ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 29-04-11, 10:25
elle_s elle_s jest nieaktywny
Member

Próbki

Dziewczyny, czy Wy też uważacie, że firmy kosmetyczne powinny dystrybuować więcej próbek? Osobiście drażni mnie, że muszę kupić cały kosmetyk nie mając szansy go wypróbować i sprawdzić czy faktycznie będzie odpowiadał na moje potrzeby. Mam tutaj na uwadze równiez osoby skłonne do uczuleń, które szczególnie rozważnie muszą dobierać kosmetyki.
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-04-11, 20:44
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Próbek jest dużo i firmy zaopatrują w nie wiele sklepów, ale co z tego, kiedy sprzedające zabierają je dla siebie i rodziny, ewentualnie co nieco wrzucą swoim znajomym do zakupów (przynajmniej tak jest w moim przypadku )
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-04-11, 11:16
ewa9317 ewa9317 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 24
takk zgadzam sie ) pisali na necie że były próbki kremu... szukałam nie znalazłam kupiłam cały krem i wyrzuciłam.... a ktos zarabiać musi....
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-05-11, 13:32
lucynka lucynka jest nieaktywny
Member

Za próbkami czasem trzeba sie nachodzić, ale chyba każda z nas wie, że warto. Wchodzę do każdej apteki i pytam, czy mają konkretną próbkę kremu czy żelu, albo jakiś innych do mojego typu skóry. Czasem wychodzę z niczym a czasem z 6 próbkami. Sprawdzam też często na stonach producentów, które apteki prowadzą całe serie i udaje sie konkretnie do nich. Czasem po kilka razy. Przekonałam się, że próbki w aptekach są, tylko to od pani farmaceutki zależy, czy je dostanę czy nie.
I nie polecam kupować kremów polecanych podczas badania cery. Osoba przeprowadzająca badanie reprezentuje dany koncern i nawet jeśli coś innego byłoby bardziej odpowiednie,to wciśnie nam produkt "swojego koncernu". Rzecz jasna bez próbki. Nie mówię, że na 100% nie zadziała polecany produkt, ale lepiej przetestować to na próbce, niż wydać 80 zł na 50 ml kremu, który masakruje cerę!

I pamiętajcie dziewczyny, poprosić o próbkę to nie wstyd. One są po to, żeby trafiały do klientek!
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-05-11, 12:45
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Właśnie, po to są, ale jak ja wejdę do apteki i poproszę o próbkę konkretnego kremu, a nic przy okazji nie kupuję (no bo jak mi nic nie jest to co mam kupić, rutinoscorbin byleby coś było?) to pani farmeceutka zabija czasem wzrokiem
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-05-11, 13:14
lucynka lucynka jest nieaktywny
Member

Cytat:
Napisał ayame Zobacz post
(...) to pani farmeceutka zabija czasem wzrokiem
A niech sobie robi co chce Zawsze może liczyć, że jak próbka mi podpasuje, to wrócę właśnie do niej po pełnowymiarowy produkt...
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-05-11, 09:20
jaszczurka jaszczurka jest nieaktywny
Senior Member

Cool

ja czesto dostaje przy okazji zakupow w aptece, czasem trzeba poprosic ale zeby pojsc tak po probke to mi glupio.
dlatego udalo mi sie na roznych stronkach dostac probki ktore za darmo przyslali mi poczta i to takie o ktore prosilam, jednak niektore firmy to po prostu stiwerdizly ze nie produkuja probek bo musza z anie placic klienci i przez to cena kosmetyku bylaby wieksza (jakby juz nie byl drogi).. ale raczje wiekszosc mi wyslala, na niektorych stronach dostalam nawet pelnowartosciowe produkty.

Takze wiekszosc firm chetnie rozdaje probki ale nie trafiaja one do nas juz tak szybko gdy wpadaja w "lapy" osob trzecich
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-05-11, 10:58
elle_s elle_s jest nieaktywny
Member

Fajnym sposobem na to, by próbki nie trafiały w ręce pań pracujących w drogeriach czy aptekach oraz ich krewnych, znajomych i powinowatych (proszę nie brać tego do siebie, nie chcę generalizować, ale zdajecie sobie Panie sprawę, że takie zjawisko ma miejsce na dość szeroką skalę) byłoby zamawianie próbek przez stronkę danej firmy, której produkty nas interesują i odbiór ich we wskazanym przez nich punkcie (np. drogerii w Waszym mieście, którą i tak ta firma zaopatruje w swoje produkty) za okazaniem kuponu, numeru czy też hasła.. Firma nie generuje sobie dodatkowych kosztów związanych z wysyłką, bo i tak musi dostarczyć swoje produkty do punktów sprzedaży i ma pewność, że próbki kosmetyków trafią do wielu konkretnych odbiorców z których część na pewno wróci po produkty, a tym samym wzronie sprzedaż.
Co Wy na to Drogie Forumowiczki??
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-05-11, 20:06
NekropolisQueen
Guest

Cytat:
Napisał nelka83 Zobacz post
Próbek jest dużo i firmy zaopatrują w nie wiele sklepów, ale co z tego, kiedy sprzedające zabierają je dla siebie i rodziny, ewentualnie co nieco wrzucą swoim znajomym do zakupów (przynajmniej tak jest w moim przypadku )
Zgadzam się Ja tylko dzięki temu, że mam znajomą Panią z Drogerii to mogę liczyć na jakieś próbki. Czasem próbki można znaleźć w drogich gazetach, np. 2, 3 próbki kremu, fluidu...Wiem, że takie próbki powinny być ogólnodostępne, no ale cóż poradzić...
Mnie to jeszcze wkurza, że nie dość, że nie ma tych próbek to jeszcze testerów w sklepach- bo nawet takie coś potrafią kraść małolaty. A później człowiek chce sobie przed zakupem jakiegoś drogiego kosmetyku sprawdzić odcień, a tu testera brak

Odpowiedź z Cytatem
stare 04-05-11, 22:51
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

O właśnie właśnie, mnie strasznie denerwuje, jak nie ma testerów. A jeszcze bardziej, jak dziewczyny sobie otwierają pełnowymiarowy produkt i na nim testują. A ja mam potem taki macany cień czy podkład kupić?!
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania