ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 04-03-11, 13:27
betty betty jest nieaktywny
Junior Member

sposoby na śniadą skórę

ale bez solarium (ze względu na zdrowie). Chodzi mi o osiągnięcie w miarę naturalnej, zdrowej opalenizny bez zacieków. Może jakieś konkretne kremy albo tabletki? (Pytanie, czy te tabletki to w ogóle coś dają). A może jest ktoś kto korzystał z natryskowego solarium i był zadowolony z efektów?
stare 04-03-11, 13:52
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, bo ja raczej stawiam na wybielanie niż przyciemnianie, ale moja koleżanka była na opalaniu natryskowym i wyszła pomarańczowa, do tego zrobiły jej się jakieś zacieki, bo przez pewien czas nie można się po tym w ogóle myć, a ona miała dość stresujący dzień i się spociła
stare 04-03-11, 14:15
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
ja już kilkanaście razy korzystałam z airbrusha i byłam bardzo zadowolona, raz mi się tylko zdarzyło (na 2 dni przed ślubem), że bardzo delikatnie byłam "opalona", ale zadzwoniłam do salonu którym robiłam i bez problemu Panie na drugi dzień zrobiły mi poprawkę - w ramach reklamacji.
Nelka teraz są takie airbrushe, ze od razu Panie Cię suszą, więc nie musisz już czekać pól godziny zanim się ubierzesz(bynajmniej na ten, na który ja chodzę), a to że koleżanka miała zacieki to tylko i wyłącznie dlatego, ze Pani która ją robiła nie zbierała nadmiaru preparatu. Poza tym jeśli chcecie zrobić sobie airbrush czy też nałożyć na siebie samoopalacz warto wcześniej zrobić peeling ciała, wówczas preparat lepiej się przyjmuje na skórze, nie pozostawia żadnych smug czy tez przebarwień. Dobrze jest też to robić na 2-3 dni przed wydarzeniem, na które to robimy - gdyż zawsze można zrobić ewentualne poprawki. Ważne jest też, aby się spytać czy w razie gdyby to czy robią poprawki w ramach reklamacji, no i oczywiście dobrze jest aby miejsce w którym mamy robione opalanie natryskowe nie było zaciemnione, tylko, żeby było jasne - aby widziała Pani co robi. Bo kiedyś spotkałam się z pewnym salonem, który wykonuje ten zabieg "w zaciemnionej komórce".
Innym sposobem, o którym pisałam już na forum są chusteczki . Moją wypowiedź znajdziesz tu
Pytałaś jeszcze o tabletki - stosowałam kiedyś inneov, ale nie pytaj o efekty - bo ja ich po prostu nie widziałam

Aha i jest oczywiście różnica między salonem a salonem, więc warto czasem zasięgnąć opinii na temat danego , z którego chcecie korzystać. A no i jeśli ktoś mówi Wam, że za 30zł zrobi całe ciało - no to sorry nie dziwię się, ze potem jak koleżanka nelki wychodzi pomarańczowa i byle pot robi swoje

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 04-03-11 o 14:16 Powód: dopisek :)
stare 05-03-11, 13:54
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Koleżanka poddała się tej przyjemności w Irlandii, nie mam pojęcia jak to wyglądało w praktyce, czy suszyli ją czy nie i ile zapłaciła. Widziałam tylko rezultat, który nie był zbyt zachęcający . Najwyraźniej trafiła na kiepskich "specjalistów".

Tagi
opalanie, samoopalacze

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania