10-05-11, 19:20
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Czasem m isie zdarza ale to jak i tka obcinam..
kiedys jak bylam mala to mama mi malowala tym "gorzki paluszek" ale od razu to zmywalam albo gryzlam i gorzkiee.
w sumie pewnego dnia zobacyzlam,ze to brzydko wyglada no i niechigienicznie, odrazaly mnie osoby ktora w klasie np sb siedizaly i obgryzalay..
Dziś nie obgryzam za to msuze często coś przerzuwac xd ale nie wim czy to pozostalosc po tym;p
|

07-06-11, 09:47
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Witam! ja tez miałam problem obgryzania paznokci i jedyne przerwy to były wakacje, kiedy chciałam "jakoś wyglądać", później zaczynała się szkoła i wszystko wracało... ale już nie obgryzam i szczerze mówiąc nie wiem co głownie na to wpłynęło, po prostu zawsze chciałam mieć długie i zadbane paznokcie, choć teraz często się łamią i tak jestem zadowolona 
A polecam tipsy, bo koleżance pomogły
|

29-02-12, 20:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Ja muszę mieć zawsze pomalowane i wtedy jak wiem, że jak obgryzę to będę musiała zanim wrócę do domu chodzić jak dziwadło i mi to pomaga. A reszta to silna wola i samozaparcie
|

09-03-12, 15:13
|
|
Member
|
|
|
|
kiedys tez bylam od tego uzalezniona, ale postanowilam i malowalam dzien w dzien lakierem, i przestalam po 3 tyg malowania bo lakier jest niedobry
|

18-03-12, 19:03
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Wczoraj kupiłam lakier na obgryzanie bo moja córka zajada się paznokciami syn zresztą też ale on nie da sobie pomalować paznokci .Zobaczymy moze cos ona pomoże
|

18-03-12, 22:54
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał izuchna
Wczoraj kupiłam lakier na obgryzanie bo moja córka zajada się paznokciami syn zresztą też ale on nie da sobie pomalować paznokci .Zobaczymy moze cos ona pomoże
|
moja koleżanka, która nałogowo obgryzała paznokcie stosowała taki lakier, ale stwierdziła, że i do tego można się przyzwyczaić.
Więc u niej ta metoda niestety się nie sprawdziła.
|

20-03-12, 18:28
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Pamiętam, że i ja miałam taki czas, że nałogowo obgryzałam pazury! Chyba to była II klasa liceum. Czym to było spowodowane, nie mam pojęcia. Przeszło samo. Na szczęście.
|

21-03-12, 09:55
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja nie pamiętam zbyt dobrze, ale wydaje mi się, że obgryzałam paznokcie w podstawówce... chyba kwestia stresu to była... Coś okropnego! Podobnie jak Migotka, cieszę się bardzo że mam to dawno za sobą
|

21-03-12, 11:10
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał justyna93
moja koleżanka, która nałogowo obgryzała paznokcie stosowała taki lakier, ale stwierdziła, że i do tego można się przyzwyczaić.
Więc u niej ta metoda niestety się nie sprawdziła.
|
ha mi i lakier nie przeszkadzał ;( teraz mam paznokcie praktycznie bez 1 powłoki tak się rozdwajają - trochę to bolesne..
|

21-03-12, 21:34
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja paznokci na szczęście nidy nie obgryzałam, ale za to potrafiłam obgryźć skórki te z boku koło paznokci, ale to już przeszłość i u mnie nie było to aż tak nałogowe.
Nie robiłam tego ze stresu, a raczej z... nud,y jak nie miałam kompletnie czym się zająć
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|