ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-11-11, 17:59
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Cytat:
Napisał martastaa Zobacz post
Płukanka z rumianku - jak najbardziej. Bardzo pomaga, włosy są pobudzone i bardziej puszyste, a przy tym bardzo dobrze się rozczesują
ale ponoć rumianek rozjasnia włosy-wiec pewnie jest dobra dla blondynek
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-11-11, 13:29
kalokagathia kalokagathia jest nieaktywny
Junior Member

Ciekawe. Ja czytałam, że samo czesanie pobudza włosy do wzrostu.
"Raz na tydzień wcierać w skórę głowy zwykłą sól przez 10-12 minut, po czym nie myć głowy przez godzinę" - lepiej, żeby mój żaden znajomy nie pojawił się wtedy u mnie w domu
stare 24-11-11, 13:44
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

A jeszcze cos takiego znalazłam
jak prawidłowo szczotkowac-narazie się uczę tego
Aby stymulować zdrowe funkcjonowanie skóry głowy, trzeba włosy szczotkować dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Włosy należy szczotkować delikatnie przez trzy do pięciu minut (trzy minuty dla włosów krótkich, pięć dla długich). Pochylenie głowy sprawi dodatkowo, że do skóry głowy napłynie więcej krwi, co poprawi jeszcze skutki szczotkowania. Włosy należy szczotkować od szyi do przodu, następnie od boków do czubka głowy. Na końcu należy jeszcze wyszczotkować włosy od przodu w stronę szyi.
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-11-11, 20:58
kugelchen kugelchen jest nieaktywny
Member

Wiecie , ze dlugi masaz wykonany podczas mycia u fryzjera sprawia , ze wlosy i fryzura trzyma sie w pieknej formie. Kiedys moj znajomy fryzjer zdradzil mio , ze im dluzej masuje wlosy podczas mycia tym ladniejsza bede miala fryzure. Dlugie wlosy powinno sie rozczesywac od koncowek posuwajac sie coraz wyzej.
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-11-11, 12:30
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Cytat:
Napisał jola Zobacz post
A jeszcze cos takiego znalazłam
jak prawidłowo szczotkowac-narazie się uczę tego
Aby stymulować zdrowe funkcjonowanie skóry głowy, trzeba włosy szczotkować dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Włosy należy szczotkować delikatnie przez trzy do pięciu minut (trzy minuty dla włosów krótkich, pięć dla długich). Pochylenie głowy sprawi dodatkowo, że do skóry głowy napłynie więcej krwi, co poprawi jeszcze skutki szczotkowania. Włosy należy szczotkować od szyi do przodu, następnie od boków do czubka głowy. Na końcu należy jeszcze wyszczotkować włosy od przodu w stronę szyi.
Hmm... uważałabym z tym częstym szczotkowaniem, bo jak wiadomo może ono powodować/ nasilać wypadanie włosów. Zwłaszcza, jeśli są to włosy posplatane, naturalnie kręcone, które czesze się szarpiąc i ciągnąc. Duże znaczenie ma też CZYM szczotkujemy - czy będzie to grzebień albo szczotka z plastiku lub sztucznego włosia, czy z naturalnego...bo może się okazać, że tylko sobie skrajnie naelektryzujemy włosy, co też będzie niekorzystne.

Może lepiej jednak nie szczotkować, tylko masować głowę? Tego można się nauczyć tak samo szybko i jest równie łatwe, a na pewno zdrowsze
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-02-12, 09:50
elfir99 elfir99 jest nieaktywny
Member

Ciekawe z tym masowaniem.... Ja stosowałam jedynie płukankę z mięty i wcierałam ją w głowę, ale dużo było z tym zachodu, a czasu mało więc zrezygnowałam. Czas chyba powrócić do dobrych nawyków
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-12, 13:32
Starosta53 Starosta53 jest nieaktywny
Member

Ja do masażu używam specyfik własnej roboty z zielonej herbaty, kilku kropel cytryny, 3 kropel olejku alterra i 2kapsułek wit. a+e.
Czytałam ostatnio wskazówki, jak prawidłowo masować głowę

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 17-02-12 o 16:00 Powód: link prowadzący na inne forum :)
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-02-12, 23:44
whitedaisy whitedaisy jest nieaktywny
Junior Member

Również słyszałam o pozytywnych efektach masażu głowy. Ja obecnie używam wcierki Joanna Rzepa Kuracja wzmacniająca, za każdym razem gdy jej używam wykonuje pobudzający masaż

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania