16-12-10, 23:47
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Milusienka
2 dni temu wyrzuciłam opakowanie szamponu Gliss Kur.
U mnie nigdy kosmetyk nie marnuje się ( no chyba że kosmetyk ten mi nie odpowiada ) raczej zawsze zużywam do końca pokolei i wtedy otwieram następny,
pod tym względem jestem oszczędna i bardzo cierpliwa  ,
tymbardziej, że mam zapasy kosmetyków, które czekają na swoją kolejność,
trzymam się zasady "nie otwieraj dopóty, dopóki nie skończysz starego"  .
Wyjątek stanowi tylko i wyłącznie "testowanie kosmetyków Bourjois i Delia" przeskakują kolejność i są otwierane 
|
Bardzo dobre masz podejście w kwestii "zużywania kosmetyków w kolejności". Zazdroszczę  Ja zazwyczaj używam kilku naraz i to mnie (z)gubi...  Co do testowania-zgadzam się z Tobą w zupełności - te kosmetyki zawsze mają pierwszeństwo i zielone światło do używania poza koleją...  

17-12-10, 00:25
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Też bym tak chciała jak Basia  ale już się nie nauczę....więc same pozaczynane kosmetyki mam i co najgorsze to po kilka jednego rodzaju, a wyrzuciłam podkład z AA.
|

17-12-10, 10:24
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Do prawdy, nie sądziłam, że istnieją takie osoby jak Basia  ... ja jak długo istnieję, tak żyłam w przekonaniu, że kobiety są stworzone do tego aby wydawać ciężko zarobione pieniądze na kosmetyki - nawet/zwłaszcza jeśli im są one zbyteczne... 
a kilka tuszy, kilkadziesiąt cieni czy też kilkanaście kredek nie robi różnicy
Poza tym nie wyobrażam sobie używania ciągle tego samego zapachu (mam na myśli balsamy, kremy, żele i inne głupoti), dopóki się nie skończą...
powracając do tematu skończyłam: peeling do twarzy, ciała oraz ... żel na cellulit pod prysznic  (w końcu!!!)
|

17-12-10, 16:27
|
|
|
Cytat:
Napisał RudaGrazyna
Do prawdy, nie sądziłam, że istnieją takie osoby jak Basia  ... ja jak długo istnieję, tak żyłam w przekonaniu, że kobiety są stworzone do tego aby wydawać ciężko zarobione pieniądze na kosmetyki - nawet/zwłaszcza jeśli im są one zbyteczne... 
|
A jednak ja taka jestem  , nie lubię wydawać pieniędzy na marne, więc staram się kosmetyk zużyć do końca.
Chociaż przyznam wszem i wobec, że na kosmetyki od roku czasu bardzo mało wydaje, prawie jak wcale  ,
ale to oczywiście w dużej mierze dzięki konkursom, a ostatnie 2 tyg. były dla mnie pod tym względem bardzo "hojne" ,
Mikołaj obdarował mnie na całego  , dzięki czemu w najbliższym czasie mogę omijać sklepy z drogerią  .
Wczoraj skończył mi się perfum Celine Dion... oj długo go miałam  .
|

17-12-10, 23:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Basia ma swoje zasady a ja oczywiście otwieram wszystko ...na życzenie Justyny nawet No-Scar i stoi , chyba Justynie wyślę to skończy może
|

18-12-10, 00:37
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
NIe, bo się nie podzieliłaś <foch>
|
oj tam, oj tam..
to z troski żeby pilates nie poszedł na marne
W temacie: czekoladowy szampon Delia dzisiaj poległ
Basieńka - podziwiam!!!
|

20-12-10, 21:03
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
To się chyba też nazywa silna wola  bo trzeba ją mieć żeby wygrać z ciekawością i nie otwierać kolejnego "super kosmetyku"
Dzisiaj skończyłam oliwkę, miałam jednocześnie ją i balsam, stwierdzam że mnie zbędnych kosmetyków na półce to łatwiejsze utrzymanie porządku
|

28-12-10, 19:35
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
szczerze Wam powiem  ze ja wszytkiego też nie mam pootwieranego  bo kiedyś otwierałam wszytko stało rok i do wyrzucenia a tak to niech se stoi i rok- ale zamknięte  ) wymazałam krem do rąk z avon- sis mi przywiozła  ) z nivea krem nawilżający i odżywkę z dove  )
|

28-12-10, 20:50
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Krem do rąk i nie mam następnego  a także dove pod prysznic ale mam inny więc nie ma strachu
|

29-12-10, 09:13
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
troche nieswiadomie wzielam udzial w projekcie denko,wykonczylam dwa remy do twarzy i zostalam bez niczego,kurcze,a po myciu twarzy zawsze musze ja czyms posmarowac zeby nie byla sciagnieta<chyba ze myje ja szarym mydlem ale tez wyszlo!>
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|