01-10-09, 21:48
|
|
|
|
Przetłuszczające się włosy
Dobry szampon do włosów przetłuszczających się, znacie?
|

02-10-09, 19:44
|
|
|
|
Szamponu nie znam, bo problem mam w druga strone, ale w salonie mozna kupic fajny peeling do wlosow przetluszczajacych sie i skory glowy - Schwarzkopf. Sie smarowac trzeba przed myciem, raz uzylam przez przypadek.
|

02-10-09, 20:37
|
|
Senior Member
|
|
|
|
ja bym chyba mogła miesiąc nie myć włosów i nic by nie było widać  ale wiadomo higiena musi być
|

03-10-09, 19:05
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Witam!Szampon szamponem.Jest wiele dobrych,a nawet bardzo dobrych w naszych sklepach.Zasadniczy błąd,jaki popełniają osoby z problemem przetłuszczania się włosów,to sposób mycia.Im bardziej tłuste,tym cieplejsza woda.Niestety NIE.
Włosy tłuste i przetłuszczające się myc w letniej wodzie,a ostatnie spłukanie w zimnej.Polecam.
|

05-10-09, 11:21
|
|
|
|
a suche włosy?
ja mam suche włosy i to prawdziwy koszmar! rano w lustrze widzę tylko wielka blond strzechę!
|

08-10-09, 17:11
|
|
|
Mozemy sobie reke podac  Tez mam siano. I dlatego latwo przesadzam z odzywkami - jak naloze za malo, to nie ma efektu i zostaje siano. Jak za duzo - tluste straki - echhh... Taka magia blondynek
|

09-10-09, 18:46
|
|
|
|
A stosowałyscie kiedys jakies naturalne specyfiki na suche włosy - np. jajko, oliwe, czy co tam sie kładzie...
|

14-10-09, 22:49
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał toscane
Witam!Szampon szamponem.Jest wiele dobrych,a nawet bardzo dobrych w naszych sklepach.Zasadniczy błąd,jaki popełniają osoby z problemem przetłuszczania się włosów,to sposób mycia.Im bardziej tłuste,tym cieplejsza woda.Niestety NIE.
Włosy tłuste i przetłuszczające się myc w letniej wodzie,a ostatnie spłukanie w zimnej.Polecam.
|
O popatrz - nigdy o tym nie słyszałam. Dziękuję za informację
|

18-10-09, 23:08
|
|
|
|
Witaj Dodzia.Może spróbuj nakładać odżywkę na porządnie odsączone włosy ręcznikiem rozczesz je i dopiero spłukuj odżywkę , w takiej kolejności włosy dostaną tyle ile potrzebują podczas jednego mycia głowy.powodzenia
|

21-10-09, 21:50
|
|
Senior Member
|
|
|
|
dziękuję za radę - też mi się przyda
|
| Narzędzia wątku |