ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 05-02-12, 10:00
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Moje sposoby na łamiącego się paznokcia

Dziewczyny może podzielicie się dobrym sposobem na łamiącego się paznokcia. Mam wszystkie piękne długie na 1 jest pękniety, chwila nieuwagi i złamie się-oj a nie lubię tak jak jeden jest krótszy. Może macie jakiś sposób o którym nie wiem, klej, nalepki czy coś w tym stylu?
Paznokcie mi rosną dość szybko i są twarde-ale nie lubię sprzątać w rękawicach, a potem właśnie tak się kończy, że jeden jest nadłamany. Zresztą wogóle nie uważam na swoje pazurki
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-02-12, 21:48
anka1987 anka1987 jest nieaktywny
Junior Member

niestety wydaje mi się że jak już odpadnie to się za dużo nie zrobi, chociaż są niby jakieś metody "sklejenia" paznokci w salonach albo pokrywa się je jakimiś specjalnymi żelami ochronnymi. Ja miałam taki problem, że mi się robiło tak jakby wewnętrzne stłuczenie w paznokciu - zaczynało się tak 3 mm od brzegu paznokcia na wysokości gdzie już jest "mięso" i już wiedziałam, że w ciągu 2 dni zacznie mi pękać - zadzierał się z 1 strony i nie było wyboru i trzeba było przynajmniej z 1 strony obciąć go tak króciutko, że aż mnie ten widok obrzydzał. Tak mi się zrobiło z 4 razy w odstępach ok. 2-3 msc i tylko na tym jednym kciuku, a resztę paznokci miałam zawsze twardą i raczej dość długie - zero problemów. Na szczęście od paru msc nic sie mi nie robi.
ogólnie są różne odżywki i olejki, dobra jest też lekko podgrzana oliwa do wmasowania w paznokcie, witaminy i może opiłowywanie paznokci w bardziej delikatny, nie ostro zakończony kształt
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-02-12, 11:25
girl_ka girl_ka jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 4
Dodawanie żelatyny do jogurtu przez miesiąc, i odżywka 24k Gold Avon wyeliminowały mój problem!
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-03-12, 18:26
izuchna izuchna jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Najlepszym sposobem na łamiące się paznokcie jest zażywanie Krzemu Wiem bo sprawdziłam na sobie tez łamały mi sie jak tylko trochę podrosły .I na FB była akcja z próbkami no i zgłosiłam się dostałam tabletki na 2wa tygodnie ,po 2 tygodniach zobaczyłam poprawę i zamówiłam sobie tabletki i mam spokój.Paznokietki sobie rosną nie łamią się ,jestem bardzo zadowolona i polecam wam dziewczyny .
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania