08-09-10, 14:04
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Nocny chrapacz
Przepraszam, jeśli założyłam wątek w niewłaściwym miejscu... Jeśli tak, to mnie przekierujcie i zamknijcie ten 
Mój facet strasznie chrapie, przez co kompletnie nie mogę zasnąć... Macie podobne "przygody"? Jak sobie z tym radzicie?

08-09-10, 15:24
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Kornik84
Przepraszam, jeśli założyłam wątek w niewłaściwym miejscu... Jeśli tak, to mnie przekierujcie i zamknijcie ten 
Mój facet strasznie chrapie, przez co kompletnie nie mogę zasnąć... Macie podobne "przygody"? Jak sobie z tym radzicie?
|
mojemu małżowi zdarza się pochrapywać, zwłaszcza jak jest chory i ma zatkany nos - znalazłam na to sposób, kupiłam mu takie specjalne listki pod podniebienie i plastry na nos... początkowo się wzbraniał, teraz sam się o nie upomina...
kiedyś moim sposobem na niego było... gwizdanie  ... ale to było chwilowe, bo niebawem ponownie dawał koncert  .. a przy okazji można było obudzić śpiące dziecko
|

08-09-10, 20:11
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Moim jedynym sposobem jest łokieć  jak zaczyna chrapać to go szturcham żeby przekręcił się na brzuch :P ale jest chętny do testowania i będziemy próbować sposobu Rudej
|

08-09-10, 20:58
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Moja mama ojcu zatykała nos na chwile.. ale, tej metody nie polecam, ze względu na ryzyko nie złapania oddechu ponownie. Przetestowała później różne inne metody łącznie z wyprowadzeniem się do drugiego pokoju, na koniec w akcie desperacji użyła plastrów i o dziwo podziałały, także ze skutecznych metod również polecam tą, warto spróbować.
|

08-09-10, 23:28
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Boże! Dzięki, że powstał ten temat! Ja czasami pół nocy przespać nie mogę. Moja metoda to: kuksańce w bok, zatykanie nosa i bardzo głośne "PRZESTAŃ CHRAPAĆ I PRZEKRĘĆ SIĘ NA BOK"
A co to są za cudowne plastry? Kupię mojemu boyfriendowi na dzień chłopaka (30 września chyba)
|

08-09-10, 23:35
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Kasia86
Boże! Dzięki, że powstał ten temat! Ja czasami pół nocy przespać nie mogę. Moja metoda to: kuksańce w bok, zatykanie nosa i bardzo głośne "PRZESTAŃ CHRAPAĆ I PRZEKRĘĆ SIĘ NA BOK"
A co to są za cudowne plastry? Kupię mojemu boyfriendowi na dzień chłopaka (30 września chyba)
|
heheh przeszłam również przez te wszystkie "cudowne" sposoby , niestety na małża działały chwilowo, a raz to się biedak prawie udławił jak mu zatkałam nos  ... ale wtedy już po prostu nie wytrzymałam i musiałam to zrobić  (dłużej niż zawsze przytkać nos) 
dodam tylko, ze przekręcanie na bok również na małża nie działało... a o plastrach dowiedziałam się przypadkowo, podsłuchując "niechcący" Panią w aptece z podobnym problemem
|

08-09-10, 23:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Ruda Grażyno! Dzięki! Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi  Jutro lecę do apteki!
|

09-09-10, 09:27
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Hahaha  Zatykanie nosa też wypróbowałam i dodam nowe ryzyko (poza wymienionym nie złapaniem oddechu) - kiedyś po prostu niechcący oberwałam  Musiało się coś mojemu połówkowi śnić i pewnie uznał mnie za zagrożenie  RudaGrażyna - super, dzięki za radę!!! A mam pytanie, bo takie plastry to raczej doraźne, nie chrapie wtedy, jak je sobie przykleja. A są jakieś bardziej "permanentne" sposoby  ?

09-09-10, 11:36
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Kornik84
HRudaGrażyna - super, dzięki za radę!!! A mam pytanie, bo takie plastry to raczej doraźne, nie chrapie wtedy, jak je sobie przykleja. A są jakieś bardziej "permanentne" sposoby  ?
|
Póki nie śpię nie słyszę, żeby chrapał, więc pewnie działają  ... a jak zasnę to raczej jest mi wszystko jedno - mam głęboki sen 
wszystko na temat tych plastrów znajdziesz na ulotkach ewentualnie na stronie producenta. Jest tam dość szczegółowo wszystko opisane, nawet chyba fotka jest jak należy plaster przykleić
|

09-09-10, 13:21
|
 |
Member
|
|
|
|
Co prawda nie mój facet, ale Tata strrrasznie chrapie.. Nic nie daje to, że śpię w innym pokoju i tak pomruk przejeżdżającego czołgu daje się słyszeć bardzo wyraźnie  Muszę go w takim razie pogonić do apteki po plastry - Mama się ucieszy :-P oby podziałały ;-)
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|