31-08-11, 18:19
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Owulacje z wilkim bólem jajnika
Ostatnio przechodzę owulacje z wielkim bólem jajnika - oczywiście boli raz jeden raz drugi, choć chyba bardziej prawy, czasem tak boli że ciężko się ruszyć. A przez ostatnie 2 miesiące przed owulacją miałam lekkie plamienia, może któraś miała podobne przypadki. Niestety moja p. ginekolog odeszła z przychodni a trudno mi znaleźć równie dobrego i delikatnego lekarza, do którego nie czeka się miesiącami.
|

02-09-11, 20:56
|
|
Senior Member
|
|
|
|
ja tez miewam czasami bolesne owulacje, ale nie jest to nazbyt często... bywa raz na 2 miesiące, czasami faktycznie kłucie jest baaardzo bolesne, nie mogę wtedy wykonywać zadnych ruchów- tragedia, na szczęscie mój ból po chwili mija, także luuuz

02-09-11, 21:42
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał weronika.o-ca
ja tez miewam czasami bolesne owulacje, ale nie jest to nazbyt często... bywa raz na 2 miesiące, czasami faktycznie kłucie jest baaardzo bolesne, nie mogę wtedy wykonywać zadnych ruchów- tragedia, na szczęscie mój ból po chwili mija, także luuuz 
|
Oj jednak nie luz, dziś poszłam do lekarza-znalazłam wolny termin na szczęście i okazało się że mam wielką torbiel na jajniku - tak jak piszesz zawsze bardziej bolała mnie jedna strona (prawa). N arazie mam barć tabletki hormonalne przez 21 dni, zrobić badania krwi by wykluczyć raka i zobaczymy co dalej. Torbiel jak pani ginekolog powiedziała, nie wygląda dobrze i jest duża 6cm x4 cm. Więc jeśli masz takie bóle to pędź lepiej do lekarza przebadać się, ja niestety unikam wszelkiego rodzaju lekarzy i mam za swoje, a mogłam pójśc 3 m-ce wcześniej.
|

03-09-11, 08:55
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
też mi się wydawało,że to objawy posiadania cysty, albo torbieli na jajniku. Takie bóle mogą być groźne, lepiej dmuchać na zimne i przejść się do lekarza. To częsta przypadłość u kobiet, nawracająca zresztą. Jak się w porę wychwyci, to szybko się leczy. Dobrze będzie
|

09-09-11, 13:22
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Tydzien po braniu Rigevidonu cysta sie zmiejszyla  przedtem miala 6,2 na 4,7 dokladnie a dzis juz okolo 3 na 4 cm -ale niestety bede musiala brac dluzen tabl. anty... bo moge byc podatna na powstawanie cyst. Ale sie cieszę....tylko, że hemoroidów od tego Rigevidonu dostalam-ale mam juz tez leki na to, powinno byc ok.
|

09-09-11, 13:54
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Super  Dobrze będzie. Ja też wracam do anty, bo jak mnie teraz comiesięcznie boli, to mam wyjęty tydzień z życia, a tak będzie lajtowo :P Skutek uboczny masz nieciekawy, ale grunt,że leczenie pomaga
|

25-09-11, 22:18
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja również mam problem z bólem jajnika przy jajeczkowaniu, lekarz skierował mnie na badanie prolaktyny i tsh. Ale ogólnie nic nie wykrył w badaniu, więc powinno być ok.
|

31-01-12, 19:10
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Wybaczcie że skopiuję z watku "antykoncepcja" moj opis ale chciałam tylko powiadomić Was o tym, że już wyzdrowiałam
A oto jak przebiegała moja ostatnia wizyta u ginekologa
..... brałam hormony przez 5 miesiecy poszłam na wizytę kontrolną - by sprawdzić czy torbiel się wchłonęła a moja p. Ginekolog - co pierwsze chciała mi przepisac kolejne tabletki antykoncepcyjne bez badania, kiedy się uparłam by mnie zbadała- trochę się zdenerwowała - ale zbadała okazało się, ze jestem zdrowa i nie muszę już brać tabletek. Po badaniu była wściekła, że nie chciałam tabletek. .... Do czego zmierzam? Właśnie ta miła p. doktor wszystkim nagminnie przepisuje na wszystkie choroby tabletki antykoncepcyjne, dzięki czemu przynajmniej raz na dwa miesiące jeździ na wycieczki zagraniczne sponsorowane przez firmy farmaceutyczne.
Dla niej (pewnie i dla części innych lekarzy też) nie ważne jest zdrowie młodych kobiet - ważne by sobie zwiedzili świat zdrowia innych
|

31-01-12, 22:23
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Mi pomaga na dolegliwości owulacyjne herbatka z rumianku lub dzikiej róży
|