ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 17-12-09, 21:54
rafalmagdajankowiak
Guest

Przetłuszczające się włosy

Jezeli chce się mieć błyszczące i puszyste włosy to trzeba farbować...słyszałam o "trwała bez trwałej" na czy to polega....płukałam już wode z octem,cytryną,miałam szampon koloryzujący jednak efekt krótkotrwały.Po jednym dniu włosy mam przyklapnięte,próbowałam szamponów ziołowych,maseczek,pianek dodających objętości i nic.Chciałabym zabieg fryzjerski taki który nada im puszystość na dłużej...
stare 27-05-10, 12:01
Aniaok Aniaok jest nieaktywny
Junior Member

pewnie taki zabieg nie istnieje - ja też mam przetłuszczające się włosy i po prostu myję je codziennie lub co drugi dzień
stare 28-05-10, 18:05
komela komela jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 2
też mam ten problem,a włosów myć nie lubię. próbowałam różnych rzeczy ,ale niestety efektu zero, nic tylko je myć codziennie może ktoś zna sprawdzone sposoby ?
stare 11-09-10, 14:52
Mandragorka Mandragorka jest nieaktywny
Member

Problem, który poruszany jest bardzo często, ale jak do tej pory nikt jeszcze nie znalazł cudownej metody anie wspaniałego środka, który dałby radę coś z tym zrobić :/
Póki co zostaje częste, codzienne mycie włosów, i używanie szamponów czy płukanek (cytrynka czy pokrzywa), które pozwolą choć odrobinę dłużej zachować świeżość.
stare 04-05-11, 22:29
agatak agatak jest nieaktywny
Junior Member

na przetłuszczające włosy polecam najzwyklejsze ziołowe szampony typu familijny lub z czarnej rzepy, odkąd odzwyczaiłam włosy od SILIKONOWYCH szamponów drogeryjnych kondycja wlosow zmienila sie diametralnie na lepsze, kiedy dotykam swoich wlosow czuje mega różnice, poza tym taka zmiana z drogeryjnych na ziołowe naturalne szampony dobrze wplynie nie tylko na włosy ale również na budżet polecam szampony BARWY ziołowe zwłaszcza niebieski z lnem
stare 18-07-11, 18:44
malamimi malamimi jest nieaktywny
Junior Member

też mam ten problem niestety, no i myję włosy codziennie. W sezonie wiosenno-letnim robię sobie płukanki ze świeżej pokrzywy (w związku z tym, że mam taką możliwość) Po prostu gotuję pokrzywy w wodzie i po myciu (i wstępnym płukaniu) włosów przepłukuję takim wywarem. Włosy mają później fajniejszy kolor (jestem szatynką), no i rzeczywiście mniej mi się przetłuszczają... Ale po świeże pokrzywki niestety trzeba się wybrać
stare 21-07-11, 15:49
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał agatak Zobacz post
na przetłuszczające włosy polecam najzwyklejsze ziołowe szampony typu familijny lub z czarnej rzepy, odkąd odzwyczaiłam włosy od SILIKONOWYCH szamponów drogeryjnych kondycja wlosow zmienila sie diametralnie na lepsze, kiedy dotykam swoich wlosow czuje mega różnice, poza tym taka zmiana z drogeryjnych na ziołowe naturalne szampony dobrze wplynie nie tylko na włosy ale również na budżet polecam szampony BARWY ziołowe zwłaszcza niebieski z lnem
Ja też polecam zwykłe szampony z czarnej rzepy lub pokrzywy, najlepsze są no i koniecznie trzeba odzwyczaić włosy od codzienniego mycia. Radzę w dzień mycia nosić włosy rozpuszczone, na drugi dzień spięte, żeby tak nie było widać, że są nieświeże
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
stare 18-08-11, 19:00
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Cytat:
Napisał ayame Zobacz post
Ja też polecam zwykłe szampony z czarnej rzepy lub pokrzywy, najlepsze są no i koniecznie trzeba odzwyczaić włosy od codzienniego mycia. Radzę w dzień mycia nosić włosy rozpuszczone, na drugi dzień spięte, żeby tak nie było widać, że są nieświeże
ja też tak robię
stare 19-08-11, 16:15
Kol Kol jest nieaktywny
Member

Również się pod tym podpisuje. Teraz mam wakacje więc nie myję już tak często włosów i rzeczywiście są efekty - nie potrzebują już tak częstego mycia!
stare 20-08-11, 12:07
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Częste mycie włosów ( zwłaszcza codzienne) prowadzi do tego, że jeszcze szybciej się przetłuszczają...Dobrym sposobem na "świeże" włosy i to przez dłuższy czas jest po prostu ich przetrzymanie (nie mycie kilka dni). Czytałam kiedyś, że fryzjerzy znanych gwiazd zalecają im czasem nie myć włosów nawet przez 2 tyg.!!! Dla mnie to przesada, bo rzadko kto ma taką możliwość,żeby nie pokazywać się światu przez 2 tyg.! Ale kilka dni bez mycia sprawia, że włosy są miękkie,puszyste i świeże przez kolejnych kilka dni. Sama wypróbowałam i efekty są widoczne... Może się to wydawać absurdem, ale taka prawda- rzadsze mycie = dłużej świeże włosy. Także w miarę możliwości proponuję czasami zabawić się w "flejtuszka" i wcielić w życie zasadę : "częste mycie skraca życie" hehhhe...Zobaczycie, że w przypadku włosów to naprawdę działa

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe

Tagi
tłuste, włosy

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania