06-05-10, 15:38
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał AnUcHnA18
pytanie pierwsze: niestety nie miałam okazji wypróbować kosmetyków Bourjois, ale chętnie podejmę wyzwanie
pytanie drugie: mój trik urodowy który często stosuję to przemycie twarzy w bardzo zimnej wodzie, nawet lodowatej. wtedy podkład ładnie się rozprowadza i nie powstają plamy.
|
AnUcHnA18 ale ty automatycznie zostałaś wybrana do testowania, nie musisz pisać odpowiedzi na te 2 pytania
|

06-05-10, 15:53
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Róż do policzków nr 17
2. Ulubiony trik makijażowy - nakładanie podkładu na usta pod szminkę oraz malowanie czarną kredką kreski od wewnętrznej strony górnej powieki - nie mogę się zdecydować, który wolę
|

06-05-10, 23:11
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Testuj Bourjois
odp.1
Markę Bourjois znam prawie od dziecka i to nie z kosmetyków do makijażu,ale zapachów.Moja babcia używała Soir de Paris.Klasyka,ale czy ktoś to pamięta?Z kosmetykami kolorowymi zetknęłam się z 15-16 lat temu,kiedy za odłożone "zaskórniaczki"postanowiłam kupić "markowy"tusz do rzęs.Jestem mu wierna do dziś.I pomimo wielu eksperymentów z nowościami,zarówno tej firmy,jak i innymi,zawsze wracam po niego.VOLUME GLAMOUR NOIR.A o RÓŻACH firmy Bourjois można by wiele mówić i pisać.Nie ma lepszych!I nigdy się nie kończą.
odp.2
Mam kilka trików makijażowych.Mój ulubiony,to oprószenie rzęs pudrem sypkim,tak aby nie dostał się do oczu,a następnie nałożenie tuszu.Po pierwsze rzęsy są doskonale pogrubione i wydłużone,bez konieczności nakładania kilku warstw tuszu(czas),a makijaż trzyma się cały dzień,bez osypywania,kruszenia i rozmazania.
|

07-05-10, 00:36
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. Moim ulubionym kosmetykiem Bourjors jest metaliczna kredka do powiek w odcieniu nr55 Vert Pepite. Nadaje pięknej głębi moim brązowym oczom.
2. Moim ulubionym trickiem makijażowym, którego używam bardzo często , a zwłaszcza po zarwanej nocy bądź po nocnemu imprezowemu szaleństwu jest nałożenie jasnego rozświetlającego cienia w wewnętrznych kącikach oczu. Dzięki temu zabiegowi nasze spojrzenie nabiera blasku i oczy wydają się byś wypoczęte.
|

07-05-10, 01:43
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Testuj z nami kosmetyki bourjois
1. Jestem jedna z uczestniczek, ktora nie miala tej przyjemnosci jeszcze testowania kosmetykow Bourjois
2. Moim trikiem makijazowym jest podkreslenie gornej lini rzes czarna kredka i tylko gorne rzesy tuszem. Oczka wygladaja na duzo wieksze i ksztalt ich mozna dowolnie "wymodelowac" w zaleznosci gdzie ma sie zaczac a gdzie konczyc kreska. Pozdrawiam cieplutko
|

07-05-10, 10:06
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Linner Clubbing Bourjois - rewelacyjny eyeliner,idealnie nadaje się do cienkich kresek. Mam kolor grafitowy  ) Jest bardzo trwały, precyzyjny, łatwo się nakłada. Mój ukochany
2. Mój ulubiony sposób na fajny efekt, to rzęsy pomalowane kolorową maskarą  Można pomalować je najpierw na czarno, a potem same końcówki kolorową maskarą np. odblaskowy błękit. Rzęsy się wydłużają, a spojrzenie jest mega zalotne
|

07-05-10, 14:38
|
|
|
1.róż do policzków  używam od niedawna.. nie był tani ale jest po prostu cudowny!
2.pod podkład nakładam krem nawilżający, bo wtedy makijaż dłużej się trzyma,a nasza skóra nie jest wysuszona
|

07-05-10, 17:44
|
|
|
1. Używam różu Bourjois brun illusion 11. Jestem bardzo zawolona z produktu. Starcza na długo i kolorki zrobione nim wyglądają olśniewająco i naturalnie. 
2.Najlepszy trik makijażowy to nakładanie korektora na sińce, na to podkład. Oczy delikatnie podkreślic linerem ,nie obejdzie się bez wytuszowanych rzęs. Usta delikatną pomadką lub szminką , i na policzki oczywiście róż Bourjois
|

08-05-10, 10:05
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
1.Moim ulubionym kosmetykiem jest Bourjois Happy Light SPF 15,ten podkład nigdy mnie nie zwiódł,jest super lekki,świetnie się rozprowadza,moja skóra po nim staje się promienna,dobrze nawilżona i ma wreszcie równomierny odcień,dodatkowo filtr spf 15 chroni przed słońcem!
2.Mój ulubiony trik makijażowy hmm? jest ich wiele ale chyba najlepiej działa zalotka i mascara,mega efekt w krótką chwilę i piękne spojrzenie na długo!
|

08-05-10, 13:06
|
|
Member
|
|
|
|
|
odp.1 Mój ulubiony kosmetyk Bourjois to pokład Happy Light SPF 15.Pokład jest cudownie lekki, nie tworzy na mojej twarzy maski a dodatkowo dzięki drobinkom delikatnie ją rozświetla.Moja twarz wygląda dzięi niemu zdrowo i poromienie.Plusem jest równiez ,że pokład zawiera filtr przeciwsłoneczny i witaminy.Poza tym pokład jest bardzo wydajny i bardzo łatwo się rozprowadza.
odp.2 Mam kilka swoich ulubionych trików makijażowych-jednym z nich jest sposób na cienie wokół oczu i worki pod nimi.Gdy mam ważne wyjście na dwa dni przed zaparzam herbatę rumiankową,czekam aż przestygnie i wlewam ją do foremki na kostki lodu, które wkładam do zamrażalnika.Rano ma już gotowe piękne lodowe kosteczki,którymi robię masaż wokół oczu.Uwierzcie mi opuchlizna schodzi od razu a cienie stają się mniej widoczne.Do tego by zakryć pozostałości cieni gdy robię makijaż stosuję korektor w płynie specjalnie przeznaczony do oczu o ton jaśniejszy od podkałdu, który nakładam na twarz.Dzięki tym zabiegom moja twarz wyglada na zdrowszą i promienniejszą a ja jestem szczęśliwa,że nie mam cieni pod oczami.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|