ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 05-11-10, 00:34
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Siódma edycja - listopad 2010

Witajcie,
I znowu zapraszamy Was do udziału w konkursie, dzięki któremu możecie dołączyć do grupy osób co miesiąc testujących najnowsze kosmetyki Bourjois. Przypominamy, że akcja trwa do końca grudnia.

Szczegóły akcji i listę już wybranych testerek znajdziecie tutaj:
http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,659,...etyki-bourjois

Wystarczy napisać, czy używasz jakichś kosmetyków Bourjois oraz podać swój ulubiony trik makijażowy (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury).

Uwaga! Nowe posty można wrzucać od 5 do 20 listopada!!!!

W tym miesiącu do przetestowania nowość - mascara dodająca superobjętości rzęsom, którą można zamienić na dającą naturalny efekt precyzyjnie rozczesanych i wydłużonych rzęs - Volumizer Mascara!

Serdecznie zapraszamy!
stare 05-11-10, 08:54
akinoom6 akinoom6 jest nieaktywny
Junior Member

1. Nie miałam przyjemności ich przetestowania.

2. Moje triki:

• Aby zamaskować opadające powieki stosuję następujący trik kosmetyczny, na całe powieki nakładam podkład liftingujący. Następnie mocno rozświetlam wewnętrzne kąciki oczu jasnym opalizującym cieniem i na koniec starannie tuszuję rzęsy pogrubiającą maskarą.
• Aby optycznie wyszczuplić nogi, nakładam na zewnętrzną część ud nadprogramową warstwę samoopalacza, dzięki temu będą wyglądały szczuplej.
• Aby wzmocnić rzęsy, stosuję na noc specjalną maseczkę. Czystą szczoteczką po starym tuszu nakładam na rzęsy ciepły olejek rycynowy. Efekty są widoczne po 2-3 miesiącach.
• Aby pozbyć się nieestetycznych kurzajek, przez kilkanaście dni przykładam wieczorem cienki plasterek obranego ząbka czosnku. Okład zaklejam plastrem z opatrunkiem i usuwam rano.
• Aby pozbyć się wyprysków, stosuję specjalną emulsję ogórkową. Średniej wielkości ogórek kroję na cząstki i miksuję ze 100 ml mleka. Emulsję przechowuję w lodówce nie dłużej niż 3 dni. 2 razy dziennie przemywam nią twarz, szyję i dekolt.
• Na spierzchnięte wargi stosuję niezawodną papkę. Mieszam pół łyżeczki miodu, mąki ziemniaczanej i gęstej śmietany oraz 5 kropli soku z cytryny. Następnie powstałą papkę nakładam na usta i zostawiam na kilka godzin. Po tym czasie zmywam rumiankiem i smaruję cienko miodem.
stare 05-11-10, 10:19
LadyGlen LadyGlen jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
1.Z Bourjois mam dwa roze oraz podklad healthy mix<ktory swoja droga jest szalenie wydajny,uzywam go codziennie od maja a zostalo mi go jeszcze tak na okolo miesiac!>
2.niestety,moje triki nie sa zbyt odkrywcze i pewnie wiele dziewczyn stwierdzi,ze tez je zna i stosuje,ale trudno,takie sa reguly gry!
-zeby szminka nie osadzala sie na zebach,po uszminkowaniu ust otwieramy je,wkaldamy do srodka palec<kto nie zna tego triku moze sie zdziwic,bo dziwnie wyglada taki opis>zaciskamy usta i wyciagamy palec.zostanie na nim nadmiar szminy,ten,ktory podstepnie osadzilby sie na zebach!
-druga sztuczka to tez usta-zeby szmina sie lepiej trzymala,przykladamy do ust na chwile kostki lodu
-a skoro juz o kostkach lodu mowa,to krem pod oczy,jakikolwiek,trzymam w lodowce<ta sztuczka jest strasznie odkrywcza>
-niezlym sposobem na maseczke do wlosow jest klasyczny krem nivea!nakladamy go albo na cale wlosy,albo tylko na koncowki i trzymamy tak cala noc lub kilka godzin przed myciem glowy.nie ma obaw,krem latwo sie splukuje!pozostawiajac wlosy lsniace,sypkie i pachnace niewinnoscia tego kremu
-oczywiscie olejek rycynowy na rzesy-nie ma lepszej odzywki
-przed tuszowaniem rzes warto je opruszyc pudrem,beda grubsze
voila,cieszcie sie i uzywajcie tych bezcennych rad
stare 05-11-10, 12:38
czeko czeko jest nieaktywny
Senior Member

1. Nie miałam okazji używać kosmetyków Bourjois.

2. Moim ulubionym trikiem, który stosuję aby wyrównać koloryt cery jest trik, który polega na tym, że zamiast korektora używam jaśniejszego silnie kryjącego podkładu. (Ten sposób stosuję odkąd latem się opaliłam i moja cera potrzebowała ciemniejszego podkładu, więc ten jaśniejszy już się nie nadawał a jednak znalazłam mu idealne zastosowanie ) Na taką bazę następnie używam już ten właściwy, ciemniejszy podkład.

Ostatnio stosuję trik, który sprawia, że spojrzenie nabiera innego wyrazu. Na co dzień tuszuję tylko rzęsy, ale ostatnio odkryłam, że czarna kreska narysowana u góry dolnej linii rzęs sprawia, że tym prostym trikiem moje spojrzenie nabiera tajemniczości.

I kilka moich trików z poprzednich edycji Bourjois :
Trik przedłużający trwałość cieni na powiekach
Przed nałożeniem cieni na powiekę nakładam odrobinę podkładu i czekam chwilę jak się wchłonie. Następnie na tak przygotowaną bazę nakładam moje ulubione cienie. Stosując taki trik mogę szaleć całą noc bez obawy że opuszczę imprezę bez cieni na powiekach

Trik na pełniejsze usta
Gdy chcę aby moje usta były kusząco pełne i zaróżowione robię masaż szczoteczką do zębów (oczywiście nie tą, którą używam aktualnie do mycia zębów ). Szczoteczkę zwilżam wodą i masuję wargi ok minuty. Na koniec usta pokrywam bezbarwnym błyszczykiem (kolor już jest zbędny).

Trik zapewniający trwałość pomadki
Pomadka dłużej zostaje na moich ustach kiedy najpierw smaruję usta kremem nawilżającym, odczekuję chwilę i zbieram nadmiar chusteczka higieniczną. Następnie rozprowadzam na usta podkład. Potem maluję usta pomadką, przykładamy do warg chusteczkę higieniczną i na koniec jeszcze raz pokrywam usta pomadką.
stare 05-11-10, 13:03
linea linea jest nieaktywny
Senior Member

1.Używałam tusz do rzęs Bourjois, Volume Clubbing. Tusz jest świetny, super pogrubia i wydłuża rzęsy, ładnie je rozczesuje.
Mam również balsam do ust oraz błyszczyk.

2. Triki makijażowe:
Przede wszystkim staram się nie przesadzać z ilością kosmetyków na twarzy, makijaż dla mnie to podkreślenie naturalnego piękna, a nie robienie sztucznej twarzy.
Po nałożeniu odpowiedniego kremu wklepują opuszkami palców podkład kryjący, co pozwala ukryć drobne niedoskonałości a samo wklepywanie dale lepszy efekt.
Bardzo lubię swoje oczy, lubię kusić ładnym spojrzeniem, dlatego też dbając o nie zawsze przed snem smaruję rzęsy olejkiem rycynowym. Stosuję do tego starą szczoteczkę od tuszu, którą wcześniej umyłam. Olejek odżywia rzęsy, po jakimś czasie stają się one dłuższe i gęściejsze.
Ponieważ na moich powiekach ciężko jest utrzymać cienie, oczy maluję kredkami. Robię sobie delikatną kreskę w jasnym kolorze, takim który dodaje uroku, który rozświetla twarz, rozwesela ją- moje ulubione kolory kredek to niebieska, różowa oraz fioletowa. Czasami robię również delikatna kreskę pod okiem, w samym kąciku. Kreskę zostawiam taką jaka jest lub rozcieram ją gąbką do kredek. Często łączę kilka kolorów kredki. jeśli makijaż powinien być bardziej wyrazisty wtedy kredką maluję sobie powiekę tak jak cieniem, po czym rozcieram gąbką po powiece, kąciki oczu maluję ciemniejszym kolorem kredki.
Zanim pomaluję rzęsy tuszem, nakładam odżywkę, która sprawia że efekt jest lepszy. Rzęsy są bardziej wydłużone i ładnie rozczesane.
Po 8 godzinach pracy przy komputerze robię sobie kompres z rumianku na zmęczone i opuchnięte oczy. Ciepłą saszetkę kładę na oczy i odpoczywam chwilkę.
Ponieważ tak jak pisałam stawiam na makijaż oczy, wiec usta maluję bezbarwnym błyszczykiem, bądź o delikatnym różowym odcieniu.
Aby cera była ogólnie ładniejsza zażywam tabletki poprawiające mój wygląd od zewnątrz.
stare 05-11-10, 18:14
kraja kraja jest nieaktywny
Member

Thumbs up szuszarką po...rzęsach

1.BOURJOIS OMBRE STRETCH Rose elastique 06
BOURJOIS MASCARA EFFET LINER NOIR STYLISTE

2. Mam kilka ulubionych trików makijażowych, którymi chętnie podzielę się z forumowiczkami.
Każda z nas pragnie mieć pięknie podkręcone rzęsy. Po nałożeniu tuszu, podtrzymuję moje rzęsy na końcówce długiego pędzla do nakładania cienia (sprawdza się również kredka do oczu), następnie... suszę od dołu lekkim strumieniem suszarki. Brzmi to drastycznie, ale efekt jest fantastyczny.
Czasem zdarza mi się, przed "wielkim wyjściem" dostrzec niechciane, odrastające brwi. Jeżeli mam niewiele czasu, a nie chcę wyglądać jak po walce bokserskiej, wyciągam z zamrażalki lód. Przykładam przed depilacją, aby lekko znieczulić łuk brwiowy, a także po. Dzięki temu zabiegowi zaczerwienienie i opuchlizna znika, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.
Jestem posiadaczką strasznie niesfornych, gęstych brwi i często muszę uważać aby nie wyglądać jak Brooke Shields w latach 80. W tej sytuacji klej SUPER GLUE mógłby przyjść z pomocą. Jednakże jest to zbyt ekstremalne doświadczenie i pozbawiłoby mnie brwi na zawsze. Dlatego używam lakieru do włosów - spryskuję palec i przeciągam po brwiach. Podobny efekt daje nałożenie niewielkiej ilości kremu do twarzy, co lekko podkreśla moje brwi i trzyma je w ryzach.
Mama uczyła mnie, że nadmiar szkodzi i nie chodzi mi wcale o słodycze.
Dlatego, kiedy nakładam na policzki sypki puder lub co gorsza róż , lekko strzepuję go z pędzla. Zapobiega to efektowi MATRIOSZKI z krasnym licem.
stare 05-11-10, 20:16
ewela ewela jest nieaktywny
Junior Member

Smile Odpowiedź ;)

1)Używam Bourjois Volume Glamour Ultra Mascara No. Ultra Black 8 ml
2)Moim ulubionym trikiem makijażowym jest:
a)posmarować twarz dobrym kremem matującym
b)rozświetlić twarz
c)nałożyć kredkę (najlepiej czarną) w dolnym kąciku oka
d)nałożyć rozświetlający cień na powieki
e)wytuszować rzęsy maskarą (Bourjois Volume Glamour Ultra Mascara No. Ultra Black 8 ml)
f)przepudrować policzki ciepłym brązem
g)posmarować usta jasnym błyszczykiem
Nawet po nieprzespanej nocy wygląda się olśniewająco!
stare 05-11-10, 20:46
kamitelon99 kamitelon99 jest nieaktywny
Junior Member

1. Nie miałam przyjemności używać kosmetyków Bourjois.

2. Moje triki:

Oczy:

-Kiedy jestem rano zmęczona po nocnej zabawie nakładam na powieki srebrny błyszczyk do ust- nie zajmuje mi to dużo czasu a efekt jest naprawdę super.

- Aby powiększyć oko w kąciku nakładam troszeczkę białego cienia do powiek lub pudru- mam bardzo jasną cerę więc przydaje mi się on do wielu zabaw z makijażem.

- Ponieważ posiadam naturalnie długie i podkręcone rzęsy nie muszę używać tuszu. Kiedy jednak mam ochotę aby moje rzęsy były grubsze lub ciemniejsze, rozkruszam czarną kredkę do oczu i mieszam ją z odrobiną alkoholu po czym nakładam na rzęsy i czekam aż mikstura zaschnie. Trzeba jednak uważać aby roztwór nie dostał się do wewnętrznej części oka- okropnie szczypie.

- Aby pozbyć się cieni pod oczami przykładam łyżkę wyciągniętą prosto z zamrażalki i przykładam ją dokładnie. Następnie robię zabieg z zimnej herbaty i nakładam pod oczy perłowy cień do powiek lub również ten biały puder. Zmęczenie nie widać wcale!

- Uwielbiam tzw."jaskółki" lub "kocie oko". Narysowanie kreski eye-linerem nie jest trudne a w efekcie mam najbardziej zmysłowe spojrzenie spośród całej ulicy.

- Aby oczy wyglądały świeżo na kości policzkowe nakładam serum rozświetlające do twarzy, jednak nie w nadmiarze ponieważ mam problematyczną, tłustą cerę.

Usta:

- Kiedy z moich ust schodzi skóra (nieraz rano, tuż po przebudzeniu) pocieram je suchą szczoteczką do zębów (ważne, żeby nie była ani za twarda ani za miękka ponieważ nie przyniesie wtedy dobrego efektu). Następnie robię dla nich maseczkę z miodu i z cukru. Po takim zabiegu z ust nie tylko nie schodzi skóra ale również usta są optycznie powiększone i słodko smakują!

Nos:

- Mam niestety dość szeroki nos dlatego skrzydełka nosa pudruję czasem pudrem brązującym. Nie jest to jednak propozycja na co dzień dla osób o bardzo bladej cerze- takiej jak moja. Wygląda to bowiem nieco sztucznie.
stare 05-11-10, 21:58
charlotte charlotte jest nieaktywny
Junior Member

1.nie mam jeszcze swojego ulubionego kosmetyku tej marki
2. kilka moich ulubionych trików to:
- używanie pomadki ochronnej do ust do nawilżania twarzy w nagłych przypadkach wysuszenia
- przykładanie łyżek z lodówki na opuchnięte powieki
- kiedy nie mam grzebyka do rzęs, a skleją mi się przy malowaniu, używam w tym celu pędzla do pudru
- aby podkreślić spojrzenie nakładam róż także w okolicach skroni
stare 05-11-10, 23:42
krasonka krasonka jest nieaktywny
Junior Member

Konkurs:)

Witam serdecznie.
1) Z kosmetyków Bourjois używałam różu do policzków, a obecnie używam cienia do powiek "Ombre a paupieres" (biały kolor).
2) Jeden z moich tricków makijażowych, polega właśnie na wykorzystaniu w/wym. cienia do powiek - tym razem na kości policzkowe. Po nałożeniu różu na policzki, delikatnie nad różem nanoszę biały cień. Ma on bardzo delikatny połysk i fantastycznie rozświetla twarz, nadając jej bardzo promienny i zdrowy wygląd.
W sytuacjach "zmęczonej" twarzy sprawdza się rewelacyjnie .
O innych trickach napisały już moje poprzedniczki, z wielu z nich korzystam, chociażby zatuszowanie zbyt szerokiego nosa.

Tagi
bourjois, testuj kosmetyki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania