15-12-10, 10:48
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Własnie ja muszę przystopowac z zakupami, bo z tą gotówką jest średnio. Na szczęście dzięki zapasom i testowaniu kosmetyków, nie muszę kupować co raz to nowych. Chyba powinnam bardziej zwrócić uwagę na temat "Projekt denko".
Takie tematy są naprawde fajne, bo pozwalają uzmysłowić sobie jak dużo i często bez sensu wydajemy pieniądze. Bo fajna reklama, bo ktoś polecił, bo cos tam. I później to leży, starzeje się i często po jednym, dwu użyciach ląduje w koszu (bo w międzyczasie coś nowszego wyszło, bo się zapomniało itd itp). Tym samym w koszu ląduje kasa. Faktycznie nie przywiązywałam wagi do tego na ile jakiś kosmetyk mi starcza, nawet myslałam, że będą wiecznie mi służyć. Otrzeźwienie przychodziło wraz ze smrodkiem zjełczałego kremu, użytego raz X lat temu. Teraz faktycznie albo wykańczam (nawet dając przesadną ilośc kosmetyku na ciało, aby szybciej się skończył  ), albo rozdaję. I są postępy  mam 2 szampony ( w tym jeden Delii :d ) i jedną odżywkę do włosów w postaci olejku. A żeby nie robić takiego mega OT, to napisze, że olejek wystarczył mi na ponad rok.
|

15-12-10, 19:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Mnie np. krem do twarzy i podkład wystarczają na ok.3-4 m-ce,ale nie przy ciągłym stosowaniu,bo nie maluję się codziennie

16-12-10, 20:15
|
|
|
Cytat:
Napisał Luna_89
Mnie np. krem do twarzy i podkład wystarczają na ok.3-4 m-ce,ale nie przy ciągłym stosowaniu,bo nie maluję się codziennie 
|
U mnie podobnie jeśli chodzi o podkład, bo nie maluję sie każdego dnia,
a krem do twarzy 2,5 - 3 miesiące - nawet sprawdziłam  .
Balsamy, żele używam czasem na zmianę po 2 rodzaje tak więc trudno mi tu określić długość mojej żywotności ich używania  .
|

20-06-11, 22:12
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Znowu podniosę, bo: koleżanka twierdzi, że duży pojedynczy cień do powiek przy codziennym stosowaniu starcza jej na 3 msce. Nigdy jeszcze nie zużyłam żadnego cienia, więc chciałam spytać: jest to możliwe?
|

23-06-11, 11:11
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Fajny temat!
Ja ostatnio zrobiłam porządek w kosmetyczkach i sporo kosmetyków po prostu wyrzuciłam (przeterminowały się). Kiedyś kupowałam hurtowo, co mi się podobało, jakaś nowość, to biegłam do drogerii. Teraz już tak nie robię.
Kończę to, co mam, potem dopiero kupuję następny.
Nie mam jednak pojęcia na ile starczają mi kosmetyki.
Najwięcej schodzi mi balsamów do ciała, żeli pod prysznic, mleczko+tonik, płyn do higieny intymnej, antyperspiranty.
Mam 2 podkłady, jeden w musie, drugi w kremie, rzadko stosuję, więc starczają na długo.
Kremy do twarzy mam 2 na dzien (jeden delikatnie koloryzujący i jeden nawilżający) - tak samo 2 kremy na noc. Sarczają na miesiąc, góra półtora.
Tusze do rzes mam 3 (dwa czarne i jeden brązowy), myślę, że 2-3 miesiące na jeden.
Mam szampon, odżywkę i maskę z tej samej serii. Nie mam pojecia na ile mi wystarczą - najszybciej konczy mi się szampon.
|

23-06-11, 11:23
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A ja ciągle jeszcze mam czasem tak, że nie mogę się oprzeć nowości... I stąd mam pełno błyszczyków i cieni  a cienia żadnego jeszcze nie zużyłam do końca, więc jedynie przeterminowane tak, że już wstyd lądują w koszu. Nie mam pojęcia, na ile starcza mi jeden cień, a nawet chciałam zrobić taki test, ale w końcu przestaję, bo ile można tylko jednego koloru cienia używać?
|

23-06-11, 11:35
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Aaaa, błyszczyki, no własnie.
Policzyłam - mam 7.
Kilka bezbarwnych (z drobinami, zwykłe), i trzy kolorowe. Korzystam na zmianę, w zależności od nastroju. Wystarczają na długo.
Cieni używam bardzo rzadko, kupiłam sobie sporą paletkę w H&M (nie wszystkie kolory wykorzystam), i czasami pomaluję oczy
|

23-06-11, 11:38
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja poza kilkudziesięcioma opakowaniami zwykłych pojedynczych i podwójnych (prawie 30 mam  ) to jeszcze mam paletę 120 cieni kupioną na allegro  wiem, powinnam się iść leczyć
|

23-06-11, 12:05
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Ja poza kilkudziesięcioma opakowaniami zwykłych pojedynczych i podwójnych (prawie 30 mam  ) to jeszcze mam paletę 120 cieni kupioną na allegro  wiem, powinnam się iść leczyć 
|
Widzisz, ja bardzo rzadko korzystam z cieni. Natomiat rzęsy wytuszowane muszę mieć zawsze  Mam swoje ulubione odcienie i już  Nie jest mi wiele potrzebne.
|

20-02-12, 12:03
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
tak jak wyżej dziewczyny piszą mi tez podkład na około 3-4 miesiące, krem do twarzy na miesiąc może półtora, balsam do ciała na ok miesiąc, żel pod prysznic na 3 tygodnie (jestem maniakiem;p), żel i tonik na miesiąc, a szminek nie używam w alternatywie powiem , że błyszczyk na 3 miesiące może 2. Trudno jest tak dokładnie powiedzieć;p
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|