ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 05-12-10, 09:34
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Ósma edycja - grudzień 2010

Witajcie,
Akcja testowania kosmetyków Bourjois dobiega końca. W tym miesiącu po raz ostatni kolejne 5 osób może dołączyć do konkursu i przetestować nowy błyszczyk Effet3D.

Szczegóły akcji i listę już wybranych testerek znajdziecie tutaj:
http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,659,...etyki-bourjois

Wystarczy napisać, czy używasz jakichś kosmetyków Bourjois oraz podać swój ulubiony trik makijażowy (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury).

Uwaga! Nowe posty można wrzucać od 5 do 20 grudnia!!!!

Serdecznie zapraszamy!
stare 05-12-10, 11:59
angelka angelka jest nieaktywny
Junior Member

1.Niestety ale jeszcze nie miałam tej przyjemność żeby skorzystać z kosmetyków firmy Bourjois Paris i właśnie jest to idealny czas aby je przetestować. 2.Moim trikiem makijażowym jest nałożenie rozświetlacza dla uzyskania pięknej świeżo porannej cery,bronzera dla podkreślenia moich kości policzkowych a przede wszystkim umiejętne nałożenie i zrobienie fantazji na oku i je podkreślenie.
stare 05-12-10, 15:38
justinn14 justinn14 jest nieaktywny
Junior Member

1) + Mascara Volume Glamour Ultra Black - bardzo dobra maskara, super szczoteczka, konsystencja tuszu odpowiednia, nie tworzy efektu ksero, efekt pogrubienia gwarantowany.
+ Bourjois - Volume Glamour Ultra Curl - mój faworyt ! bardzo wydajna, z rewelacyjną szczoteczką, aplikacja bardzo prosta, efekt zniewalający, podkręcenie+ pogrubienie, poprostu cudo !
+ Bourjois - Pastel Joues - Blusher -chyba nie muszę nikomu przedstawiać tego rózu . Ideał, pięknie pachnie, jest bardzo trwały, intensywny kolor, aplikator przyjemny w kontakcie ze skórą, róz utrzymuje sie na twarzy bez poprawek w ciągu dnia.

+Bourjois - Eclat Mineral - puder matujący, równiez cudowny zapach, bardzo delikatny, lekki, dobrze matuje

+ Bourjois - Mineral Matte - podkład w musie - strzał w 10 firmy! idealny podkład! konsystencja musu, bardzo delikatna niczym pianka, nie czuć jej na twarzy, idealnie mautje, kryje drobne niedoskonałości, dołączony pędzel jest cudowny, mięciutki aplikacja sprawia przyjemność, jest to mój ulubiony podkład! jednakże trzeba uważać gdyż kolorek wychodzi nieco jaśniejszy na żywo

+Bourjois - Effect 3D - błyszczyk do ust. Apliaktor w formie pędzelka, dobrze spełnia swoją rolę, brokat nie zostaje na ustach, ładny zapach i kolor który dość przyzwoicie utrzymuje sie na ustach. Bardzo wydajny.

2). Stosuję wiele trików aby ułatwić sobie życie, Często mam problemy z odpryskiwaniem się lakieru do paznokci, by temu zapobiec, po pomalowaniu płytki maluję również końcówkę pazurka [samą linię wystającą] zapewnia to przedłużenie życia kolorkowi . Moje usta są bardzo suche, często je obgryzam do regeneracji zazwyczaj używam specjalnych balsamów na których szminki nie utrzymują się zbyt długo, dodatkowo jako posiadaczka długich paznokci mam ogromny problem z wydobyciem zawartości balsamu z dna opakowania. Zaradziłam te 2 problemy tworząc moją własną szminkę! resztkę balsamu wyciągnęłam z opakowania, dodałam odrobinę kremu do rąk [gęstego] i.. cień do powiek ! w zależności od ilości cienia nasz balsam będzie coraz to bardziej nasycony. Użyłam ostrego rózu, [ zwykłym pilniczkiem podrapałam po cieniu aby go osypać ] wyszedł mi cudowny kolor fuksji, dodatkowo nikt nie ma takiej szminki ktora jednoczesnie działa kojąco i pielęgnująco ! Mam również problem z niesfornymi brwiami. Ujarzmiam je stosując odrobinę lakieru do włosów. Aby ułatwić aplikację cieni można pomoczyć aplikator
stare 05-12-10, 15:49
ona12345 ona12345 jest nieaktywny
Banned

1.uzywalam cienie 2.Kilka moich trikow makijazowych: Podklad powinien byc,o kilka tonow jasniejszy,dzieki temu bedzie ona wygladac,swiezo i lepiej odbijac swiatlo.Makijaz zmywam troche w nietypowy sposob,zamiast nalewac mleczko do demakijazu na platki kosmetyczne,to robie to zupelnienie inaczej.Nalewam sobie nie wieka ilosc mleczka do twarzy na dlonie,potem nakladam na twarz i dwlikatnie masuje,potem dopiero usuwam pozostalosci mleczka wacikiem i przemywam twarz tonikiem.Korekto wklepuje delikatnie i punktowo na podklad,Rozcieram lekko jego brzegi by nie powstala plama,a potem opruszam skore pudrem.
stare 05-12-10, 15:59
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
Odpowiedzi:
1. Kosmetyki jakich używam to korektor rozświetlający powieki i cienie pod oczami. Polecam wszystkim :*
2. Moje ulubione triki to uzyskanie subtelnego efektu na oczkach poprzez nałożenie cieni suchym aplikatorem lub żeby efekt był mocniejszy i trwalszy rozprowadzam je wilgotnym aplikatorem. Aby rozświetlić moje oczęta nakładam cimniejszy cień wzdłuż dolnych rzęs zaczynając od środka i kieruję się na zewnątrz. Następnie rozprowadzam jaśniejszy cień na górnej powiece i rozcieram, aby uzyskać świetlisty efekt. Ponieważ lubię malować usta pomadką i kontórówką podkreślam je za pomocą konturówki zaczynając od górnej wargi i poprowadzam do kącików ust. Następnie za pomocą pędzelka nakładam odrobinę pomadki na środek dolnej i górnej wargi i rozprowadzam do kącików ust. Żeby mieć lepiej i staranniej wytuszowane rzęsy łapię za zewnętrzną część powieki i podnoszę je do góry. Wtedy od podstaw tuszuję dokładnie rzęsy. Można też położyć lusterko na stole i nie pochylając głowy wytuszować rzęsy. Jest to jeden z moich ulubionych trików, ponieważ mam króciutkie rzęsy. Jeśli zaś nie chce mi się układać włosów nakładam na ręce piankę i wgniatam we włosy od końcówek do ich nasady co daje efekt lekkiej fali. Jako mama 2 malutkich dzieci lubię zakamuflarzować zmęczenie, dlatego też nakładam pod oczy korektor rozświetlający cienie, którym można również zatuszować zaczerwienienia np. w okolicy nosa.
stare 05-12-10, 16:06
mortese mortese jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
1.Tak, kocham niezmiennie błyszczyk Gloss Menthol

2. Mniej więcej rok temu odkryłam, że dobrym, nazwijmy to "trickiem" makijażowym jest używanie tzw. kolorów neutralnych w makijażu. A zauważyłam to oglądając makijaże modelek z Victorias Secret- dodawały uroku, choć kolorystycznie były zgaszone.
Najchętniej używam kolorów takich jak bure brązy i szarości, beże, brązy z domieszką fioletu do makijażu oka- choć oczy maluję mocno, używam dużo cienia, to nadal wygląda to naturalnie. Makijaż właśnie w takich kolorach świetnie komponuje się z polskim typem urody, wydobywa stonowane piękno.
stare 05-12-10, 17:18
ulycia ulycia jest nieaktywny
Junior Member

1. Ja jak wiele dziewcząt i kobiet używam różu firmy Bourjois.
Mój ulubiony kolor to "85 SIENNE".
2. Jeżeli chodzi o ulubione triki, to jest nim użycie białej kredki. Używam jej do powiększenia ust, jak również oka. Czasami nakładam ją też na kości policzkowe i rozmazuje. Dzięki temu są "uwypuklone".
stare 06-12-10, 21:41
Żmijka Żmijka jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
1. Używałam lakieru do paznokci So Laque.

2. Moje ulubione triki:

Przesuszone usta z denerwującymi skórkami delikatnie masuję zwilżoną szczoteczką do zębów. Po kilku minutach takiego masażu są gładkie, pozbawione zadziorków, bardziej pełne i czerwone. Nakładanie pomadki czy błyszczyku jest wtedy prawdziwą przyjemnością!

Moja skóra ma swoje humory i czasem jest bardzo sucha, więc zanim nałożę podkład, kilka minut wcześniej smaruję ją kremem do twarzy (lekkim, nietłustym) lub nakładam 3-minutową maseczkę nawilżającą, która świetnie wygładza i nawilża skórę. Tak przygotowana skóra nie zdradza oznak przesuszenia po nałożeniu podkładu.

Korektor do maskowania niedoskonałości, w moim przypadku świetnie sprawdza się też jako baza pod cienie do powiek. Znacznie przedłuża ich trwałość,a do tego kolor cieni jest bardziej intensywny.
Chcąc uzyskać bardziej wyraziste kolory cieni, nakładam je na powieki zwilżonym pędzelkiem. Można też delikatnie zwilżyć powieki kremem do twarzy i wtedy działa to podobnie jak zwilżony pędzelek.

Usta zawsze obrysowuję konturówką, co pozwala na łatwiejsze aplikowanie kolorowej pomadki czy błyszczyka. Do tego można zawsze trochę oszukać naturę i wyjechać poza krawędź, nadając ustom pełniejsze kształty.
stare 07-12-10, 16:04
kamitelon99 kamitelon99 jest nieaktywny
Junior Member

1. Nie miałam przyjemności używać kosmetyków Bourjois.

2. Moje triki:

Oczy:

-Kiedy jestem rano zmęczona po nocnej zabawie nakładam na powieki srebrny błyszczyk do ust- nie zajmuje mi to dużo czasu a efekt jest naprawdę super.

- Aby powiększyć oko w kąciku nakładam troszeczkę białego cienia do powiek lub pudru- mam bardzo jasną cerę więc przydaje mi się on do wielu zabaw z makijażem.

- Ponieważ posiadam naturalnie długie i podkręcone rzęsy nie muszę używać tuszu. Kiedy jednak mam ochotę aby moje rzęsy były grubsze lub ciemniejsze, rozkruszam czarną kredkę do oczu i mieszam ją z odrobiną alkoholu po czym nakładam na rzęsy i czekam aż mikstura zaschnie. Trzeba jednak uważać aby roztwór nie dostał się do wewnętrznej części oka- okropnie szczypie.

- Aby pozbyć się cieni pod oczami przykładam łyżkę wyciągniętą prosto z zamrażalki i przykładam ją dokładnie. Następnie robię zabieg z zimnej herbaty i nakładam pod oczy perłowy cień do powiek lub również ten biały puder. Zmęczenie nie widać wcale!

- Uwielbiam tzw."jaskółki" lub "kocie oko". Narysowanie kreski eye-linerem nie jest trudne a w efekcie mam najbardziej zmysłowe spojrzenie spośród całej ulicy.

- Aby oczy wyglądały świeżo na kości policzkowe nakładam serum rozświetlające do twarzy, jednak nie w nadmiarze ponieważ mam problematyczną, tłustą cerę.

Usta:

- Kiedy z moich ust schodzi skóra (nieraz rano, tuż po przebudzeniu) pocieram je suchą szczoteczką do zębów (ważne, żeby nie była ani za twarda ani za miękka ponieważ nie przyniesie wtedy dobrego efektu). Następnie robię dla nich maseczkę z miodu i z cukru. Po takim zabiegu z ust nie tylko nie schodzi skóra ale również usta są optycznie powiększone i słodko smakują!

Nos:

- Mam niestety dość szeroki nos dlatego skrzydełka nosa pudruję czasem pudrem brązującym. Nie jest to jednak propozycja na co dzień dla osób o bardzo bladej cerze- takiej jak moja. Wygląda to bowiem nieco sztucznie.
stare 07-12-10, 17:14
olaszewc olaszewc jest nieaktywny
Junior Member

odpowiedzi

1. szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o tej firmie dlatego chcę się o niej czegoś dowiedzieć
2. moje podstawowe triki na co dzień to: po nałożeniu podkładu i pudru a przed pomalowaniem oczu nakładam zawsze jasny cień do powiek (beż, jasny brąz, jasny srebrny lub biały) wtedy właściwy cień do powiek nie zbiera się w załamaniu powieki i łatwiej się go nakłada. gdy nie mam czasu na wielkie malowanie zamiast cienia nakładam puder brązujący lub zwykłu puder róźniący się trochę odcieniem od tego który mam na twarzy- ładnie kontrastuje z ciemnymi oczami i zrobionymi na czarno rzęsami. a skoro już o rzęsach mowa to zawsze maluję je dwa razy w odstępie kilku minut- najpierw całe rzęsy później końcówki- można zyskać na długości parę milimetrów

Tagi
konkurs, testowanie kosmetyków

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania