09-12-09, 19:21
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
nie na pewno nie  w salonie nie uzywaja przewaznie takich sansilków z reszta poznalabym
|

13-12-09, 12:35
|
|
|
|
witam
Moim zdaniem wypróbowana odżywka do włosów RADICAL JESTEM Z NIEJ ZADOWOLONA!
|

13-12-09, 18:50
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał elektricgirl
a ja mam pytania 2:
1. kiedys w salonie fryzjerskim fryzjerka nakładala mi taka fajną odzywkę miala bananowy zapach, opakowanie fioletowe, wygładzajaca-ktos moze wie co to? super była...
2 czy po odzywkach spłukujecie wlosy zakwaszona wodą ( np. 1 lyz. octu na litr wody)? ponoc po zakwaszeniu luski sie domykaja i wlosy staja sie gladsze. wiecie cos na ten temat/
|
Kiedys tez w jakims "salonie" fryzjerka uzyła świetnej odzywki, ale nie chciała powiedzieć, co to było. Także pięknie owocowo pachniała, i włosy były po niej cudne. Opakowanie widziałam, ale nic mi nie dało, bo było takie zwykłe, z pompką, jakby przelana była.
Po odzywce nie spłukuje niczym, fakt, że łuski się zamykają, ale mozna tez i zimną wodą spłukiwać, tylko taką dłuższą chwile  Znalazłam też, że fryzjerka gwiazd poleca przejechac po włosach kostką lodu, też się łuski zamkną. Włosy muszą być czyste,bez lakierów, pianek itd itp.
|

13-12-09, 19:03
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Kiedys tez w jakims "salonie" fryzjerka uzyła świetnej odzywki, ale nie chciała powiedzieć, co to było. Także pięknie owocowo pachniała, i włosy były po niej cudne. Opakowanie widziałam, ale nic mi nie dało, bo było takie zwykłe, z pompką, jakby przelana była.
Po odzywce nie spłukuje niczym, fakt, że łuski się zamykają, ale mozna tez i zimną wodą spłukiwać, tylko taką dłuższą chwile  Znalazłam też, że fryzjerka gwiazd poleca przejechac po włosach kostką lodu, też się łuski zamkną. Włosy muszą być czyste,bez lakierów, pianek itd itp.
|
Ada a może chodzi Ci o Matrixa?? Ja mam szampon i powiem Wam, ze jest rewelacyjny, długo kolor utrzymuje, są świeże i ładne, a zapach tez ma super
|

17-12-09, 09:06
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
to w tubce mi pasuje...a zaach bananowy alo cuś w ten deseń?
|

17-12-09, 11:41
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał elektricgirl
to w tubce mi pasuje...a zaach bananowy alo cuś w ten deseń?
|
Elektryczna to w tubce to krem do stylizacji, mnie banana nie przypomina, ale zapach też jest świetny... chociaż im dłużej wącham tym bardziej przypomina mi banana  ,ale możliwe ze podswiadomie chcę go poczuć - z resztą cała seria pachnie tak samo, więc jak "dorwiesz" gdzieś w hurtowni czy też w sklepie fryzjerskim to zobacz czy Ci o to chodziło.
Pytałam się bratowej o ta bananową odżywkę (ona jest fryzjerką), ale powiedziała ze nic takiego jej nigdy nie wpadło w ręce - jedyne fioletowe odżywki jakie kojarzy, na których pracują fryzjerzy to matrix właśnie
|

17-12-09, 16:28
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
tamta w tubce u mnie to oddzywka byla. nie wiem juz-podaje sie. a tobie dzieki ze chcialo ci sie zaciagac ta oddzywka az do omamów bananowych
|

19-12-09, 13:12
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
ja zakupiłam odżywkę fructisa  i elsev  włosy s świetnie gładkie  naprawdę dla mnie boskie rzeczy
|

28-12-09, 14:47
|
|
|
|
Odkąd zaczęłam być klientką Instytutu Kerastase, przekonałam się do kosmetyków fryzjerskich, moim zdaniem dają o niebo lepsze efekty niż tradycyjne, marketowe odżywki i szampony, pod warunkiem że są dobierane pod okiem dobrego fryzjera. Od siebie polecam maskę Nutridefense i nektar termiczny Kerastase do włosów wysuszonych.
|

29-12-09, 16:06
|
|
|
|
Witaj taras- domowe specyfiki rzeczywiście często sprawiają wrażenie bardziej precyzyjnych jednakże drożdże to nie jest dobry pomysł na dłuższą metę ponieważ zbytnio zmiękczają łuskę włosa co w afekcie końcowym może doprowadzić do niereagowania na koloryzację ,ponadto skóra głowy nie jest obojętna na drożdzany jej nadmierne spulchnienie niesie za sobą masę powikłań.
Nie polecam dodawać drożdży ,pozostałe składniki takie jak żółtko jajka kurzego , oliwa z oliwek jak najbardziej .
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|