20-08-11, 15:34
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Też tak czasem robię, ale nie udało mi sięprzedłużyć świeżości jakoś spektakularnie. Z dwóch dni na trzy, w czwartym już miałam przy głowie strąki.
|

23-08-11, 00:24
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Też tak czasem robię, ale nie udało mi sięprzedłużyć świeżości jakoś spektakularnie. Z dwóch dni na trzy, w czwartym już miałam przy głowie strąki.
|
Ale zawsze to lepiej niż mycie codziennie...

31-08-11, 12:32
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Nie wiem czy mój problem jest na tyle silny co Wasz, ale to że moje włosy się przetłuszczają mogę stwierdzić na pewno. Używam teraz szamponu do włosów tłustych Cece z belisoshop i myję głowę wcale nie codziennie, a co 2-3 dni. Nie używam odżywki, bo mam wrazenie ze one dodatkowo obciążąją włosy. Oprócz szamponu stosuje kilka trikow, susze wlosy z głową w dól albo lekko tapiruję sam czubek głowy. <jak np. mam kucyka i nie chce żeby były tak przyklapnięte>

07-09-11, 22:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Niestety muszę myć włosy codziennie co jest uciążliwe zwłaszcza w zimie. Nie jestem w stanie "przetrzymać" ich przez kilka dni. Ze strąkami na głowie czuję się fatalnie, a do tego wyglądam jak flejtuch. Co do szamponów i innych specyfików od przetłuszczania się włosów to chyba wypróbowałam większość ale spektakularnych efektów nie było. Tak zwane babcine sposoby też wypróbowałam ale też szału nie ma. Pozostaje mi więc męczyć się z tym badziewiem na głowie.
|

09-09-11, 22:53
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Oo widzę, że nie tylko ja mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Codzienne mycie włosów to po prostu masakra.. Kiedy ich nie umyję czuję się niekomfortowo co bardzo mnie denerwuje  Chciałabym myć włosy przynajmniej raz w tygodniu o czym tylko mogę pomarzyć
|

11-09-11, 13:34
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał rendus
Niestety muszę myć włosy codziennie co jest uciążliwe zwłaszcza w zimie. Nie jestem w stanie "przetrzymać" ich przez kilka dni. Ze strąkami na głowie czuję się fatalnie, a do tego wyglądam jak flejtuch. Co do szamponów i innych specyfików od przetłuszczania się włosów to chyba wypróbowałam większość ale spektakularnych efektów nie było. Tak zwane babcine sposoby też wypróbowałam ale też szału nie ma. Pozostaje mi więc męczyć się z tym badziewiem na głowie. 
|
Też tak mam zimą przez czapkę. A do tego włosy się mi wtedy bardzo elektryzują
|

16-09-11, 18:46
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Też tak mam zimą przez czapkę. A do tego włosy się mi wtedy bardzo elektryzują 
|
Mam tak samo!  Nie dość, że włosy strasznie szybko się wtedy przetłuszczają to jeszcze na dodatek okropnie elektryzują  Nie wiadomo co gorsze  Pozostaje jeszcze chodzić zimą bez czapki...  Ale niestety ja nie mogę sobie na to pozwolić, z racji, że jestem wyjątkowo ciepłolubnym chorusem heh

16-09-11, 19:09
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Luna_89
Mam tak samo!  Nie dość, że włosy strasznie szybko się wtedy przetłuszczają to jeszcze na dodatek okropnie elektryzują  Nie wiadomo co gorsze  Pozostaje jeszcze chodzić zimą bez czapki...  Ale niestety ja nie mogę sobie na to pozwolić, z racji, że jestem wyjątkowo ciepłolubnym chorusem heh 
|
Ja też, i do tego zatoki mam chorowite
|

16-09-11, 21:31
|
|
|
U mnie dokładnie to samo, muszę myć włosy każdego dnia zwłaszcza teraz w okresie letnim, może dlatego, że mam włosy cienkie a i mam jakąś taką słabość, że często coś poprawiam we włosach, po prostu bawię się nimi, przeczesuję rękoma i.t.p  i to na pewno też ma duży wpływ na przetłuszczanie. Nie myję tylko włosów każdego dnia wtedy, kiedy to nie muszę pokazywać się światu, ale to częściej bywa zimą, teraz niestety ciągle jestem na powietrzu i zmuszona do codziennego mycia  .
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|