04-05-10, 16:45
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Pierwsza edycja: maj 2010
Zapraszamy (od jutra, tj. od 5 maja) do pierwszej części akcji.
Tutaj możecie wrzucać odpowiedzi konkursowe - od 5 do 31 maja. Wybierzemy 30 osób, które co miesiąc będą z nami testować kosmetyki Bourjois.
|

05-05-10, 00:18
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Testuj z nami kosmetyki BOURJOIS
Pytanie 1.Używam od pewnego czasu różu do policzków Bourjois i jestem bardzo zadowolona.Bardzo ładnie ożywia cerę,bardzo fajny pędzelek.Płaciłam za niego ponad 40 zł,ale było warto,bo jest bardzo wydajny.Gdzieś w prasie kobiecej przeczytałam,że zmieszany z wodą może zastąpic eye-liner.Na początku nie bardzo w do wierzyłam,ale po przetestowaniu okazało się,że efekt jest"odlotowy" i trwały.Jeśli pozostałe kosmetyki tej marki sa rownie dobrze to z największą przyjemnością podjęłabym się ich testowania.
Pytanie 2.Ponieważ używam właśnie różu BOURJOIS pragnę podzielic się trikiem związanym z nakładaniem różu.Przed jego nałożeniem dobrze jest wcześniej opruszyc policzki niewielką ilością transparentnego pudru.Dzięki temu unikamy nieestetycznych plam.Dokładnie ten sam zabieg można zastowowac przed użyciem brązera-zawsze się sprawdza.
Mówiąc o trikach kosmetycznych-konsekwentnie pozostanę przy różu i policzkach- kiedy zdarza się,że akurat nie mam przy sobie różu,lub mi się skończył,a muszę błyskawicznie się umalowac stosuję trik mojej babci.Otóż odrobinę pomadki ,którą mam zamiar nałozyc na usta,mieszam z kremem do twarzy i delikatnie nakładam na policzki.Jeśli nie przesadzimy z ilością policzki bardzo ładnie wyglądają,a co najważniejsze sa dokładnie w tej samej tonacji kolorystycznej co usta.To naprawdę jest dodatkowym plusem
|

05-05-10, 01:23
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
odp. na 1pyt.
Mój ulubiny produkt marki Bourjois to błyszczyk Effet 3D Max kolor 64 Framboise ardent
odp. na 2 pyt.
Natomiast mój ulubiony trik makijażowy to zastosowanie białej lub srebrzystej kredki do oka. Po wewnętrznej stronie dolnej powieki rysuję białą kreskę i dzięki temu oko optycznie otwiera się i spojrzenie nabiera świeżości. Skóra w tym miejscu lubi być zaczerwieniona, przez co twarz wygląda na bardziej zmęczoną a dzięki temu małemu trikowi oko nabiera blasku.
|

05-05-10, 07:34
|
|
|
pyt.1
Niestety nie miałam jeszcze okazji na sobie wypróbować kosmetyków Bourjois, ale malowałam kiedyś koleżankę podkładem z tej firmy i byl bardzo miły w aplikacji- ładnie stapiał się z cerą i nie tworzył efektu maski- dziewczyna dobrze dobrała kolor!
pyt.2
Nigdy, ale to przenigdy nie poszłabym na imprezę bez korektora pod oczy!
Moim zdaniem to niezbędnik w każdej damskiej kosmetyczce!!!! Pięknie ukrywa sińce pod oczami, rozświetla i nadaje spojrzeniu lekkości!!!
Dzieki dobrze dobranemu korektorowi makijaż wyglada zawsze świeżo i subtelnie- bez efektu ciężkich oczu!!! HIPER MEGA KOSMETYK!!!!
Tylko pamietajcie- zielony- na naczynka- także te na policzkach, a żółty, ewentualnie jasny cielisty na sińce pod oczami! Najlepsze są w płynie, bo mają lekką konsystencję- wklepuję je palcami, bo ciepło palca lepiej rozprowadza kosmetyk
Generalnie według mnie najlepszy trik makijażowy polega właśnie na uzyciu korektorów- mozna przy ich pomocy na prawdę pięknie podkreslić urode, tuszując jednocześnie to i owo!!!
I jeszcze jedno- przed wykonaniem makijażu świetną sprawą jest masaż kostkami lodu
Po nałożeniu i dokładnym wchłonięciu sie kremu- u mnie to ok. 20 min- zawijam kilka kostek lodu w cieniutką ściereczkę albo woreczek foliowy i robię sobie masaż twarzy- od dekoltu po szyję i całą twarz. Ruchy masażu nie są bez znaczenia- zawsze od boku do boku dekolt, póżniej od dołu do góry dekold-szyja, a póżniej od brody do lewej strony twarzy i od brody do prawej strony. Następnie poprzez nos do brwi i okrągłymi ruchami wzdłuż oczu- zataczając w ten sposób kilka kółek.
Efekty są świetne- na prawdę!!!! Skóra jest bardzo fajnie napięta, ożywiona- przez to nabiera takiego zdrowego, świetlistego uroku! Zimny masaż poprawia ukrwienie cery, i jak dla mnie jest naturalnym i dużooooooo tańszym odpowiednikiem liftingu 
Moja mama stosuje ten masaż przed wielkim wyjściem- i to od niej nauczyłam się tej sztuczki:P
Poza tym masaż jest wskazany nie tylko od wielkiego świeta- ale o jego rewelacyjnym działaniu to chyba w innym temacie
|

05-05-10, 08:32
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Pytanie nr 1:
Oczywiscie uzywam produktu Bourjois, skusilam sie na perlowy cien cien do powiek ombre a paupieres w cudownym i wiosennym odcieniu pastelowej zieleni (48)Vert Petillant. Cien mozna aplikowac na sucho i mokro co jest dodatkowa zaleta cieni. Maja zastosowanie 2 w 1  Po nalozeniu na sucho delikatnie blyszcza na powiece(na dzien), gdy zwilzymy aplikator tworza intensywniejszy i glebszy odcien( na wieczór). Mozna tworzyc niesamowite makijaze dzieki tak naturalnej, ale i perlowej zieleni. I kolejna pozytywna cecha produktu , to to, ze w przeciwienstwie do wielu cieni- nie roluja sie w zalamaniu powieki!!
Jest jedna wada  Niestety wieczko opakowania szybko odlamuje sie , cale szczescie nie jest to mankament samego cienia  Polecam z czystym sercem.
Pytanie nr 2:
Ulubionym i jakze czesto przeze mnie stosowanym trikiem jest- tasma klejaca 
Gdy chce uzyskac efekt nieskazitelnego makijazu typu kocie oko lub równo wyciagnac cien poza granice zewnetrzne oka naklejam kawalek tasmy z obu stron oczu. Od konca linii dolnych rzes az po zakonczenie brwi.Nastepnie aplikuje cienie-rozcieram i delikatnie zrywam tasme...Efekt niesamowity
|

05-05-10, 09:30
|
|
Member
|
|
|
|
|
1. W swojej kosmetyczce mam kilka produktów Bourjois:
* tusz do rzęs Volume Glamur Ultra Care (podoba mi się się w nich piękny, kruczoczarny kolor, dodatkowo szczoteczka świetnie rozdziela rzęsy i odżywia je)
* podkład Healthy Mix Light beige (jeden z najlepszych podkładów, jakie miałam; dobrze się aplikuje, dzieki atomizerowi; ładnie się rozprowadza, nie zostawiając grudek; dobrze matuje cerę i długo pozostaje na skórze)
* lakier do paznokci So Laque kolor: Rose Lounge (kolor idealny: naturalny, stonowany, nosze go na co dzień, a także na większe wyjścia; długo utrzymuje się na paznokciach i ma bardzo estetyczne opakowanie).
Uważam, że firma Bourjois jest jedna z najlepszych firm kosmetycznych. oferowane przez nią produkty sa na światowym poziomie, dlatego pieniądze w tym przypadku nie grają dla mnie roli. Kosmetyków tych używa również moja mama i sobie bardzo je ceni. Ma skórę wrażliwą, a kosmetyki Bourjois jeszcze nigdy jej nie uczuliły czy podrażniły. Dzięki temu wiem, że kosmetyki Bourjois są przyjazne dla każdej cery.
2. Nie wszystkim kobietom wiadomo, że makijaż dłużej utrzymuje się na skórze nawilżonej. Dlatego przed nałożeniem podkładu spryskuję twarz wodą mineralną w sprayu. Nastepnie lekko osuszam ją chusteczką higieniczną i dopiero nakładam podkład. Gwarantuję, że makijaż przetrwa całonocne szaleństwa!
Mój drugi trik dotyczy cieni do powiek. Nie wszystkie cienie, które mam w swojej kosmetyczce są idealne. Dlatego aby długo utrzymywały się na powiekach, najpierw maluję powieki miękką kredką w podobnym kolorze do cieni. Dzięki temu nałożone na kredkę cienie utrzymują się długo na powiekach i "nie rolują się". Dodatkowo cienie zyskują dzięki temu ładniejszy kolor.
|

05-05-10, 09:46
|
|
Member
|
|
|
|
1. Mój ulubiony kosmetyk Bourjois, to podkładad Mineral Matt w piance  Lekka pianka bardzo szybko wchłania się w skórę, dając jednolity rezultat makijażu bez efektu maski. Jest trwały i idealny do mojej mieszanej cery
2. Trik sprawdzony i niezawodny:
Aby szminka przetrwała całą imprezę na początek smaruję usta kremem nawilżającym, czekam minutę i zbieram resztę preparatu chusteczką higieniczną. Potem rozcieram na ustach podkład i obrysowuję je kredką. Następnie nakładam szminkę (ulubiony czerwont kolor!!) i teraz najważniejsze: przykładam do warg jedną warstwę chusteczki higienicznej i przez nią muskam usta pudrem. To sprawia, że na naskórku osiada jedynie mgiełka pudru. Przed wyjściem jeszcze raz maluję usta pomadką, i gotowe! =))
|

05-05-10, 10:39
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Witam!
1). Od trzech miesięcy używam dwóch produktów Bourjous. Fluidu oraz błyszczyka. Oba kosmetyki są naprawdę warte zakupu, ale za wprost genialny uważam błyszczyk BOURJOIS EFFET 3D MAX. (kolor 67 - Beige sun). Od lat szukałam kosmetyku, który oprócz koloru i połysku również będzie pielęgnował moje stale spierzchnięte i wysuszone usta. Ten produkt sprawdza się w 100%. Usta już po krótkim czasie stają się nawilżone, miękkie, dzięki pigmentom sprawiają wrażenie większych, przez co doskonale nadają się dla osób które marzą o pełniejszym kształcie ust. Dodatkowo błyszczyk utrzymuje się nawet do kilku godzin na "swoim miejscu". Jestem nim wprost zachwycona!!!
2). Trik makijażowy: Aby sprytnie i dyskretnie ukryć głębokie zmarszczki i bruzdy wystarczy zastosować szybki zabieg - przed nałożeniem (wklepaniem) w skórę twarzy fluidu, niepożądane zmarszczki a nawet linie mimiczne pokryj miękką białą kredka do oczu. Następnie odczekaj minutę aż kosmetyk utrwali się na skórze. Teraz można zastosować odpowiednio dobrany korektor lub bezpośrednio fluid. Efekt może zaskoczyć! Gwarantowane zadawolenie! Wszelkie niedoskonałości będą optycznie niemalże niewidoczne. Sama niejednokrotnie stosuję ten trik robiąc makijaż osobą, z widocznymi liniami na twarzy. Są wprost zachwycone. Proste i skuteczne. Czy nie o to chodzi???
|

05-05-10, 11:25
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Testuj z nami kosmetyki bourjois
1.Niestety do tej pory nie miałam jeszcze nic Bourjois i dlatego bardzo chętnie przetestowałabym produkty tej marki.Bardzo lubię testowac nowości.
2.Moje triki kosmetyczne najczęściej sprowadzają się do ukrywania "pajączków"W tym celu albo używam najpierw zielonego korektora,a potem fluidu.Czasami rozprowadzam na twarzy cienką warstwę bezbarwnej bazy,która daje natychmiastowy efekt zwężenia rozszerzonych porów i wygładzenia skóry.Nigdy nie mogę wyjśc z domu bez nałożenia czegoś "maskującego"- zaczerwienienia niestety nie dodają cerze uroku
|

05-05-10, 15:01
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
odp na 1 pytanie.mój ulubiony kosmetyk firmy Bourjois to cień Regard Pastel Lumiere nr 29,mam go już kilka lat,jest bardzo wydajny i dobrze się trzyma na powiece.jestem z niego bardzo zadowolona.odp na 2 pytanie.mam kilka trików makijażowych ale najlepszy moim zdaniem to znieczulenie kostkami lodu łuku brwiowego przed regulacją,mam dużo klientek które są bardzo wrażliwe,sama też płaczę przy regulacji,więc przed przystąpieniem do wyrywania przykładam kostki lodu nie koniecznie bezpośrednio do skóry bo może boleć,ale zawijam je np w cienką gazę,trzymam około5-10min i działam  wtedy już tak nie boli
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|