07-01-12, 14:36
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał summer
Cieszyć?  Chyba leczyć?!!!
|
A no cieszyć bo to oznacza, że jesteśmy w 100% kobietami zdrowymi do rozrodu, gdyby nie nasze szalejące hormony nie miałybyśmy dzieci  - tak to mi lekarz wytłumaczył pokrótce
|

19-02-12, 12:42
|
|
Senior Member
|
|
|
|
mialam kiedys z serii pharmaceris, nie pamietam dokladnej nazwy sle jest bardzo dobry
|

19-02-12, 23:49
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Owszem, ponoć sprawdza się wg mojej przyjaciółki - ten szampon, koloru zielonego, Pharmaceris z serii H - Sebopurin normalizuje łojotok, przetłuszczanie włosów. Dobre opinie ma też z Klorane na bazie pokrzywy. Zdania podzielone odnośnie jednego i drugiego, aczkolwiek każdy ma różny zakres tolerancji skóry i nie każdy szampon, nawet markowy, będzie dla niego odpowiedni w działaniu i rezultacie.
|

21-02-12, 20:13
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Niewątpliwie wlosy przetłuszczające się kochają POKRZYWE! Moja mama ma rowniez powazne z tym problemym, uzywa jedynie szamponów pokrzywowych, najbardziej odpowiadają jej te najtańsze, najzwyklejsze.
Pozdrawiam
|

22-02-12, 11:56
|
|
Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał zgubilammusk
Niewątpliwie wlosy przetłuszczające się kochają POKRZYWE! Moja mama ma rowniez powazne z tym problemym, uzywa jedynie szamponów pokrzywowych, najbardziej odpowiadają jej te najtańsze, najzwyklejsze.
Pozdrawiam 
|
zgadzam się z Tobą  szampony z pokrzywą najlepiej wpływają na przetłuszczające się włosy
|

22-02-12, 13:44
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał natashka8932
zgadzam się z Tobą  szampony z pokrzywą najlepiej wpływają na przetłuszczające się włosy 
|
Tylko włosów trudno po nim rozczesac
|

22-02-12, 17:58
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał malvina
Owszem, ponoć sprawdza się wg mojej przyjaciółki - ten szampon, koloru zielonego, Pharmaceris z serii H - Sebopurin normalizuje łojotok, przetłuszczanie włosów. Dobre opinie ma też z Klorane na bazie pokrzywy. Zdania podzielone odnośnie jednego i drugiego, aczkolwiek każdy ma różny zakres tolerancji skóry i nie każdy szampon, nawet markowy, będzie dla niego odpowiedni w działaniu i rezultacie.
|
dokładnie ten! chyba go kupię
a wiecie co odkryłam tani bo 3-4zł ale daje powalające efekty Pollena-Malwa, Szampon do włosów normalnych i ze skłonnością do przetłuszczania się oraz łupieżu `Czarna rzepa`.
ma świetne recenzje ja dzis zakupiłam i bede testowac  dam znac.
|

29-02-12, 20:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Ja miałam z Timotei chyba z winogronami była i ślicznie pachniał a najważniejsze działał. Ja go miałam już jakiś czas temu bo już mi się tak nie przetłuszczają a ja walczę z sianem na głowie bo są strasznie suche 
Dobry sposób to jak masz jakieś wolne to pochodź z takimi tłustymi włosami jak najdłużej i wtedy powinny się rzadziej przetłuszczać
|

22-03-12, 21:40
|
|
Member
|
|
|
|
|
A moje włosy przetłuszczają się dość szybko, po 1,5 dnia już jest słabo, ale za to jak umyję to wyglądają jak za suche. Znajdź tu równowagę :P Używam Gliss kura, daje rade na razie.
|

23-03-12, 13:41
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
włosy tłuste, przetłuszczjące się
Dobranie odpowiedniego szamponu jest kluczową sprawą przy pielęgnacji włosów tłustych – ponieważ nieodpowiedni szampon drażni zakończenia nerwowe w skórze oraz pobudza do pracy gruczoły łojowe, które i tak już pracują intensywniej.
Odżywki przeznaczone do włosów tłustych również nie pozostawiają tłuszczowej warstwy na włosach, za to poprawiają ich wygląd i nadają zdrowy połysk. Rekomendowane dla tych włosów są preparaty stylizacyjne o lekkiej konsystencji ( lekkie żele w spraju i delikatne pianki), aby dodatkowo nie obciążać włosów.
Polecam kosmetyki z substancjami: wody siarczkowej, z wyciągiem z borowiny, białej wierzby, pokrzywy, aloesu, lipy, czarnej rzeczy, łopianu mydlnicy lekarskiej i octopiroksu, roślinnego kwasu salicylowego, olejku grejpfrutowego.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|