ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 20-04-10, 21:39
olciak
Guest

Skóra nadwrażliwa z problemami.

Mam problem ze swoją skórą, gdyż nie dość, że jest nadwrażliwa, bardzo sucha to również jest problem niedoskonałości.
Próbowałam etapami zwalczać każdy z problemów ale tak się nie da. Jak walczyłam z niedoskonałościami to skóra stawała się coraz wrażliwsza i wrażliwsza, kończyło się to że mogłam płaty skory ściągać z twarzy i ukazywały się spod nich czerwone plamy (strasznie się wysuszała). Jak próbowałam ją natłuścić czy nawodnić to efekt byl taki że więcej syfków powstawało.
I tak w kółko Macieju. I tak źle i tak niedobrze. Dlatego zastanawiam się czy ktoś miał/ma lub spotkał się z podobnym problemem i potrafi doradzić jakąś gamę kosmetyków?
Nadmieniam, że nawet kosmetyki na niedoskonałości dla bardzo wrażliwej skóry nie dawały efektu - jedynie później był "efekt skóry węża".
stare 26-05-10, 21:31
weronika.o-ca
Guest

proponuje wizytę u dobrej kosmetyczki, ew. pózniej dermatologa
kosmetyczka zaleci odpowiednie kosmetyki, moze raz na jakis czas udasz się do niej na jakis zabieg regulujacy stan Twojej cery..... a jak to nie pomoże, to chyba wtedy tylko dermatolog.....
w każdym razie trzymam kciuki
stare 15-06-10, 23:46
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
Cytat:
Napisał hectorloshuk Zobacz post
Witam
Mam pewien problem otó gram sobie w LOTRa który jest wietny, ale mniejsza o to , wiec grajc po przejciu tury pojawiaj sie na mapie napisy " script is not loaded pleace load campaign script" Kto wie o co w tym chodzi i jak to usun
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
P.S Dodam ze mod poza tym bdem dziaa normalnie
a łyżka na to niemożliwe

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
stare 15-06-10, 23:50
taras taras jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 22
Cytat:
Napisał RudaGrazyna Zobacz post
a łyżka na to niemożliwe
hahahahahahaha oj dobre to,dobre
stare 15-06-10, 23:56
Milusienka
Guest

Cytat:
Napisał RudaGrazyna Zobacz post
a łyżka na to niemożliwe

faktycznie dobre ...
stare 10-03-11, 17:14
lucynka lucynka jest nieaktywny
Member

Wróćmy może do tematu
Jestem pod "kontrolą" kosmetyczki, ale zastanawiam się czy coś możnaby zrobić lepiej...
Jakie dermokosmetyki można stosować do bardzo suchej i wrażliwej cery z problemami (prawdopodobnie toksyny z mojej "diety" opuszczają mój organizm..., ale skłonność do zanieczyszczania sie cery mam od zawsze).
Moja kosmetyczka podaje mi do wyboru kilka firm produkujących kosmetyki dla skóry b. wrażliwej, ale może tu też uzyskam jakąś podpowiedź?
stare 11-03-11, 12:07
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Hmm...Ja mam podobny problem, olciak. I wiem, jak trudno "dogodzić" takiej skórze... Moja cera jest mieszana, z niedoskonałościami, miejscami okropnie się świeci i przetłuszcza, ale są też partie przesuszone, zwłaszcza po kuracjach antybiotykowych. Żadne tłuste kremy nie wchodzą w grę (żeby nawilżyć wysuszoną skórę), bo efekt jest odwrotny-pory zapychają się i pojawia się jeszcze więcej wykwitów...Także jak kremy to tylko lekkie, nawilżające, beztłuszczowe i najlepiej przeznaczone do skóry wrażliwej (niestety trądzikowa do takich również należy) z niedoskonałościami. Tutaj proponuję z własnego doświadczenia marki takie jak Vichy (głównie gama Normaderm, podkład Normateint), Iwostin (tu z kolei seria Purritin), kosmetyki La Roche Posay (gama Effaclar (duo), podkłady Unifiance,Toleriane Teint) czy Avene (Krem Diacneal, Krem Clean-Ac, Podkład w kompakcie z bardzo wysoką ochrona SPF 50+), no i warto wyposażyć się w wodę termalną (obojętnie jakiej firmy), bo ona też działa kojąco na skórę, nawilża ją i jest bogata w różne cenne składniki.
Pozdrawiam

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania