ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 02-10-09, 19:57
Dodzia
Guest

Najtansze kosmetyki

Jeden watek zmusil mnie do refleksji na temat cen kosmetykow. Niedobra zbieznosc jest taka, ze zazwyczaj cena idzie w parze z jakoscia. Dlatego moze macie jakies tanie hity? Cos, co rzeczywiscie dziala,, albo przynajmniej ladnie pachnie za male pieniadze? Jestem ciekawa. W koncu kryzys - ratowac sie trzeba...

Mi do glowy przychodzi owocowy (rozowy) sztyft Nivea. Daje lekki polysk, zdrowy kolor, no i niezle smakuje Podobno ziaja jest dobra?
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-10-09, 15:33
toscane toscane jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 9
Zdjęcia: 4
Smile

Tanie nie znaczy,że gorsze.Co raz więcej naszych rodzimych firm ma świetne kosmetyki za rozsądną cenę.Buszując po sklepach kosmetycznych warto przypatrzec sie firmom,które od lat istnieją,rozwijają się,wprowadzają innowacje w swoim asortymencie.Dzisiejsza klientka jest mądrzejsza niż kilka lat temu.Jesli produkt ją nie zadowala,to więcej nie sięgnie po żaden kosmetyk tej firmy.Z kolei szanujący się producent nie pozwoli sobie na wypuszczenie do sprzedaży byle czego,bo życie a raczej konsument to zweryfikuje na jego niekorzyśc.Polskie firmy naprawdę bardzo się starają.Sprawdżcie same:
EVELINE,SORAYA.LIRENE,ZIAJA,DAX COSMETICS,JOKO(świetna kolorówka).Zagraniczne koncerny również mają tańsze,a bardzo dobre linie tzw.podstawy pielęgnacji(GARNIER,NIVEA-15,00 DO 18,00 PLN).
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-10-09, 21:37
FarELKA
Guest

To prawda, chyba trzeba szukać swoich prywatnych tanich hitów. Ja na przykład srednio przepadałam za Ziają, ale ich mleczko pod prysznic Kozie Mleko - rewelacja, oszalałam na jego punkcie, kupuję litrami, dosłownie. Ale to w sumie taki podstawowy kosmetyk. Trudno mi natomiast znaleźć dobry tani podkład (choć Astor z pędzelkiem jest niezły - ale tylko sam podkład, bo aplikator mi się nei sprawdził) i tanie cienie (tj. mogą dawać fajny efekt i dobrze się rozprowadzać, ale często się osypują lub po prostu w ciągu dnia znikają). No i kremy do twarzy. Chcę wierzyć, że krem przeciwzmarszczkowy za 10 zł ma taką samą formułę jak ten za 200 zł, ale czy tak jest? Chyba jednak nie. Moim zdaniem wszytsko sprowadza się jednak do „obszaru” działania - te podstawowe kosmetyki (też np. kremy nawilżające) mogą być równie dobre jak te drogie, ale już te bardziej aktywnie działające - nie. Jak myślicie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-10-09, 16:58
Dodzia
Guest

Podstawowe pewnie tak, ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze np. jakis krem za 8 zlotych ma w sobie i zloto i kawior i platyne i magnolie i peptydy i.... Tylko baby i dziada brakuje. Moze obok takiego stal
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-10-09, 23:30
agf agf jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 62
Z dobrych, a w miarę tanich kosmetyków polecam krem do rąk Ziaji kokosowy - kosztuje ok. 4 zł, więc należy do tych raczej tańszych, a skóra po nim jest aksamitna i gładka. Poza tym pięknie pachnie i szybciutko się wchłania - ja używam go w pracy, bo zaraz mogę wrócić do swoich papierków
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-10-09, 11:01
vaniliowaaa
Guest

Ja polecam kosmetyki do ciała Eveline- są tanie i skuteczne jak dla mnie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-10-09, 22:48
mauami mauami jest nieaktywny
Banned

Zdjęcia: 28
Cytat:
Napisał agf Zobacz post
Z dobrych, a w miarę tanich kosmetyków polecam krem do rąk Ziaji kokosowy - kosztuje ok. 4 zł, więc należy do tych raczej tańszych, a skóra po nim jest aksamitna i gładka. Poza tym pięknie pachnie i szybciutko się wchłania - ja używam go w pracy, bo zaraz mogę wrócić do swoich papierków

rowniez go polecam jak i balsam do ciała.
slicznie pachnie i skora mieciutka po nim
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-10-09, 23:02
toscane toscane jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 9
Zdjęcia: 4
Thumbs up

Podpisuję się pod poparciem dla ZIAJI.Mój typ to świetne płyny do demakijażu oczu(ok.5,00 pln).Również wiele kosmetyków EVELINE:seria slim do ciała(balsam do biustu za ok.14,00 pln to rewelacja).A z kolorówek to podpisuje się za JOKO.Świetne lakiery(0k.7,00 pln)trzymają 7-10 dni.Cienie nie kruszą się,nie obsypują i nie zbierają na powiece(ceny 6,00-13,00pln).A jaka gama kolorów!
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-10-09, 23:37
mauami mauami jest nieaktywny
Banned

Zdjęcia: 28
Ogólnie jestem bardzo pozytywnie nastawiona do kosmetykow marek Drogerii Natura
Są fajne no i tanie

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 03-09-10 o 13:48 Powód: reklama
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-10-09, 10:13
agf agf jest nieaktywny
Senior Member