17-12-09, 21:54
|
|
|
|
Przetłuszczające się włosy
Jezeli chce się mieć błyszczące i puszyste włosy to trzeba farbować...słyszałam o "trwała bez trwałej" na czy to polega....płukałam już wode z octem,cytryną,miałam szampon koloryzujący jednak efekt krótkotrwały.Po jednym dniu włosy mam przyklapnięte,próbowałam szamponów ziołowych,maseczek,pianek dodających objętości i nic.Chciałabym zabieg fryzjerski taki który nada im puszystość na dłużej...
|

27-05-10, 12:01
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
pewnie taki zabieg nie istnieje - ja też mam przetłuszczające się włosy i po prostu myję je codziennie lub co drugi dzień
|

28-05-10, 18:05
|
|
Junior Member
|
|
|
|
też mam ten problem,a włosów myć nie lubię. próbowałam różnych rzeczy ,ale niestety efektu zero, nic tylko je myć codziennie  może ktoś zna sprawdzone sposoby ?
|

11-09-10, 14:52
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Problem, który poruszany jest bardzo często, ale jak do tej pory nikt jeszcze nie znalazł cudownej metody anie wspaniałego środka, który dałby radę coś z tym zrobić :/
Póki co zostaje częste, codzienne mycie włosów, i używanie szamponów czy płukanek (cytrynka czy pokrzywa), które pozwolą choć odrobinę dłużej zachować świeżość.
|

04-05-11, 22:29
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
na przetłuszczające włosy polecam najzwyklejsze ziołowe szampony typu familijny lub z czarnej rzepy, odkąd odzwyczaiłam włosy od SILIKONOWYCH szamponów drogeryjnych kondycja wlosow zmienila sie diametralnie na lepsze, kiedy dotykam swoich wlosow czuje mega różnice, poza tym taka zmiana z drogeryjnych na ziołowe naturalne szampony dobrze wplynie nie tylko na włosy ale również na budżet  polecam szampony BARWY ziołowe zwłaszcza niebieski z lnem
|

18-07-11, 18:44
|
|
Junior Member
|
|
|
|
też mam ten problem niestety, no i myję włosy codziennie. W sezonie wiosenno-letnim robię sobie płukanki ze świeżej pokrzywy (w związku z tym, że mam taką możliwość)  Po prostu gotuję pokrzywy w wodzie i po myciu (i wstępnym płukaniu) włosów przepłukuję takim wywarem. Włosy mają później fajniejszy kolor (jestem szatynką), no i rzeczywiście mniej mi się przetłuszczają... Ale po świeże pokrzywki niestety trzeba się wybrać
|

21-07-11, 15:49
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał agatak
na przetłuszczające włosy polecam najzwyklejsze ziołowe szampony typu familijny lub z czarnej rzepy, odkąd odzwyczaiłam włosy od SILIKONOWYCH szamponów drogeryjnych kondycja wlosow zmienila sie diametralnie na lepsze, kiedy dotykam swoich wlosow czuje mega różnice, poza tym taka zmiana z drogeryjnych na ziołowe naturalne szampony dobrze wplynie nie tylko na włosy ale również na budżet  polecam szampony BARWY ziołowe zwłaszcza niebieski z lnem 
|
Ja też polecam zwykłe szampony z czarnej rzepy lub pokrzywy, najlepsze są  no i koniecznie trzeba odzwyczaić włosy od codzienniego mycia. Radzę w dzień mycia nosić włosy rozpuszczone, na drugi dzień spięte, żeby tak nie było widać, że są nieświeże
|

18-08-11, 19:00
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Ja też polecam zwykłe szampony z czarnej rzepy lub pokrzywy, najlepsze są  no i koniecznie trzeba odzwyczaić włosy od codzienniego mycia. Radzę w dzień mycia nosić włosy rozpuszczone, na drugi dzień spięte, żeby tak nie było widać, że są nieświeże 
|
ja też tak robię
|

19-08-11, 16:15
|
|
Member
|
|
|
|
|
Również się pod tym podpisuje. Teraz mam wakacje więc nie myję już tak często włosów i rzeczywiście są efekty - nie potrzebują już tak częstego mycia!
|

20-08-11, 12:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Częste mycie włosów ( zwłaszcza codzienne) prowadzi do tego, że jeszcze szybciej się przetłuszczają...Dobrym sposobem na "świeże" włosy i to przez dłuższy czas jest po prostu ich przetrzymanie (nie mycie kilka dni). Czytałam kiedyś, że fryzjerzy znanych gwiazd zalecają im czasem nie myć włosów nawet przez 2 tyg.!!!  Dla mnie to przesada, bo rzadko kto ma taką możliwość,żeby nie pokazywać się światu przez 2 tyg.! Ale kilka dni bez mycia sprawia, że włosy są miękkie,puszyste i świeże przez kolejnych kilka dni. Sama wypróbowałam i efekty są widoczne... Może się to wydawać absurdem, ale taka prawda- rzadsze mycie = dłużej świeże włosy. Także w miarę możliwości proponuję czasami zabawić się w "flejtuszka"    i wcielić w życie zasadę : "częste mycie skraca życie" hehhhe...Zobaczycie, że w przypadku włosów to naprawdę działa
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|