ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 01-03-11, 20:19
mala.mi mala.mi jest nieaktywny
Junior Member

problem z depilatorem

Pd choinkę dostałam od mamy wyproszony depilator. Minęły dwa miesiące a ja go nie używam. Próbowałam dwa razy, ale a.)to koszmarnie boli, b.)skóra jest podrażniona, zostają na niej jakieś czerwone kropki, c.)nie usuwa mi wlosków dokładnie i d.) włoski, które odrastają, wrastają w skórę. Krótko mówiąc, kompletna porażka. Jestem wkurzona, bo nie da się ukryć, ze było to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Czy komuś jeszcze nie idzie używanie depilatora czy tylko ja nie potrafię go użyć? A mmoże coś z moimi włosami/nogami jest nie tak?
stare 01-03-11, 21:09
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Nie mam problemów z depilatorem, a to, że podczas depilacji boli, to nic nowego Ze zostają czasem podrażnienia i kropki - tak samo. Miałam chyba 2 czy 3 depilatory i ANI JEDNYM nie udało mi się wydepilować nóg super dokładnie, zawsze coś zostawało, bo depilator poza tym, że wyrywa wraz z cebulkami, to tez i urywa włosa.
Trzeba robić peeling, aby włoski nie wrastały.

stare 01-03-11, 22:24
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
dokładnie zanim przystąpisz do depilacji zrób peeling - wówczas łatwiej pozbędziemy się zbędnego owłosienia, a poza tym ja ostatnio stosuję się do kalendarza księżycowego i powiem Wam, ze działa... może to tez zasługa podświadomości, ze ma mnie nie boleć, ale w każdym bądź razie działa... a póki działa jestem happy

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
stare 01-03-11, 22:27
straż forumowa

Cytat:
Napisał RudaGrazyna Zobacz post
dokładnie zanim przystąpisz do depilacji zrób peeling - wówczas łatwiej pozbędziemy się zbędnego owłosienia, a poza tym ja ostatnio stosuję się do kalendarza księżycowego i powiem Wam, ze działa... może to tez zasługa podświadomości, ze ma mnie nie boleć, ale w każdym bądź razie działa... a póki działa jestem happy
Ja tak samo Ale serio, coś w tym jest, bo raz ledwo wytrzymuję, a później to aż skóra boli, a raz mogę jechać i nic. Od dzisiaj do 4.03 ma być "bezboleśnie"

stare 01-03-11, 22:28
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
Cytat:
Napisał dakota Zobacz post
Ja tak samo Ale serio, coś w tym jest, bo raz ledwo wytrzymuję, a później to aż skóra boli, a raz mogę jechać i nic. Od dzisiaj do 4.03 ma być "bezboleśnie"
to może bikini zrobimy depilatorem skoro dzisiaj nie boli

kiedyś słyszałam ze można nogi lodem schłodzić, ale czy działa nie wiem... nie próbowałam

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
stare 01-03-11, 22:34
straż forumowa

Do mojego depilatora dołączona była taka "rękawica", do której wsadzało się taki żel w woreczku(wcześniej trzymany w lodówce). Powiem szczerze, że efektów jakichś nie było, a później już mi się nie chciało tego chłodzić, za dużo roboty

stare 12-04-11, 16:19
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Ja niestety nie mogę używać depilatora mam zbyt wrażliwą skórę poza tym włoski masakrycznie wrastają
stare 13-04-11, 13:59
Ekspert_Philips Ekspert_Philips jest nieaktywny
Junior Member

Depilacja

Dziewczyny,

Depilacja bywa niekiedy problematyczna, ale najczęściej jest to efekt niedopasowania depilatora lub nieprawidłowego przygotowania skóry do zabiegu. Ja ze swojej strony odniosę się do kilku domowych sposobów, które zminimalizują ryzyko wrastania włosków i bólu:

- należy pamiętać o prawidłowym trzymaniu depilatora – pod kątem 90 stopni, dzięki czemu dyski efektywniej chwytają włoski a zabieg trwa krócej,

- by zminimalizować ryzyko wrastających włosków i poprawić kondycję skóry, warto 2-3 razy w tygodniu robić peeling i codziennie nawilżać ciało, dzięki czemu usunięty zostanie martwy naskórek a cera nie przesuszy się,

- zabieg warto robić wieczorem, tuż po gorącej kąpieli – skóra jest wtedy odprężona i mniej podatna na ból.

- i jeszcze jedna rada – lepiej unikać depilacji w trakcie menstruacji, gdyż kobiety są wtedy bardziej wrażliwe na ból.

Mam nadzieję, że moje rady będą pomocne, ale gdybyście potrzebowały jeszcze jakichś wskazówek – chętnie pomogę.

Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego
stare 13-04-11, 19:00
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

To ja chyba depiluję nogi prawidłowo . Wyrywam wszystkie włoski, bo pozostają one gładkie jak u niemowlaka, do tego nie widać żadnych czerwonych kropek. Czasem boli, ale dla efektów warto pocierpieć - zresztą nie jest to taki wielki ból . Również polecam peelingi!
stare 13-04-11, 20:16
agabil1 agabil1 jest nieaktywny
Senior Member

a ja myślę że to indywidualna kwestia depiluję nogi depilatorami od lat, na pewno robię to prawidłowo, miałam do czynienia z różnymi firmami i markami i zawsze włoski mi wrastały. Mogłam cudować, masować, nawilżać itp ale po prostu moje włoski po tylu latach depilacji są delikatne i cienkie, dlatego często nie mogą przebić się przez skórę.

Tagi
depilacja, depilator, jak używać depilatora

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania