25-03-11, 10:40
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Przetestuj nowy kosmetyk do ciała Neutrogena!
Zapraszamy Was do przetestowania absolutnej nowości Neutrogeny! Jeszcze jej nie ma na rynku, będziecie pierwsze!
Do rozdania mamy aż 100 kosmetyków!
10 z nich już przyznaliśmy naszym najbardziej aktywnym użytkowniczkom - wszystkie szczegóły pod: http://ibeauty.pl/artykuly,3,51,1524...tyk-neutrogena
Wystarczy napisać, jak na co dzień pielęgnujesz swoje ciało - zdradź nam swoje triki! Pełna wypowiedź może mieć 10 zdań.
Konkurs trwa do 15 kwietnia! Potem testerki będą zobowiązane przetestować nowy kosmetyk i podzielić się z nami opiniami (ankiety z pytaniami doślemy lauraetkom mailowo).
Serdecznie zapraszamy!
Ostatnio edytowane przez admin ; 25-03-11 o 11:38
Powód: poprawka w dacie
|

25-03-11, 10:47
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Uwielbiam peeling ciała z kawy, który sama sobie lubię przygotować  Ślicznie pachnie i jest bardzo skuteczny!! Na włosy uwielbiam maseczkę nawilżającą z banana i miodu. Kosmetyki naturalne, zrobione przez siebie samą dają dużo satysfakcji i są niesamowicie skuteczne. Niestety nie miałam przyjemności korzystać z kosmetyków Neutrogena dlatego byłabym bardzo zainteresowana przetestowaniem jednego z nich
|

25-03-11, 10:54
|
|
Member
|
|
|
|
Oczyszczenie ! 
Peeling, mleczko, tonik !
Dopiero wtedy inne zabiegi poprawiające wygląd : balsamy, makijaż 
Zmywanie make-upu na noc i atakowanie pryszczy punktorem zanim się pojawią.
|

25-03-11, 10:58
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Pielęgnacja mojego ciała to taki mini-rytuał każdego wieczoru  Najpierw kąpiel i masaż ciała gąbką. Zapach żelu musi mieć to coś, co sprawia, że po całym ciężkim dniu, doznajemy boskiego uczucia ukojenia... Po kąpieli szybko wcieram balsamy w odpowiednie partie ciała: antycellulitowy, ujędrniający i nawilżający  To tyle, cała filozofia  ) Z braku czasu rano, o skórę dbam zawsze wieczorem.
Nigdy nie stosowałam produktów Neutrogena, dlatego przemiło byłoby zostać testerką
|

25-03-11, 11:07
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
rano zimny prysznic dla pobudzenia krążenia,
później balsam cytrusowy nakładam bez wytchnienia,
skóra gładsza, nawilżona, zapachem ukojona
później krem na twarz, i delikatny makijaż.
wieczorem gdy wracam, czas dla ciała
szykuję maseczki, i zajęta łazienka cała
na twarz ogórek, na włosy jajko
a dłonie z miodem wyglądają gładko
co jakiś czas zabiegi powtarzam
domowymi sposobami skórę odmładzam
|

25-03-11, 11:14
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Na co dzień pielęgnuję ciało różnymi balsamami: jednego dnia balsam ujędrniający, drugiego nawilżający itd. Dzień zaczynam od orzeźwiającego prysznica z myjką, dzięki czemu krążenie zostaje pobudzone i mam zapas energii na resztę dnia. Ale najważniejszą rzeczą jest nawilżanie od środka - zawsze pamiętam aby wypijać przynajmniej te 2 litry wody dziennie. Bez tego nawet najlepsze kosmetyki nie będą w pełni zachwycać działaniem.
Nie używałam jak dotąd produktów Neutrogeny.
|

25-03-11, 11:51
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Moje ciało jest bardzo delikatne i wrażliwe, mam suchą skórę skłonną do podrażnień, dlatego muszę uważać jakich używam kosmetyków do pielęgnacji. Przede wszystkim nie ma mowy o kąpieli w "zwykłym mydle" czy kolorowych i pachnących płynach do kąpieli, które prowadzą do niemiłego uczucia swędzenia i nieprzyjemnych podrażnień po wyjściu z wanny. Dlatego staram się nawilżać skórę od wewnątrz przez picie dużych ilości wody mineralnej, zielonej herbaty, soków marchwiowych (dla poprawienia kolorytu skóry  ). Od zewnątrz zaś pielęgnuję ciałko poprzez kąpiele z dodatkiem delikatnych olejków (np. mój ulubiony rozpuszczony olej kokosowy), bądź hipoalergicznych płynów czy żeli, albo chociażby neutralnych dla ciała produktów "Biały Jeleń". Stosuję też domowe sposoby, takie jak: rozgotowane siemię lniane do kąpieli, "myjka owsiana" (zmielone płatki owsiane zawiązuję w bawełnianej szmatce i używam do mycia zamiast gąbki - bez mydła oczywiście!). Po kąpieli zaś nawilżam ciało dobrej jakości balsamami, a jeszcze częściej masełkami do ciała, bądź wspomnianym olejem kokosowym, czy zwykłą oliwką dla dzieci  . Co do peelingów, to jestem ostrożna, niemniej stosuję je zwłaszcza tam, gdzie skóra rogowacieje i łuszczy się, czyli na kolana, łokcie, stopy, a także łydki. Stosuję często naturalne peelingi: z kawy mielonej (piękny zapach  ), soli wymieszanej za śmietaną, czy gruboziarniste scruby lub peelingi cukrowe. Dla natłuszczenia wyjątkowo suchych części ciała używam oliwy z oliwek, koniecznie po kąpieli z peelingiem. Do tego unikam przegrzania ciała i pomieszczeń z klimatyzacją  .
|

25-03-11, 11:57
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Najpierw relaksująca kąpiel, która rozpieści moje ciało..
Gdy skóra krzyczy "mało mało ! ", wyjmuję cukier i wcieram w swe ciało !
Skóra jak u owieczki gwarantowana.. dotyk piękna od nocy do rana..
Nogi i dłonie miodem dopieszczam, suchą skórę raz na zawsze pożegnam !
Moja skóra blaskiem słońca połyska.. czuję się jak wodna nimfa !
I to wszystko to moja pielęgnacja.. Osobista kombinacja :-)
Używałam pomadki Neutrogeny :-)
|

25-03-11, 12:12
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Jestem specjalistką w dziedzinie pielęgnacji swojego ciała- wystarczy spytać mojego męża, który się ze mnie śmieje że już niedługo będę używać kremy pod łokcie i pod kolana
Podstawa to dobry żel nawilżający pod prysznic oraz dobrany do niego balsam, którym smaruję się 2 razy dziennie (rano i wieczorem). Unikam kąpieli (wysuszają ciało) i praktykuję energetyzujące prysznice (kończone polewaniem się na przemian ciepłą i zimną wodą by zahartować skórę). Raz w tygodniu robię peeling całego ciała, dbam również o dokładną depilację (nawet rąk) żeby skóra była gładsza i lepiej wnikały w nią składniki odżywcze z kosmetyków. Skóra jest jedwabiście gładka, zadbana bez jednej krostki czy przebarwienia, można ją więc przed wyjściem na imprezę podkreślić balsamem z drobinkami-bo taka skóra to powód do dumy.
Dwa razy dziennie wsmarowuję również krem na cellulit i wykonuję masaż, szczypanie, oklepywanie skóry aby pobudzić krążenie i ujędrnić skórę. Co wieczór nie zapominam o posmarowaniu biustu kremem ujędrniającym i podnoszącym piersi, co łączę z delikatnym masażem. Przed snem masuję i kremuję stopy, na dłonie nakładam grubą warstwę kremu odżywczego ( w zimie stosuję rękawiczki bawełniane), nie wspomnę już że na dłoniach mam staranny manicure a na stopach pedicure- to podstawa pielęgnacji ciała. Usta pokrywam warstwą regenerującego balsamu i tak „zakonserwowana” udaję się na zasłużony nocny odpoczynek, by poranek powitać promienna, wypoczęta i naturalnie piękna.
|

25-03-11, 12:23
|
 |
Member
|
|
|
|
By me ciało było zgrabne
wklepuje balsam w nie dokładnie,
aby było smukłe, wiotkie, wyglądało jędrnie
pobudzam je ciepłą i zimną wodę naprzemiennie.
Czas relaksu i wytchnienia też mu dobrze służy
zażywam pachnących kąpieli, bo witalność to wydłuży.
Ciało oczyszczone, musi być też dobrze odżywione,
masowanie, wklepywanie- wszystko dozwolone, ważne by me ciało było bosko nawilżone.
Kremy i balsamy jednak to nie wszystko,
biegam często, a perfekcyjne ciało jest już blisko!
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|