ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 12-08-10, 11:16
Aleksa Aleksa jest nieaktywny
Junior Member

Malowanie ust

Nie znalazłam nic na temat malowania ust a więc wstawiam fajny artykuł jak efektownie pomalować usta

MALOWANIE
1. Przypudruj! Nanieś na pędzel trochę transparentnego, sypkiego pudru i muśnij nim usta. To będzie baza pod szminkę. Dzięki niej twoje usta staną się gładsze i dłużej utrzymają pomadkę.
2. Obrysuj! Kredką w kolorze delikatnej czerwieni zaznacz kontur ust. Zacznij od górnej wargi i idź ku kącikom ust. Dolną wargę zaznacz od lewej do prawej strony.
3. Koloruj! Teraz chwyć szminkę w kolorze kredki. Nabierz jej niedużo na pędzelek i wypełnij kontur ust. Zacznij od środkowej części. Wynik? Dokładnie malujesz usta i oszczędzasz szminkę.
4. Pocałuj! Zbierz chusteczką higieniczną nadmiar szminki z ust. Włóż chusteczkę między wargi, lekko dociśnij i wyjmij. Umaluj usta bezbarwnym lip glossem. Olśniewający efekt!
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-10-11, 12:51
sexilexi sexilexi jest nieaktywny
Member

Od jakiegoś czasu dostępne są na rynku szminki w pisaku/flamastrze różnych marek i firm Astor Maybelline Catrice, nawet Essence. Używacie tych szminek? Jak one sie sprawują? Te z wyższej półki kosztują ok 40 zł. chciałabym się dowiedzieć wcześniej że to bubel a może hit wszechczasów
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-11, 11:39
Member

Aaaa wczoraj poszłam do Natury i oczy ze zdziwienia mi na wierzch wyszły bo zrobili tam szafe Catrice Normalnie padłam z wrażenia i oczywiście zakupiłam sobie Marker do ust
Jest super efekt utrzymuje się zdecydowanie dłużej niż zwykłej szminki. Po nałożeniu kolorku na usta trzeba je posmarować bezbarwną ochronną pomadką i może sie cieszyć kolorkiem przez dłuuugi czas
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-11, 17:08
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał sexilexi Zobacz post
Aaaa wczoraj poszłam do Natury i oczy ze zdziwienia mi na wierzch wyszły bo zrobili tam szafe Catrice Normalnie padłam z wrażenia i oczywiście zakupiłam sobie Marker do ust
Jest super efekt utrzymuje się zdecydowanie dłużej niż zwykłej szminki. Po nałożeniu kolorku na usta trzeba je posmarować bezbarwną ochronną pomadką i może sie cieszyć kolorkiem przez dłuuugi czas
Muszę się rozejrzeć po Naturze dużo dobrego słyszałam o Catrice a taki flamaster mniej więcej w jakiej cenie? i czy kolory są nasycone czy bardziej przygaszone?
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-11, 18:19
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Który masz kolor i czy mogłabyś wstawić zdjęcie?
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-10-11, 12:16
LadyGlen LadyGlen jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
bede dzis kolo szafy Catrice to rozejrze sie za tyum flamastrem..te flamastry to zwykle pigmenty,tylko w takiej upierdliwej formie-nie lubie pisakowych kosmetykow,bo szybko zasychaja-moze lepiej kupic sobie tint bourjoisa albo benefitu? przynamniej nie zaschnie w koncowce
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-10-11, 12:46
Senior Member

Cytat:
Napisał LadyGlen Zobacz post
bede dzis kolo szafy Catrice to rozejrze sie za tyum flamastrem..te flamastry to zwykle pigmenty,tylko w takiej upierdliwej formie-nie lubie pisakowych kosmetykow,bo szybko zasychaja-moze lepiej kupic sobie tint bourjoisa albo benefitu? przynamniej nie zaschnie w koncowce
Tylko ten z Bourjois niedostępny w Polsce i rzadko kiedy można go na all upolować
www.dajjesc.pl

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-10-11, 13:09
LadyGlen LadyGlen jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
trudny do upolowania? wlasnie on jest na allegro zawsze po wpisaniu hi tech bourjois wyskoczyla mi cala strona produktow i tak jest zawsze ilekroc go szukam
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-10-11, 07:43
Member

Cytat:
Napisał PanzerKitty Zobacz post
Muszę się rozejrzeć po Naturze dużo dobrego słyszałam o Catrice a taki flamaster mniej więcej w jakiej cenie? i czy kolory są nasycone czy bardziej przygaszone?
No ten flamaster kosztuje coś koło 15 zł zdaje się 15,99 zł. Kolorków jest 4 albo 5 i są zadziwiająco nasycone. Tylko, że usta po pomalowaniu rym flamastrem trzeba czymś nawilżyć np. jakąś pomadką ochronną Długo się utrzymuje i ma nawet miły smak jak na flamaster

Cytat:
Napisał ayame Zobacz post
Który masz kolor i czy mogłabyś wstawić zdjęcie?
Chciałam sobie wziąć najjaśniejszy kolor tego flamastra, no i wzięłam ale i tak jest ciemny raczej na wieczorne wypady niż na dzień (jak dla mnie )
Flamaster ten występuje w odcieniach toffi i różu - 5 kolorków.
Ja mam 040 Don't Call Me Princess.

pozostałe kolory to
010 Holly Wood
020 Rose Wood Avenue
030 Meet Mrs Rosevelt
040 Don't Call Me Princess
050 Red & The City

Postarałam się dla was i poszukałam nazw tych flamastrów
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg catrice.JPG (17.5 KB, 7 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 10-10-11 o 08:22 Powód: post pod postem
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-10-11, 12:55
Senior Member

Cytat:
No ten flamaster kosztuje coś koło 15 zł zdaje się 15,99 zł. Kolorków jest 4 albo 5 i są zadziwiająco nasycone. Tylko, że usta po pomalowaniu rym flamastrem trzeba czymś nawilżyć np. jakąś pomadką ochronną Długo się utrzymuje i ma nawet miły smak jak na flamaster

Chciałam sobie wziąć najjaśniejszy kolor tego flamastra, no i wzięłam ale i tak jest ciemny raczej na wieczorne wypady niż na dzień (jak dla mnie )
Flamaster ten występuje w odcieniach toffi i różu - 5 kolorków.
Ja mam 040 Don't Call Me Princess.

pozostałe kolory to
010 Holly Wood
020 Rose Wood Avenue
030 Meet Mrs Rosevelt
040 Don't Call Me Princess
050 Red & The City

Postarałam się dla was i poszukałam nazw tych flamastrów
Czyli ten 040 jest ciemny? A ja właśnie chciałam go kupić, myślałam, że będzie jasny...
www.dajjesc.pl

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania