02-10-09, 19:59
|
|
|
|
obgryzanie paznokci - Jestem w nalogu
obgryzania. Moze udało Wam się wygrac ta walke? JAkies metody? Gorzkie zele nie pomagaja, gryze z zacisnietymi powiekami...
|

08-10-09, 20:53
|
|
|
A tipsy też byś obgryzała?
|

15-10-09, 09:53
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja kiedyś też tak miałam, przeważnie z nerwów - albo obgryzałam albo tak przy nich skubałam palcami, że odrywałam  Potem przez 3 lata nosiłam akrylowe i jakoś się odzwyczaiłam od tamtej pory.
|

27-10-09, 21:12
|
|
|
|
Dodziu,polecam cos na nie nalozyc(zel,akryl) bo cos m sie wydaje ze z silna wola na bakier jestes.A tak mialabys ladne raczki.
|

28-10-09, 19:00
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Na początku chciałam się przywitać, to mój pierwszy post tutaj
Kiedyś też obgryzałam paznokcie, pamiętam jak w przedszkolu czy podstawówce chowałam ręce, bo paznokcie az do krwi były poobgryzane. Dostawałam po łapach, ale to nic nie dawało. Nie wiem jak przeszło, nagle się spostrzegłam, że nie obgryzam.
Dodziu, może rzeczywiście dobrym wyjściem są tipsy, jak będą dobrze zrobione, to aż żal będzie ich niszczyć. Szczególnie, jeśli to jest silniejsze od Ciebie, to akrylu czy żelu tak łatwo nie ugryziesz  I nie muszą byc przecież wcale długie szpony, krótkie tez mogą ślicznie wyglądać. Powodzenia!
|

17-11-09, 10:00
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
proponuję sobie sprawić nawet króciutkie nawet na krótki czas - mi pomogły się odzwyczaić
|

17-11-09, 16:48
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał karramba
A tipsy też byś obgryzała? 
|
ja znam dziewczynę, która potrafi nawet akryle obgryźć
|

18-11-09, 20:56
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
to obgryzanie to wszystko z nerwów! nie dziwcie się ja też tak miałam , potem nie obgryzalam, ale takie sytuacje berwowe jak ja mam, to teraz nawet milimetra paznokcia na moich dloniach nie ma  ( ale na Święta, trzza sie wziąć za robote  nie wiem plastrami se obkleje palce, żebym nie gryła?.. najwyżej opatrunek bede jeść  hehe
|

13-12-09, 13:03
|
|
|
|
hej
jest w aptece lakier gorzki pazurek jest ochydny polecam, ja też miałam z tym problem;
poza tym zawsze przy sobie nosze cukierki,mietówki i mam usta zajęte!
znajdz sobie zajęcie to pomaga
|

13-12-09, 18:40
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
NIe tak dawno czytałam art na ten temat i to, co większośc z nas polecała, czyli tipsy, sprawdza się u 30-40 % . Zaskoczona byłam, bo nie wyobrażam sobie, jak mozna zabrać się za akryl czy żel, i jaka to musi byc straszna pokusa i nałóg, żeby to zedrzeć  Miałam i tipsy i kiedys obgryzałam paznokcie, samo przeszło, choć czasem jakieś zapędy jeszcze są :/ I jak wynikało z tego artykułu, najlepsza metoda i najskuteczniejsza, to psycholog. I to, o czym pisała wyżej rafalmagdajankowiak- zając czymś ręce i buzie - cukierki, itp.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|