ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 09-05-10, 16:17
Anulka00089 Anulka00089 jest nieaktywny
Junior Member

witam, wydaje mi się ze do obsługi takich urządzeń potrzebne są wykwalifikowane osoby, przecież chodzi tu o zabiegi na ludziach....
stare 10-05-10, 10:04
Ewa Meszka
Guest

Witam,

Tak jak napisałam we wcześniejszych postach, dokładne przestrzeganie instrukcji obsługi gwarantuje bezpieczne użytkowanie urządzenia.

Epilator Silk'n jest urządzeniem domowego użytku. Został skontruowany pod kątem indywidualnego użytkowania w warunkach domowych. Został dokładnie przetestowany jako urządzenie osobistego użytku i na tej podstawie zostało wydane świadectwo bezpieczeństwa FDA, co oznacza spełnienie surowych norm w zakresie bezpiecznego użytkowania.
stare 17-05-10, 13:09
madzik madzik jest nieaktywny
Member

Wiem, że pisze Pani, iż urządzenie jest bezpieczne. Ja jednak mam obawy. Ostatnio kilkakrotnie słyszałam o poparzeniach w trakcie takich zabiegów - wykonywanych w salonach, a więc przez osoby przeszkolone!! co dopiero kiedy wykonujemy to sami?
stare 17-05-10, 21:42
Ewa Meszka
Guest

Witam,

Aby nie powtarzać tego co wyżej zostało napisane dodam, że istotną różnicą pomiędzy urządzeniami profesjonalnymi a Silk'n jest maksymalny poziom emitowanej energii ( w tym przypadku max. 5J/cm2).

Oczywiście, jeśli ktoś bardzo się postara, to może sobie zrobić krzywdę za pomocą niemal każdego urządzenia wykorzystywanego na codzień w domu. Jeszcze raz powtórzę: stosowanie się do zaleceń zawartych w instrukcji obsługi gwarantuje
bezpieczeństwo użytkowania. Kryterium takie stanowiło podstawę do dopuszczenia urządzenia do sprzedaży i użytku.

Tagi
domowa epilacja, epilacja laserowa

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania