ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 02-06-10, 14:00
Piiink
Guest

makijaż a typ urody

Mam włosy zimnym odcieniu czekolady, ciemnie rzęsy i brwi,jasną karnację i zielone oczy...jaki makijaż do mnie najbardziej pasuje kolorystycznie, jak go zrobić by wyglądać najlepiej, jakich kosmetyków użyć...proszę o bardzo dokładną odpowiedz!
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-06-10, 23:56
Beata Dubiel Beata Dubiel jest nieaktywny
Ekspert iBeauty.pl

Wpisy: 1
Witam iBeautkę Piiink!
Trudno jest doradzac w sprawie "dokładnego"makijażu nie widząc osoby a mając niewiele o niej(jej wyglądzie)informacji.Można by każdą z nas sklasyfikowac ogólnie i "wrzucic" do szuflady:wiosna,lato,jesień,zima.Jest to niełatwe,bo rzadko zdarzają się tak oczywiste typy urody.Zwłaszcza,że farbujemy włosy,pogłębiamy lub rozjaśniamy ich odcień,korzystamy ze solarium,używamy samoopalaczy itp.Poza tym makijaż musi pasowac do charakteru osoby,sposobu ubierania,okazji.Wyobraziłam sobie mniej więcej twój typ i mogę coś podpowiedziec.Podkład i puder niestety musisz wybrac sama szukając w odcieniach jasny lub ciepły beż oraz naturalny.Róż brzoskwiniowy,brązowo-miedziany,pomidorowy,czyli w kierunku cieplejszym,ale stonowanym,niezbyt wyrazistym.Cienie brązowe-chłodniejsze,pomieszane z szarością,złamane brązem zielenie.Kredka do oczu brązowa,szaro-brązowa,brąz z zielenią.Tusz czarny lub ciemnobrązowy.Błyszczyk w kolorach brązu,beżu,spokojnej miedzi lub moreli.Najlepiej transparentny,aby tylko podkreślił usta.Podobnie pomadka.
W doborze kosmetyków kolorowych kierujmy się własnym wyczuciem i upodobaniem.Zawsze też możemy skorzystac z fachowej pomocy w sklepie kosmetycznym.
Pozdrawiam Beata Dubiel
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-06-10, 12:12
ibeautynka ibeautynka jest nieaktywny
Junior Member

Piink ja mam bardzo podobny typ urody - ciemne włosy i rzęsy i brwi, zielone oczy, dość duże usta. Kiedyś makijażystka powiedziała mi, że pasują do mnie brązy, szarości, fiolety. I rzeczywiście te kolorki dominują kiedy robię make-up, ale czasem zdarza mi się zaszaleć np. z odblaskowym - turkusowym tuszem do rzęs - jak idę na imprezkę
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-07-10, 17:10
baobab baobab jest nieaktywny
Junior Member

the best

Tak naprawdę to bardzo indywidualna sprawa Znam osoby, które bez makijaży wygladają równie dobrze jak z Oczywiście ja się do nich nie zaleczam Prawda jest taka,że makijaż powinnien podkreślać naturalne walory danej osoby- daltego na przykład tak mi się podoba koncepxja makijażu permamentnego -jest bardzo delikatny( oczywiście jeśli się go robi w odpowiednich miejcach) a zarazem pozwala, by rysy twarzy były wyraziste
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania