Tak jak napisałam we wcześniejszych postach, dokładne przestrzeganie instrukcji obsługi gwarantuje bezpieczne użytkowanie urządzenia.
Epilator Silk'n jest urządzeniem domowego użytku. Został skontruowany pod kątem indywidualnego użytkowania w warunkach domowych. Został dokładnie przetestowany jako urządzenie osobistego użytku i na tej podstawie zostało wydane świadectwo bezpieczeństwa FDA, co oznacza spełnienie surowych norm w zakresie bezpiecznego użytkowania.
Wiem, że pisze Pani, iż urządzenie jest bezpieczne. Ja jednak mam obawy. Ostatnio kilkakrotnie słyszałam o poparzeniach w trakcie takich zabiegów - wykonywanych w salonach, a więc przez osoby przeszkolone!! co dopiero kiedy wykonujemy to sami?
Aby nie powtarzać tego co wyżej zostało napisane dodam, że istotną różnicą pomiędzy urządzeniami profesjonalnymi a Silk'n jest maksymalny poziom emitowanej energii ( w tym przypadku max. 5J/cm2).
Oczywiście, jeśli ktoś bardzo się postara, to może sobie zrobić krzywdę za pomocą niemal każdego urządzenia wykorzystywanego na codzień w domu. Jeszcze raz powtórzę: stosowanie się do zaleceń zawartych w instrukcji obsługi gwarantuje
bezpieczeństwo użytkowania. Kryterium takie stanowiło podstawę do dopuszczenia urządzenia do sprzedaży i użytku.