ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 05-05-10, 16:48
Cleo80 Cleo80 jest nieaktywny
Member

Wpisy: 6
Zdjęcia: 10
Pytanie pierwsze: obecnie nie posiadam żadnego produktu firmy Bourjois, ale kosmetyki te nie są mi obce. To jedna z ulubionych marek mojej mamy. Nie raz miałam okazję umalować ją lub siebie tyki kosmetykami. Ponieważ jestem absolutną maniaczką jeśli chodzi o cienie do powiek, właśnie je uważam za mój ulubiony produkt Bourjois a w szczególności potrójne cienie Smoky Eyes w odcieniach brązu. W zależności od tego czy na powiekę nałożymy więcej ciemnego czy jasnego odcienia możemy uzyskać makijaż zarówno dzienny jak i wieczorowy.
Pytanie drugie: stosuję wiele trików , ale najczęściej jeden. Ponieważ preferuję dosyć ostry makijaż oczu oraz lubię bardzo wyraziste kolory , cienie do powiek nakładam na mokro tzn. zwilżonym aplikatorem. Kolejną zaletą takiego nakładania cieni jest to , że nie sypią się one na policzki i do oczu.
stare 05-05-10, 18:00
angel565
Guest

1.Ostatnio mama kupiła mi podkład Healthy Mix Light beige. Dzięki temu podkładowi makijażu jest bardzo naturalny. Podkład również idealnie się rozprowadza. Jestem alergiczką lecz mimo to kosmetyki te są dla mnie idealne.
2.Zawsze idąc na imprezę nakładam cienie palcami. Nie rozcierałam na powiece, tylko dociskałam opuszkiem miejsce przy miejscu. Daje to o wiele trwalszy efekt niż przy tradycyjnej aplikacji. Również podczas robienia takiego makijażu mocno tuszuje rzęsy, a jeśli nie mam maskary podkręcającej to przez chwile trzymam szczoteczkę u góry rzes, dzięki czemu są podkręcone
stare 05-05-10, 21:22
anna_chojnacka
Guest

Testuj z nami kosmetyki bourjois

1.Jesli chodzi o markę Bourjois to jak do tej pory miałam tylko bibułki matujące z których bardzo byłam zadowolona.Bardzo sprawdzają się latem,czy na imprezie,poniwważ idealnie matują i odżwieżają twarz.Bardzo łatwe w użyciu.Wystarczy jedną chusteczkę przyłożyc do czoła lub nosa i po kłopotliwym świeceniu
2.Moje triki urodowe- ponieważ mam raczej wąskie usta robię wszystko,aby je optycznie powiększyc.Wiem,że wszystko co jasne wydaje się większe i dlatego do optycznego powiększania ust używam pomadek i konturówek o dośc jasnej barwie.Idealnie jest dobrac tego kosmetyki w kolorze naturalnym ust lub nawet odrobinę jaśniejsze.
Natomiast jeśli w ciągu dnia chcę odświezyc makijaz oczu,nigdy nie nakładam nowej warstwy cieni na starą.Zawsze najpierw przecieram powieki wacikiem lub chusteczką/
Sposób na modnie pomalowane paznokcie u stóp.Lubię je ozdabiac brokatem lub naklejkami w kształcie kwiatków/uwielbiam kwiaty/Brokat nakładam na mokry lakier,natomiast naklejkę przykładam do prawie wyschniętej powierzchni.Na sam koniec maluję paznokcie utrwalaczem i efekt jest super.Polecam,bo za chwilę wskoczymy w sandałki
stare 05-05-10, 22:06
miki24 miki24 jest nieaktywny
Senior Member

odp.1
Niestety jeszcze nie znam tej marki ale czytałam o niej wiele pozytywnych opinii i chętnie bym ją pozanała.
odp.2
Mój trik polega na jak najlepszym ukryciu moich już na szczęście coraz mniej licznych popękanych naczynek.Do tego używam korektora, który jednak czasami zawodzi oraz skutecznego "odzwraczacza wzroku" od pajączków - błyszczyka do ust.Oczywiście smaruje nim usta, które uśmiechnięte skupiają wzkok innych dzięki czemu moje naczynka są niezauważalne.
stare 05-05-10, 22:44
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
Cytat:
Napisał megi22241 Zobacz post
odp na 1 pytanie.mój ulubiony kosmetyk firmy Bourjois to cień Regard Pastel Lumiere nr 29,mam go już kilka lat,jest bardzo wydajny i dobrze się trzyma na powiece.jestem z niego bardzo zadowolona.odp na 2 pytanie.mam kilka trików makijażowych ale najlepszy moim zdaniem to znieczulenie kostkami lodu łuku brwiowego przed regulacją,mam dużo klientek które są bardzo wrażliwe,sama też płaczę przy regulacji,więc przed przystąpieniem do wyrywania przykładam kostki lodu nie koniecznie bezpośrednio do skóry bo może boleć,ale zawijam je np w cienką gazę,trzymam około5-10min i działam wtedy już tak nie boli
ta się zastanawiam czy mój trik należy do makijażowych? hm... to może podam inny.a więc żeby rzęsy wydawały się gęściejsze i dłuższe zawsze najpierw zakręcam je zalotką potem tuszuje,osypuję czarnym cieniem,jak tusz wyschnie podkręcam zalotką ponownie po czym robię czarną kreskę linerem tuż przy linii rzęs (można i na dolnej i górnej powiece) i tuszuje jeszcze raz efekt sztucznych rzęs,polecam
stare 05-05-10, 23:02
aczp aczp jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 47
1. do tej pory używałam tylko jednego z kosmetyków Bourjois - błyszczyk effect 3D. Jak się sprawdził? Chyba rewleacyjnie, skoro za każdym razem po jego uzyciu musiałam siłą odrywać od siebie męża :-)

2. Mam kilka ulubionych trików. Ponieważ rano, przed wyjściem do pracy, nie zawsze mam czas robić makijaż oczu (zwłaszcza, kiedy córeczki się już obudzą), aby spojrzenie było świeże na górną powiekę nakładam bezbarwny błyszczyk... najlepszy jest taki, który przypomina wazelinę :-) są one dołączane do pomadek, takie zestay ma np. Max Factor... Zdecydowanie wyglądam na wypoczętą i świeżutką, choćbym miała zarwaną noc... potem tylko odrobina tuszu i lecę do pracy... drugi trik to nałożenie jasnego cienia na zagłębienie nad górną wargą. Ktoś, kto mnie podziwia (czyli MĄŻ, :-O), ma wrażenie, że moja górna warga jest co najmniej tak samo gruba, jak dolna... a powiem w sekrecie, że wcale tak nie jest... no ale po to sa triki, aby inni nie mogli się nam oprzeć...
stare 05-05-10, 23:05
laciata86 laciata86 jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 12
Wink Testuj z nami kosmetyki Bourjois!

1.Kosmetykom Bourjois jestem wierna od kilku lat. Obecnie używam bazy korygującej zaczerwienienia BOUTJOIS LOVELY BASE, BOURJOIS BŁYSZCZYK GLOSS MENTOL oraz BOURJOIS BŁYSZCZYK EAU DE GLOSS 19 PAMPLEMOUSSE .

2. Mój ulubiony trik makijażowy:
- Zanim użyję pomadki, pokrywam usta cienką warstwą podkładu lub korektora – dzięki temu nie tylko przykrywam naturalną linię warg, umożliwiając nadanie ustom lepszego kształtu, ale również uzyskuję dobrą bazę dla pomadki, sprawiając, że kolor będzie bardziej wyrazisty i trwały. Nawet jeśli jest to pierwsza aplikacja w ciągu dnia, używam pędzelka do ust. Wypełniam kolorem wszelkie najmniejsze zagłębienia warg i wzmacniam trwałość pomadki.

Ostatnio edytowane przez laciata86 ; 05-05-10 o 23:24 Powód: pomyłka literowa
stare 06-05-10, 07:56
gadulka gadulka jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 1
moim ulubionymi kosmetykami bourjois są pojedyncze cienie do powiek
1) pastel lumiere pearl eyeshadow Beige pepite 20
2) pastel lumiere pearl eyeshadow 16 ambre nude
szczególnie cenie ten drugi cień bo tak naprawdę rozświetla mi oko nie ujawniając swojej obecności. Oko po nim wygląda na większe i promienne - jest idealną bazą pod inne kolory bo wygładza powierzchnię oka
drugi kolor to lekko brązowy cień ze złotym połyskiem. Lubie ten cień bo mimo, że błyszczy nie zawiera brokatu, który jak wiemy potrafi się sypać na cała twarz. Dzięki temu że nie ma brokatu mogę go używać za dnia
cienie są bardzo wygodne i poręczne i bardzo bardzo wydajne. Nie skawalają się na oku, nie sypia - dobrze trzymają się oka przez cały dzień
polecam - z nimi można powalać wzrokiem

mój trik makijażowi polega na tym, ze pod cień kolorowy do powiek nakładam ten prawie bezbarwny cień który wygładza powierzchnie oka. po podkład nakładam cienką warstwę pudru propolis, który wchłania nadmiar sebum i powoduje że przez cały dzień moja skóra jest matowa a że propolis ma działanie antybakteryjne moja cera jest wolna od zaskórników
stare 06-05-10, 12:53
kiara1982 kiara1982 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 10
1. EFFET 3D MAX GLOSS BOURJOIS (63 Rose éclat (ciepły róż)), uwielbiam jak moje usta są tylko błyszczace i dobrze nawilżone.

2. mój trik? może nie jest jakis, którego by nie znały dziewczyny, otóż zamim nałoże podkład na twarz to najpierw podgrzewam go na zagłębieniu dłoni, wtedy lepiej sie przyjmuje na skórze (wtapia się w nią) i nie sprawia wrażenia sztuczności (maski).
stare 06-05-10, 14:50
AnUcHnA18 AnUcHnA18 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 55
pytanie pierwsze: niestety nie miałam okazji wypróbować kosmetyków Bourjois, ale chętnie podejmę wyzwanie

pytanie drugie: mój trik urodowy który często stosuję to przemycie twarzy w bardzo zimnej wodzie, nawet lodowatej. wtedy podkład ładnie się rozprowadza i nie powstają plamy.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania