ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 07-05-11, 17:30
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

problemy kobiece

Dziewczyny, od czasu do czasu 'nawiedzają' mnie kobiece problemy, czyli swędzenie, upłwawy i tym podobne sprawy. Do tej pory zawsze biegałam z nawet najmniejszą infekcją do ginekologa (przyjmuje tylko raz w tygodniu) i czasami było tak, że podleczyłam się w domu (tym, co pani doktor mi kiedyś polecała) i na wizycie nie było śladu po infekcji

Stwierdziłam, że warto założyć taki wątek, bo każda z nas czasem to przechodzi i przy drobnej infekcji można sobie samemu pomóc. Na pewno macie dziewczyny sprawdzone preparaty, leki, które pomagają i łagodzą uporczywe dolegliwości (aby np. dotrwać do wizyty u ginekologa)

Dla mnie są to;
provag - kapsułki doustne, które pomagają uzupełnić prawidłową florę bakteryjną i utrzymać właściwe pH.
Zauważyłam, że zażywając je szybciej dochodzę do zdrowia.
feminella vagi c tabletki dopochwowe, przywracają lub utrzymują odpowiednie pH fizjologiczne pochwy.
Jak dla mnie to numer 1! Gdy tylko czuje, że dzieje się coś niedobrego, wkładam jedną na noc i na drugi dzień albo jest już wszystko dobrze, ale stosuje jeszcze kilka dni i wszystko wraca do normy. Są też dobre, gdy wydaje nam się (lub nie wydaje) że zapach z pochwy jest nieprzyjemny.
lactovaginal stosuje się w celu przywrócenia lub uzupełnienia prawdłowej flory bakteryjnej pochwy.
Po nich występuje taka biała wydzielina (rozpuszczają się i potem wypływają)
vagical - globulka dopochwowa stosowana przy pieczeniu, swędzeniu, zaczerwienieniu.
Jest to lek homeopatyczny, ale jak dla mnie bardzo skuteczny. W połączeniu z feminellą daje świetne efekty. Na początek stosuje przez 2-3 dni i gdy dolegliwości mijają zaczynam stosować feminelle i wszystko jest ok. Minusem jest to, że 'zwęża pochwe' i czasami ciężko włożyć globulkę. I też wypływa jako biała wydzielina.

To taka moja lista leków pomocnych przy infekcjach. A Wy dziewczyny, czego używacie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-05-11, 20:31
bagdad bagdad jest nieaktywny
Member

Ja używam ziaji do higieny intymnej i wszystko jak narazie ok.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-05-11, 09:51
izuchna izuchna jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Na szczęście żadko zdażają mi się infekcje ostatnio chyba z 10 lat temu .Ale temat jak najbardziej uważam za przydatny bo nigdy nie wiadomo kiedy nas jakaś infekcja dorwie Ja sama nie stosuje żadnych płynów ,myje się tylko wodą i jest ok.
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-05-11, 12:25
ptyska ptyska jest nieaktywny
Member

a u mnie problem się pojawia szczególnie przy częstych wizytach na basenie
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-05-11, 13:02
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
ja narazie nic nie mam. Ale zdarza mi się mieć jakiś lekki stan zapalny i w sumie nie wiem od czego Lekarz wypisuje mi wtedy tabletki dopochwowe Gynalgin.
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-05-11, 16:45
Milusienka
Guest

Mi zdarzyła się taka infekcja dwukrotnie, raz będąc za granicą a raz nad morzem i tu wiem, że winą był plażowy piasek, obsypali mnie znajomi na całego, praktycznie tylko głowa była widoczna i skończyło się to przykrą infekcją .
Jak zawsze niezastąpiony dla mnie jest :
1.Rumianek - zaparzyć 1 saszetkę na pół szklanki wody i stosować w formie okładu tak często jak to jest możliwe.
2.Tantum Rosa w saszetkach na kobiece dolegliwości.

To stosowałam więc mogę polecić .
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-06-11, 18:59
diabolique diabolique jest nieaktywny
Senior Member

Ja niestety mam kobiece problemy raz na jakiś czas, szczególnie gdy często chodzę na basen lub gdy biorę antybiotyki.

W związku z powyższym, na co dzień używam Lactacyd + łykam raz na jakiś czas Provag, ewentualnie aplikuję sobie Lactovaginal. Gdy zauważę, że mam zaczątek infekcji, stosuję maść Clotrimazolum (bez recepty) + Tantum Rosa. A jak to nie pomaga, to biegnę do gina by nie doprowadzić do poważnego stanu zapalnego.
stare 04-06-11, 13:11
LadyGlen LadyGlen jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
clotrimazolum jest swietny! masc tania a nieraz mnie ratowala z nieciekawych opresji
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-06-11, 19:15
jantarek jantarek jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
clotrimazolum- i owszem.
Ostatnio lekarz zalecił mi feminella vagi c- pomogło mam nadzieję, bo jest normalnie. Myję się Ziają intymną, a teraz kupiła specjalną- Ziaja Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem laktobionowym ( na zapalenie).
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-07-11, 19:37
rendus rendus jest nieaktywny
Member

Bardzo często mam problem ze stanami zapalnymi. Wystarczy basen, albo gdy zmarzną mi stopy, lub usiądę na zimnym plastikowym krzesełku ogrodowym. Oprócz furaginum w zasadzie nic mi nie pomaga. Mój lekarz ginekolog próbował na wszystkie możliwe sposoby mnie wyleczyć ale choroba wciąż powraca. Może któraś z Was ma podobny problem? Może znacie jakieś preparaty czy leki eliminujące powracające stany zapalne? Będę wdzięczna za każdą poradę, bo moja dolegliwość strasznie zatruwa mi życie
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania