ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 11-11-11, 12:36
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

manicure hybrydowy

Cześć dziewczyny, słyszałyście może o tej metodzie malowania paznocki? Macie jakieś doświadczenia i przemyślenia na ten temat?

Ja wczoraj się skusiłam i za namową kosmetyczki takowy manicure sobie zafundowałam Zdecydowałam się na klasyczny french z lekkim zdobieniem na dwóch palcach. Całość wygląda bardzo ładnie i naturalnie.
Na razie mam go jeden dzień, więc wiele o nim powiedzieć nie mogę. Wyglądu od wczoraj nie zmienił i mimo dwóch przypadkowych prób uszkodzenia (nierdzewna półka w łazience i nóż kuchenny) większych uszkodzeń nie widzę. Kosmetyczka powiedziała, że dwa tygodnie to minimum i ma panie, które przychodzą do niej po miesiącu. Hmm nie do końca chce mi się w to wierzyć, ale sprawdze to na własnej skórze

Dziewczyny, jeśli miałyście już takie 'cudo' na paznokciach to dajcie znać jak się to sprawdza i czy rzeczywiście wytrzymuje tak długi okres czasu.
Ja oczywiście też dam znać co i jak, jednak musi upłynąć trochę czasu
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-11-11, 13:04
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
Jestem kosmetyczką i wykonuję taki manicure i moje przemyślenia są takie że jesli ktoś ma swoją w miarę twardą płytkę i zdrową to trzyma się to super(nawet miesiąc) ale zazwyczaj po kilku razach już co raz słabiej,a na wytrawionej miękkiej nie sprawdza się w cale,jedyne co jest pewne to to że na stopy na lato jest super bo trwa to krócej niż normalne żele a trzyma się super
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-11-11, 17:09
Filantropka Filantropka jest nieaktywny
Junior Member

Thumbs up

Jako oficjalnie uzalezniona uzytkowniczka zakupow znizkowych tzw. grupowych. Korzystam z tych ofert od roku, nie zawsze jest to rewalacja, ale nigdy sie nie zawiodlam. Zdazalo mi sie jednak czasem bardzo zaoszczedzic, co mnie najbardziej cieszy
Odpowiedź z Cytatem
stare 20-11-11, 23:30
weronika.o-ca weronika.o-ca jest nieaktywny
Senior Member

Dobrej firmy hybrydy potrafia wytrzymac miesiąc, ale potrzebuja tez do tego zdrowego podloża zamierzam niedługo wprowadzić taki rodzaj manicure do salonu,więc wowczas podzielę się opinia
stare 28-11-11, 17:38
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

Przetestowałam i oceniam.

Pierwsze dni - rewelacja. Paznokcie wyglądały ciągle pięknie i bez zarzutu. Niestety po około tygodniu lakier na dwóch paznokciach odpadł (na brzegach paznokcia, takie niewielkie kilku-minimetrowe zejścia, jednak widoczne). Co prawda miałam możliwość korekty, gdyby coś takiego się przytrafiło, ale z niej nie skorzystałam i trochę podratowałam sytuacje zwykłym białym lakierem.

Drugim problemem okazała się szybko rosnąca płytka. Nigdy na to nie zwracałam specjalnej uwagi, ale przy tym manicure jest to widoczne. Miałam na szczęście zrobiony french, bardzo naturalny, więc nie było aż tak bardzo widać. Jednak przy kolorach byłoby to już bardzo widoczne.

Usuwanie ok, szybko i bezboleśnie Paznokcie bez zmian, zupełnie nieuszkodzone, mocne i twarde, jak przed manicure.

Ogólnie metoda fajna, ale jednak nie dla mnie. Moje paznokcie rosną bardzo szybko i co za tym idzie odznaczająca się płytka bez lakieru nie wygląda estetycznie. Druga rzecz to brak możliwości zmiany. Taki sam lakier przez 3 tygodnie? Nudaa

Jednak na wakacje takie paznokcie, zwłaszcza u nóg, rewelacja
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-12-11, 20:23
czuszka czuszka jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 4
Ja robię sobie (sama) regularnie na stopach (jestem wierna jednemu producentowi)- i nawet teraz kiedy jest zima i nosimy zakryte buty nic nie odpryskuje i trzyma się rewelacyjnie 4 tygodnie aż do widocznego odrostu (nakładam żel kolorowy). Teraz nie wyobrażam już sobie malować paznokci lakierem który odpryskuje po kilku dniach- a tak jest spokój i estetyka przez okrągły miesiąc. Na dłoniach wolę jednak french wykonany tradycyjnym żelem (na naturalkach).
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-02-12, 21:23
triomama triomama jest nieaktywny
Junior Member

Ja słyszałam wiele dobrego o tego typu manicure. Przede wszystkim że wygląda bardzo naturalnie. Te żelowe lakiery napewno nie niszczą aż tak bardzo płytki paznokcia i lakier utrzymuje się na nim bardzo długo. Ja nie lubię takich nienaturalnie długich pazurków a przy hybrydowym spokojnie można mieć swoją długość a do tego pięknie pomalowaną i wytrzymałą
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-12, 21:28
weronika.o-ca weronika.o-ca jest nieaktywny
Senior Member

wypróbowałam i ja, i mogę z ręką na sercu polecić! Na stopy cos fantastycznego- teraz zimą tez! Zawsze piekne i zadbane stópki na dłoniach tez świetnie się sprawdza!
Dla kobiet,które dbają o swoje naturalne paznokcie to bardzo dobry produkt!

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania