ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-10-09, 21:23
Jimmy
Guest

Rozdwojone końcówki włosów

Czy poza ścięciem jest jeszcze jakiś skuteczny sposób na rozdwojone końcówki włosów? Jak je podkurować?
stare 19-10-09, 22:58
Rosalinda Rosalinda jest nieaktywny
Banned

Zdjęcia: 17
Też mam problem z rozdwojonymi końcówkami
stare 22-10-09, 19:27
Monika Wolińska
Guest

Thumbs up

niestety mam dla Ciebie złą wiadomość -porozdwajanych końcówek nie da się już pod kurować(trzeba się ich pozbyć ) można jednak na przyszłość nie dopuścić do takiej sytuacji i stosować kosmetyki zabezpieczające końcówki przed uszkodzeniami i wysoką temperaturą suszarki,prostownicy itp. loreal- Hot Style serii Techni Art.krem zabezpieczający końce.Oczywiście pielęgnacja jest również bardzo ważna żeby włosy były silne.
stare 16-09-10, 19:16
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Ja mam taki problem, że włosy nie rozdwajają się na końcach, tylko na długości na wierzchniej warstwie włosów i nie wiem, co z tym mogę zrobić. Końcówki zdrowe, ale włosy, które są "na górze" są czasem krótsze i porozdwajane (nie miałam cieniowanych) żeby się ich pozbyć, musiałabym ściąć połowę włosów (w zeszłym roku ścięłam i w tym roku problem ten sam). Dodam, że dbam o włosy, stosuję odżywki, suszę tylko wtedy kiedy muszę, prostownicę używam najwyżej 2-3 razy w roku, nie kręcę na lokówce ani wałkach, staram się chodzić spać z suchymi włosami... Co mogę zrobić?
stare 20-09-10, 14:26
kasiula06 kasiula06 jest nieaktywny
Junior Member

ja mialam tez taki problem z wlosami,cale jakies porozdwajane,sianowate..zaczelam uzywac olejku rycynowego i pomoglo w jakims stopniu,sa bardziej miekkie i jakby zaczely sie blyszczec..poprostu wklepuje troche olejku na noc i ide spac na rano trzeba umyc glowe bo s abardzo tluste..ja uzywam tego co dwa dni bo tak myje wlosy
stare 20-04-11, 18:11
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Jedyna rada, po podcięciu końcówek , po każdym myciu głowy natłuszczać końcówki włosów specjalnymi olejkami i powinno być ok
stare 24-05-11, 19:12
Senior Member

Cytat:
Napisał ayame Zobacz post
Ja mam taki problem, że włosy nie rozdwajają się na końcach, tylko na długości na wierzchniej warstwie włosów i nie wiem, co z tym mogę zrobić. Końcówki zdrowe, ale włosy, które są "na górze" są czasem krótsze i porozdwajane (nie miałam cieniowanych) żeby się ich pozbyć, musiałabym ściąć połowę włosów (w zeszłym roku ścięłam i w tym roku problem ten sam). Dodam, że dbam o włosy, stosuję odżywki, suszę tylko wtedy kiedy muszę, prostownicę używam najwyżej 2-3 razy w roku, nie kręcę na lokówce ani wałkach, staram się chodzić spać z suchymi włosami... Co mogę zrobić?
No i minął prawie rok, a mój problem pozostał staram się podcinać, włosy są zdrowe, ale zawsze mam trochę porozdwajane na długości
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
stare 25-05-11, 15:48
daaastinka daaastinka jest nieaktywny
Junior Member

a próbowalaś je mocno nawilżać i wygładzać? ja zamówiłam sobie na beliso shop ten jedwab z cece http://belisoshop.eu/p,cece_med_silk...m,1470,36.html i powiem Ci, że jak nałożyc troszkę na suche włosy, to te odstające kosmyki są bardziej 'okiełznane'. przynajmniej u mnie. do tego miałam troche przesuszone włosy i pewnie takie nawilżenie też im pomoglo.
stare 25-05-11, 15:57
elfir99 elfir99 jest nieaktywny
Member

Spróbuj poszukać w drogeriach specjalnych kosmetyków, np. serum na zniszczone końcówki, a ja od siebie polecam oleje: kokosowy, ze słodkich migdałów, itp., nakładam je na całą noc na końcówki albo całą długość włosów i na prawdę poprawiają ich wygląd
stare 28-05-11, 12:00
Senior Member

Znam i stosuję olej kokosowy, ale niestety nie wiem, co zrobić z tymi już rozdwojonymi... Musiałabym je ścinać aż do ramion
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania