła ogłoszenie,że szkoła,która organizuje kursy makijażu permanentnego,poszukuje chętnych pań,jako"modelek"do nauki.Adeptki na chętnych paniach uczyły się wykonywania makijażu.Cena zabiegu była o połowę niższa,niż w gabinecie.To skusiło moją klientkę.Skorzystała i zgłosiła się.Pech chciał,że po zabiegu,po ustąpieniu opuchnięcia,które jest normalne,okazało się że została zainfekowana gronkowcem i nabawiła się opryszczki(zabieg dot.ust).Długie i kosztowne leczenie,że nie wspomnę o wyglądzie i samopoczuciu.Oczywiście ,że na kimś panie muszą się uczyc,ale takie już ryzyko.To samo mogło się przytrafic w gabinecie.Czego nikomu nie życzę.Dlatego tak ważny jest wybór właśnie gabinetu.
Nie podpowiem gabinetu w Warszawie,ale liczę na pomoc forumkowiczek.
Pozdrawiam.Beata Dubiel
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-02-10, 01:00
beat
Guest

Ja robiłam sobie kreseczki na górnych powiekach ok. 2 lata temu. Teraz powinnam je troszkę przyciemnić. myślałam też o brwiach, mimo ,że nie są złe ale lubię je przyciemniać henną dość mocno. Kosmetyczka powiedziała, że dobrze zrobić je jeszcze przed latem, no ale wydatek 800 zł. Podobno brwi prawie wcale nie bolą- kreski też nie najgorzej wspominam. Oglądałam brewki zrobione przez nią na fryzjerce w tym salonie, fajnie to wygląda, no i chyba wygodajest. Jak mi się uda to zrobię Ci zdjęcie moich kresek.Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-02-10, 02:00
Rubylips
Guest

Zastanów się dobrze przed zabiegiem czego chcesz, żebyś potem nie żałowała, że dałaś się namówić na coś w ostatniej chwili albo uległaś cudzemu gustowi. Mam przyjaciółkę, która robi takie makijaże i cieszy się ogromną renomą.Zdobyła wiele nagród ale mimo to nie odważyłam się dotychczas na makijaż permanentny bo mam delikatną urodę i lubię się zmieniać. A poza tym to jednak boli
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-02-10, 12:13
beat
Guest

No tak ale ja właśnie napisałam, że kreseczki mam już długo i jestem zadowolona- teraz chcę je sobie przyciemnić jeszcze mocniej- i wcale bardzo mnie nie bolały- może to kwestia rodzaju znieczuleń. A nad brwiami się jeszcze zastanawiam.
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-02-10, 14:32
Angelina
Guest

Makijaż permanentny Warszawa

Ja robiłam całość, tzn. oczy, brwi i usta, bardzo delikatny makijaż permanentny w Warszawie, w BlueCity na samej górze jest salon kosmetyczny, Afrodyta. Generalnie nie spodziewałam się takiego fajnego efektu, jako, że do tej pory makijaż trwały kojarzył się mi, jak pewnie wielu osobom z przerysowaną tapetą. Nic bardziej mylnego, polecam ten zabieg bo to duża wygoda !
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-04-10, 12:56
madzik madzik jest nieaktywny
Member

Makijaż permanentny - kursy - wasze opinie

Co myślicie o maikjażu permanentnym?
Ja zrobiłam sobie ciemną kreskę na górnej powiece! Wygląda super i już nie musze się męczyć z eyelinerem )) Polecam!!!
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-04-10, 14:46
Belinda
Guest

Ja zrobiłam sobie na górnej powiece - super. Ale dłałam się też*namówić w trakcie na dół - niefajnie, tzn. za mocno, miałam obsesję i w kółko to… zamalowywałam cieniem;-) Teraz już trochę bledszy i się przyzwyczaiłam, ale bez pomalowanych rzęs nie wychodzę*z domu.
Zastanawia mnie tylko, czy kiedyś mi w ogóle zniknie ten make-up, mam go już chyba z 4 lata i ciągle ma się dobrze…
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-05-10, 13:04
Raan
Guest

makijż permanentny

Trwałość takiego makijażu chyba zależy od skóry, ale 4 lata trwałości takiego makijażu to imponujący wynik. Też planuję przyciemnić kontur oka takim makijażem, ale na razie daję radę z eyelinerem.
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-05-10, 12:40
vitality vitality jest nieaktywny
Junior Member

Makijaż permanentny to bardzo wygodna sprawa, ale niestety nie każdy linergista potrafi zrobić dobrze taki makijaż. Słyszałam, że jest kilka miejsc w Polsce, gdzie warto wybrać się na szkolenie z takiego makijażu. Z tego co wiem, to bardzo dobrze mówi się o Centrum Szkoleń New Look w Warszawie. Dobrze wiedzieć, że są takie miejsca, gdzie zwraca się uwagę na poziom opanowania umiejętności przez linergistów.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania