03-07-11, 21:47
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Hmm, ja biorę tabletki antykoncepcyjne, a przy ich braniu ten problem się zdarza dość często. Na drobne infekcje maść Clotrimazolum, na poważniejsze Macmiror.
Radzę zgłaszać się do ginekologa nawet przy tych drobnych, bo nieumiejętnie leczone mogą przejść w coś dużo gorszego.
|

06-07-11, 13:54
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ptyska
a u mnie problem się pojawia szczególnie przy częstych wizytach na basenie 
|
u mnie też, wiec bardzo rzadko chodzę a jak już idę to po basenie zawsze smaruję się Clotimazolum
Ogólnie dawniej często nawiedzały mnie takie infekcje ale teraz nauczyłam sie przeciwdzialać i jest ok
|

14-09-11, 14:22
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Widzę że większość z nas stosuje Clotrimazolum - to najlepsza rzecz na swędzenie i pieczenie, uwielbiam go!!!!
|

02-01-12, 00:49
|
 |
Member
|
|
|
|
|
W aptece można kupić bez recepty taki krem przeciw grzybiczy jest rewelacyjny, stosuje się go również jak się bierze tabletki antykoncepcyjne, kosztuje 4,50 jak sobie przypomnę to napiszę nazwę ale jest świetny
|

02-01-12, 13:51
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
kurczę nie wiedziałam, że clotrimazolum można tak stosować.. i tak normalnie się tam smarujecie nim?  ja go uzywałam na pupę dzieciom..
|

19-02-12, 18:00
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
ja nie mam zadnych sprawdzonych lekow. Robie jedynie nasiadowki z rumianku czy szalwii i jako tako cos pomaga jesli nie udaje sie do lekarza. Nie mozna kobiecych spraw bagatelizowac bo to powazna sprawa.
|

12-03-12, 14:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Polecam Clotrimazolum! Właśnie jestem w trakcie kuracji. 2 razy dziennie maść Clotrimazolum i na noc globulka tej samej nazwy. Użycie tabletki niestety nie jest przyjemne (bo przez następny dzień usuwane są resztki rozpuszczonej tabletki)ale działa. No i lepiej po zaaplikowaniu od razu iść spać bo uczucie roszpuszczania się jej jest dziwne. Ale warto. Czego się nie robi dla zdrowia  A zdrowie intymne jest bardzo ważne by potem nie mieć problemów z zajściem w ciążę.
Pozdrawiam!
|

13-03-12, 19:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Oj, chyba przeceniłam te tabletki, wczoraj wieczorem tak bardzo mnie piekło, że musiałam się jej pozbyć bo już prawie drapałam ściany z bólu. Chyba jestem uczulona na jakiś składnik  muszę poszukać jakiegoś zamiennika i to szybko. Któraś zna?
|

14-03-12, 12:09
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał karagaw
muszę poszukać jakiegoś zamiennika i to szybko. Któraś zna?
|
Ja stosowałam kiedyś jeszcze maść Macmiror - ale powiem Ci, że zdecydowanie NAJLEPSZE efekty przynosi przemywanie wszelkich podrażnionych, piekących, swędzących miejsc naparem z kory LaPacho. Poczytaj o niej może więcej w wątku "nasze ulubione zioła" - polecam tę substancję z całego serca! Zwalcza wszelkie grzyby, wirusy, bakterie, łagodzi i leczy skórę w ciężkich stanach.
|

15-03-12, 23:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Jest szeroki wachlarz możliwości - niestety na receptę - zarówno jak i clotrimazol globulki...Gyno-Femidazol (=Miconazol), Gyno-Pevaryl (-Econazol), Pimafucin, Nystatyna, Gynoxin (=Fentikonazol), Macmiror, Betadine (powidon jodu), Gynalgin, itd. Kurację zwykle prowadzi się wraz z lekami przyjmowanymi doustnie, aby zwiększyć skuteczność wyleczenia. A próbowałaś najprościej np. globulek propolisowych? Globulek z nagirtka Vagical? Najlepiej na zmianę z florą bakteryjną np. Lactovaginal? Można używać naparów z ziół do podmywania, aby złagodzić stan zapalny, świąd: rumianek, nagietek, roztwór olejku herbacianego. Można okolice intymne smarować też maścią L3 Prurigo o działaniu przeciwświądowym,ochronnym, łagodzi pieczenie, podrażnienia.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|