ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 21-11-09, 13:14
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
"Sauna" do twarzy

Dostałam w prezencie to urządzenie, napisałam sauna, bo szczerze powiem, nie wiem jak fachowo się nazywa / czy to sauna czy inhalator /

Mam zatem kilka pytan
- jak często mozna wykonywac takie "zabiegi" ?
- jakie olejki eteryczne można dodawać, aby efekt był wzmocniony?
- sauna ma taki malutki pojemniczek na zioła. Niestety nie wiem, jak tego używać. Pierwszy raz wsypałam tak troszkę kwiatów nagietka, kwiaty były suche, więc nawet nic nie poczułam. Następnym razem zaparzyłam, wg przepisu, i już takie "mokre" nałozyłam do tego pojemniczka. Także nic nie poczułam. Szczerze powiem, że już nie wiem jak tego używać

Na razie stosuje, jak mi się przypomni i jak mam wene pielęgnacyjną, nakładam wtedy peeling enzymatyczny i zasiadam nad parą Nie nastawiam na pełną moc, bo dla mnie to za mocne i mam wrażenie, że parzy wręcz.
Mam cere tłustą.

stare 13-12-09, 20:12
Beata Petrowa
Guest

sauna

Cytat:
Napisał dakota Zobacz post
Dostałam w prezencie to urządzenie, napisałam sauna, bo szczerze powiem, nie wiem jak fachowo się nazywa / czy to sauna czy inhalator /

Mam zatem kilka pytan
- jak często mozna wykonywac takie "zabiegi" ?
- jakie olejki eteryczne można dodawać, aby efekt był wzmocniony?
- sauna ma taki malutki pojemniczek na zioła. Niestety nie wiem, jak tego używać. Pierwszy raz wsypałam tak troszkę kwiatów nagietka, kwiaty były suche, więc nawet nic nie poczułam. Następnym razem zaparzyłam, wg przepisu, i już takie "mokre" nałozyłam do tego pojemniczka. Także nic nie poczułam. Szczerze powiem, że już nie wiem jak tego używać

Na razie stosuje, jak mi się przypomni i jak mam wene pielęgnacyjną, nakładam wtedy peeling enzymatyczny i zasiadam nad parą Nie nastawiam na pełną moc, bo dla mnie to za mocne i mam wrażenie, że parzy wręcz.
Mam cere tłustą.
Można nazwać te urządzenie sauną lub też parówką. Jest świetne. Kiedy miałam więcej czasu i ochoty by się zajmować sobą często je stosowałam.
Zmiękcza cerę i nawilża, aktywuje enzymy zawarte w peelingu enzymatycznym który stosujesz. Utrzymuje wilgoć masek które nie powinne zasychać np. glinek. Ciepło sprawia iż składniki aktywne zawarte w maskach nawilżających lepiej się wchłaniają.
Ja nigdy nie dodawałam do tego ziół. Ale myśle że należałoby najpierw te zioła spażyć wrzątkiem i dodać do urządzenia zioła razem z naparem wodnym. Czyli zrób herbatę z ziół które chcesz użyć i wykonaj parówkę na tej herbacie.

Jeżeli masz tłustą i niezbyt wrażliwą cerę możesz stosować parówkę nawet dwa razy w tygodniu. Jeżeli czujesz że para staje się za gorąca - zwiększ trochę odległość. Parówka powinna troszę rozgrzać i dobrze nawilżyć ale nie parzyć.

A na zakończenie pamiętaj o zamknięciu porów. Najlepiej połóż maskę ściągającą na jakieś 10 minut, a po jej zmyciu przetrzyj cerę tonikiem antybakteryjnym i połóż swój ulubiony krem.

Zamiast ziół możesz użyć olejków eterycznych. Olejki mają to do siebie iż zapach jest skoncentrowany - więc napewno go poczujesz.

Na cerę tłustą i skłonną do wyprysków świetny jest olejek z drzewa herbacianego, lub wszelkie olejki cytrusowe. Są firmy które oferują gotowe mieszanki olejków eterycznych na konkretne problemy i schorzenia. Sprawdź na stronie aromaterapia.pl

Miłej zabawy
Beata Petrowa
stare 11-06-10, 09:28
Dina Dina jest nieaktywny
Junior Member

Pozazdrościć! Gdybym miała takie urządzenie, to serwowałabym sobie taką "parówkę" raz w tygodniu, żeby
stare 11-06-10, 09:30
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał Dina Zobacz post
Pozazdrościć! Gdybym miała takie urządzenie, to serwowałabym sobie taką "parówkę" raz w tygodniu, żeby
Też tak myslałam ale musze się z nią przeprosić, bo naprawde fajna sprawa.

stare 13-06-10, 19:46
hallina hallina jest nieaktywny
Senior Member

tez mam taką saunę

Wygrałam ją w ubiegłym roku w jakimś konkursie i bardzo jestem zadowolona-wykorzystuję ją w celach kosmetycznych/idealna parówka/,ale i kiedy czuję ,że zatoki mam "zapchane"też idealnie się sprawdza
stare 25-06-10, 20:17
weronika.o-ca
Guest

fajne urządzonko......... dobre przy domowym oczyszczaniu
stare 13-07-10, 09:25
rozowaszminka
Guest

JaaAa, super!
Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam Klasyczna parówka nad michą gorącej wody, z ręcznikiem na głowie- owszem, ale o takim urządzeniu nie słyszałam Świetne )
stare 20-07-10, 15:02
ines ines jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
Lubię dopieszczać się w domu, więc zazdroszczę, zazdroszczę
stare 04-08-10, 19:06
Izabelcia_30 Izabelcia_30 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Bardzo lubię przebywać w saunie,ale nie podczas lata.Resztę pór roku rezerwuję właśnie na saunę.Sam pomysł na taką saunę na buzię byłby naprawdę super.
stare 10-08-10, 08:14
moon400 moon400 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Ja do tego pojemniczka na zioła, jeśli chodzi tylko o walory zapachowe,
zapakowałabym mokry tytoń, taki jaki stosuje się do sziszy, o zapachu wiśni, wanilii, albo jabłka.. wybór jest bardzo duży, można je z łatwością dostać na allegro..
a jak cudnie pachną...stosuję je w domu zamiast kadzidełek.
A swoją drogą to dobrze wiedzieć, że ktoś wymyślił takie fajne urządzonko,
ciekawe ile to to kosztuje w sklepie ?

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania