26-10-09, 14:51
|
|
|
|
Pękające naczynka, pajączki...
Jaki poleca Pani zabieg na pękające naczyńka, zwłaszcza na policzkach? Jak najlepiej w ogóle dbać o taką cerę?
|

27-10-09, 23:27
|
|
|
|
naczynka
Skórę naczynkową przy pielęgnacji należy traktować jako nadzwyczaj wrażliwą. Bardzo często reaguje ona rumieniem, czasem opuchlizną, pieczeniem i swędzeniem.
Ze względu na to że do kruchości naczynek ma się po prostu skłonność i ta skłonność pogłębia się zarówno z wiekiem jak i z powodu zaniedbań w profilaktyce polecam profilaktykę:
- unikanie promieniowania UV, stosowanie kosmetyków z filtrami
- kremy ochronne na mróz
- unikanie gorących kąpieli, sauny
- unikanie gorących potraw, ostrych przypraw, mocnej kawy i herbaty, alkoholu, papierosów
- regulacja zaburzeń hormonalnych
- leczenie chorób ogólnoustrojowych (zaburzenia przewodu pokarmowego – wrzody, wysokie nadciśnienie)
- świeże powietrze, urozmaicona dieta
Wybierając kosmetyki zadbaj o to by były to preparaty o właściwościach uszczelnijących naczynka i kojących cerę wrażliwą. Powinne one zawierać takie składniki jak witamina C, wit PP, ruta, arnika, hamamelis i kasztanowiec, cantella asiatica.
Staraj się używaż mleczka, oliwki hudrogilnej lub płynu micelarnego do zmywania - tak, aby nie podrażniać i nie wysuszać cerę. Tonik nie jest konieczny.
Krem na dzień latem powinień zawierać wysoki filtr a zimą powinień mieć gęstą konsystencje by chronić skórę przed mrozem.
Umikaj peelingów. Można zastąpić je białą glinką.
Dwa razy do roku przrprowadzaj kurację wzmacniającą naczynka biorąc od wewnątrz suplementy z dużą dawką wit. C i ruty.
Ponad to wzmacniająco na naczynka wpływają zabiegi jonoforezy i sonoforezy przeprowadzane w serii wiosną (przed nastaniem dni słonecznych i ciepłych) i wczesną jesienią (przed nastaniem dni mroźnych)
Jeżeli na policzkach pojawiły się również naczynka popękane można pozamykać je u lekaża elektrokoagulacją lub laserem.
Niestety żadne z tych zabiegów nie daję trwałego efektu. Dla tego tak ważna jest profilaktyka.
Beata Petrowa
|

28-11-09, 20:03
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Jak często mozna stosowac jonoforezę i czy są przeciwwskazania? proszę o odpowiedż tylko błagam - nie typu - jak przy wszystkich zabiegach z prądem.
|

01-01-10, 17:57
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
I odpowiedzi brak
|

14-03-10, 20:37
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
co do zabiegów to nie wiem bo nie stosowałam bo nie na moją kieszeń ale mogę polecić kremiki do cery naczynkowej które są bardzo dobre i u mnie sprawiły że naczynka są prawie nie widoczne (co prawda nie były bardzo wielkie ale widoczne) i co najważniejsze następne naczynka nie pękają
Ziaja seria Phytoaktiv,Ziaja Med do cery naczynkowej,Perfecta do cery naczynkowej
dobre śa też ponoć z Flosleku ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować
|

13-11-10, 23:12
|
|
|
Cytat:
Napisał george22
hello i am george . your website is good and keep nice work up
thanks.
|
Heeello George 
Nie żebym Cię nie lubiła, ale stanowisz chyba tu tylko i wyłącznie
Tak więc pójdziemy z tym postem chyba do kasacji
|

14-11-10, 23:10
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Milusienka
Heeello George 
Nie żebym Cię nie lubiła, ale stanowisz chyba tu tylko i wyłącznie
Tak więc pójdziemy z tym postem chyba do kasacji 
|
a że niby czemu???  bo pisze w innym języku niż polski?
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie George pojawił się na forum i chciał się przywitać  - póki co nie robi nic co może doprowadzać do usuwania postów
|

14-11-10, 23:33
|
|
|
Cytat:
Napisał RudaGrazyna
a że niby czemu???  bo pisze w innym języku niż polski?
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie George pojawił się na forum i chciał się przywitać  - póki co nie robi nic co może doprowadzać do usuwania postów
|
Skoro tak to ok, ale mam trochę inne zdanie,
po pierwsze na przywitania nie ten wątek,
a po drugie już wiele osób pisało po angielsku ( np. witając się ) w niewłaściwych wątkach i były jednak te posty usuwane.
Ale skoro wierzysz Justynko w George22 i w to, że jeszcze coś do nas napisze to ok
Ja czepialska nie jestem, a własne zdanie mam prawo tu wyrazić
Zresztą tylko odpowiedziałam Georgowi  nie licząc już jednak na Jego odpowiedź.
|

15-11-10, 00:05
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Milusienka
Skoro tak to ok, ale mam trochę inne zdanie,
po pierwsze na przywitania nie ten wątek,
a po drugie już wiele osób pisało po angielsku ( np. witając się ) w niewłaściwych wątkach i były jednak te posty usuwane.
Ale skoro wierzysz Justynko w George22 i w to, że jeszcze coś do nas napisze to ok
Ja czepialska nie jestem, a własne zdanie mam prawo tu wyrazić
Zresztą tylko odpowiedziałam Georgowi  nie licząc już jednak na Jego odpowiedź.
|
po prostu nie chce żali potem, że czyjeś posty są usuwane, jeśli chcesz przeniosę ten post na właściwe miejsce - będzie po problemie, a jesli George napisze kolejnego maila będącego spamem - wtedy się tym zajmiemy  (masz nasze słowo  ), póki co podjęłyśmy z Adą decyzję o nie usuwaniu go, ponieważ post nie narusza zasad panujących na forum
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|