ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 11-03-11, 22:03
UnaDonna UnaDonna jest nieaktywny
Senior Member

Paznokcie u stóp

Jak malujecie paznokcie u stóp?
Mi pomalowane paznokcie u stóp nigdy się nie podobały, chociaż ostatnio coraz bardziej się do tego przekonuję Znacie jakieś triki, jak malować paznokcie u stóp, by poprawić wygląd stopy? Robi się w ogóle coś takiego? Bo o ile palce u dłoni się wydłuża i wyszczupla, nie wiem, czy coś takiego dobrze prezentowałoby się u nóg...
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-03-11, 09:20
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
jeżeli ma się krótkie i malutkie paznokcie u stóp to lepiej będą wyglądać jasne lakiery oraz zawsze modny french,jeśli się ma szerokie to malujemy ciemnym lakierem ,tak jak przy paznokciach u rąk można je wyszczuplić.Bardzo ładnie wyglądają paznokcie u stóp na kształt kwadratu,jeśli mamy zaokrąglone bo obcinamy nożyczkami zaokrąglając (zamiast piłować) to możemy zrobić je na formie(żelowe albo akrylowe)na kształt kwadratu i potem w ten kształt zapuszczać,co zapobiegnie wrastaniu
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-03-11, 17:18
kosmetyka89 kosmetyka89 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 6
Cytat:
Napisał megi22241 Zobacz post
jeżeli ma się krótkie i malutkie paznokcie u stóp to lepiej będą wyglądać jasne lakiery oraz zawsze modny french,jeśli się ma szerokie to malujemy ciemnym lakierem ,tak jak przy paznokciach u rąk można je wyszczuplić.Bardzo ładnie wyglądają paznokcie u stóp na kształt kwadratu,jeśli mamy zaokrąglone bo obcinamy nożyczkami zaokrąglając (zamiast piłować) to możemy zrobić je na formie(żelowe albo akrylowe)na kształt kwadratu i potem w ten kształt zapuszczać,co zapobiegnie wrastaniu
A nie odwrotnie? Ciemny lakier podkreśla raczej dużą płytkę u stóp...przynajmniej tak mi mówiła instruktorka na kursie z Pedicure.
Mówiła też że dobrym trickiem na pomniejszenie płytki optycznie to ominąć lakierowanie na bokach paznokcia na ok 1 mm.
Paski itp są znanym trickiem. Nie znam niestety żadnych
stare 17-03-11, 19:44
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
ja mam małe paznokietki jak zrobię czarnym czy bordowym to wyglądają jak małe kropki więc używam jasnych bądź robię frencha
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-03-11, 22:46
UnaDonna UnaDonna jest nieaktywny
Senior Member

Hm, a to dobrze, bo ja mam te płytki bardzo duże i maluję na ciemne kolory Hmm, zawsze cięłam na okrągło, dopiero ostatnio próbuję zmieniać ich kształt na kwadratowy.
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-11, 12:29
angelika1989 angelika1989 jest nieaktywny
Senior Member

Ja też maluje raczej na ciemny kolor.
Naturalnie, czyli bez malowania też ładnie wyglądają np latem opalone. Ech
chce już lato !!!
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-11, 16:06
ines ines jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
Moje paznokietki są średniawe, więc używam różnych barw, faktycznie fajnie poszaleć z nimi, a najlepiej latem
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-11, 16:24
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Ja u stópek mam raczej małe pazurki (małe płytki) dlatego często maluję je na pastelowo i french Czasami robię jednak ciemniejsze

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-11, 18:11
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

Ja paznokcie maluje przeważnie na czerwono, jakoś strasznie mi się to podoba. Seksownie wygląda Płytkę mam obciętą prosto, paznokcie raczej normalne (ani krótkie ani długie), natomiast mam strasznie krzywe palce. Kiedyś to był mój kompleks i stóp nie pokazywałam nawet w lecie, a potem pewnien chłopak powiedział, że są urocze i teraz się nie przejmuje.
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-11, 20:54
JeszczeBardziej JeszczeBardziej jest nieaktywny
Senior Member

Popieram, bardzo fajnie wygląda czerwień na paznokciach u stóp. ja maluję na różne kolory. Cżesto na takie, których nie chciałabym nosić na paznokciach u dłoni, ale nie ciemne. najciemniejszym jest czerwony właśnie.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania