18-11-09, 12:33
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Peeling do skóry głowy
Jakis czas temu widziałam na stronie peeling do skóry głowy. Do kupienia w aptece, cena ok 19 zł. Wydał mi się ciekawy, ale mam jednak pytanie, czy to kosmetyk z serii tych bardzo potrzebnych ?  Myje włosy codziennie delikatnym, ziołowym szamponem. Nie używam pianek, lakierów. Używam raz, dwa razy w tygodniu ziołowych odzywek, które należy wcierać w skóre głowy, no i olejuje włosy(raz na jakiś czas, na noc). Czy w takim przypadku peeling się sprawdzi, i spełni swoje zadanie, czy spokojnie mozna go sobie odpuścic?
|

20-04-11, 18:18
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Pierwszy raz słyszę o peelingu do skóry głowy  Kupiłaś go ,bo widzę,że post z 2009 roku
|

24-05-11, 19:11
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Podnoszę wątek, bo zaciekawił mnie temat. Miałaś ten peeling?
|

24-05-11, 20:22
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Niestety nie kupiłam jeszcze, a może stety. Czytałam, że może on wysuszać włosy i jesli ktoś nie używa produktów do stylizacji, czy preparatów z silikonami, nie musi brac się za tego typu preparaty. Na razie więc odpuszczam.Za to z takich naturalnych peelingów ponoć dobra jest glinka ghassoul.
|

24-05-11, 20:24
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Miałam kiedyś maseczkę z tą glinką z Bielendy i bardzo sobie chwaliłam. A skoro nie używam żadnych preparatów do stylizacji, to może też sobie ten peeling odpuszczę
|

27-05-11, 10:14
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Miałam kiedyś maseczkę z tą glinką z Bielendy i bardzo sobie chwaliłam. A skoro nie używam żadnych preparatów do stylizacji, to może też sobie ten peeling odpuszczę 
|
Dokładnie. Farbuje henną, która troche wysusza włosy, więc jakbym dodała jeszcze coś takiego to miałabym niezłe siano.
Jeśli jednak jakaś duszyczka czytająca ten wątek i mająca doświadczenia z takim peelingiem zechce się podzielić wrażeniami, to będę dzwięczna
|

28-05-11, 12:12
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja też będę wdzięczna
|

31-05-11, 14:02
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja co prawda nie robiłam peelingu w domu, a u fryzjera, ale stwierdziłam że napiszę. To było jakieś 2, 3 lata temu i wyszło zupełnie spontanicznie. Moja ówczesna fryzjerka namówiła mnie do tego właśnie peelingu (nie mam pojęcia ani jak się nazywał ani co to za firma była), który oczyszczał skórę głowy i włosy z wszelkich substancji, które podczas zwykłego mycia zostają na skórze i włosach i blokują dostęp substancji odżywczych.
Sam zabieg był dość przyjemny, nałożyła mi peeling na skórę głowy, trochę pomasowała, potem rozprowadziła na resztę włosów i po chwili (10 minut?) zmyła i nałożyła maskę z naturalnych składników (bez silikonów, parabenów itp)
Włosy po zabiegu były niesamowite, takie lekkie i delikatne, a skóra głowy jakby oddychała  Później zauważyłam że włosy dużo szybciej mi urosły i nieco się zagęściły (pojawił sie coś jakby meszek). Fryzerka mi powiedziała, że taki zabieg co jakiś czas trzeba powtarzać, żeby efekty były widoczne, ale ja z braku czasu (czasami funduszy) zupełnie o nim zapomniałam i dopiero teraz gdy zobaczyłam ten wątek sobie o tym przypomnialam
|

31-05-11, 14:12
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ooo, dzięki za opinię  ja bym chciała właśnie oczyścić skórę głowy, nie wiem czemu się tak na to upieram, może dlatego, że robię peeling całego ciała, a ta głowa taka niewypeelingowana  ale teraz zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś domowego sposobu na peeling skóry głowy. Znacie coś?
|

08-06-11, 17:26
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Ooo, dzięki za opinię  ja bym chciała właśnie oczyścić skórę głowy, nie wiem czemu się tak na to upieram, może dlatego, że robię peeling całego ciała, a ta głowa taka niewypeelingowana  ale teraz zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś domowego sposobu na peeling skóry głowy. Znacie coś? 
|
Nie ma za co
Też zastanawiam się nad domowym sposobem oczyszczania głowy i kiedyś słyszałam o maskach, które mają właściwości peelingujące. Koleżanka kupiła sobie taką w aptece, jednak gdy pytałam bodajże dwa dni temu o to w aptece pani magister zrobiła tylko wielkie oczy
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|