ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 29-03-11, 18:05
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

suchy szampon

cześć dziewczyny Przyszła wiosna i każda z nas chce wyglądać pięknie. Mnie po zimie szybko przetłuszczają się włosy (wiem, że był taki temat, ale chce zapytać o konkretny produkt, a nie pielęgnacje) Nie chce myć włosów codziennie, choć czasami zachodzi taka konieczność.. Ale do rzeczy Jakiś czas temu słyszałam o czymś takim jak suchy szampon Używałyście może? Na allegro wypatrzyłam kilka takich produktów, ale nie wiem czy są cokolwiek warte?
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-03-11, 10:20
Chocolate89 Chocolate89 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 6
Miałam kiedyś kilka próbek różnych firm, niestety nie pamiętam jakich bo produkty przywiezione były z Niemiec. Pisało na nich, że dobrze się sprawdzaja np. jak coś nam wypadło, nagle musimy wyjść a włosy są przetłuszczone itp. a my nie mamy czasu na ich umycie. Z ciekawości "przetrzymałam" włosy, żeby sprawdzić jak to działa.
Tym proszkiem posypuje się grzebień i przeczesuje włosy. Dobrze, że był to eksperyment domowy bo efekt wcale zadziwiający nie był. Włosy może po tym "zbiegu" nie wyglądały już na tłuste, ale stały się twarde, szorstkie w dotyku i już potem sama nie wiedziałam co było lepsze- czy przetłuszczone czy takie.
Ogólnie nie polecam, ale są podobno też takie specyfiki w spray'u i słyszałam, że te już są o niebo lepsze.
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-03-11, 10:31
Milusienka
Guest

Miałam odświeżający suchy szampon do włosów firmy TONI&GUY ( w spray-u jak lakier) jak dla mnie porażka, włosy miały połysk tylko przez 1 godzinę, już po ok. 2-3 godzinach stały się tłuściejsze niż wcześniej, w dotyku nieprzyjemne, lekko matowe i od razu po nałożeniu elektryzowały się.
Wydaje mi się, że taki szampon na sucho może tylko osłabić włosy... nic nie zastąpi naturalnego mycia włosów .
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-11, 11:53
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

po tym co piszecie chyba jednak się nie skusze. Myślałam, że pomoże mi to od czasu do czasu odświeżyć fryzurę, gdy mycie jest niemożliwe..
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-11, 12:13
kleo kleo jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zdjęcia: 4
też kiedyś chcialam kupić taki, rewelacyjne wyjście gdy trzeba niespodziewanie gdzieś wyjść a troszkę wstyd z minie zaniedbania. ale teraz, aż się boję ;P
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-04-11, 14:00
Żmijka Żmijka jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Osobiście nie stosowałam, ale słyszałam, że nie jest wskazane, by często (codziennie) tego specyfiku używać.
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-04-11, 14:07
rendus rendus jest nieaktywny
Member

Chociaż mogłoby to być dla mnie bardzo wygodne wyjście z sytuacji bo myję włosy codziennie to jednak mam jakiś wewnętrzny opór przed umyciem włosów w ten sposób. Mam wrażenie, ze to mało higieniczne i niechlujne. Wolę tradycyjny sposób
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-04-11, 21:15
allocha allocha jest nieaktywny
Junior Member

U brunetek to chyba widac potem taki proszek na głowie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-12-11, 14:55
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
To co piszecie oczywiście zniechęca... ale wizja specyfiku, który mógłby zdziałać cuda w parę sekund - w przypadku, kiedy nagle trzeba mieć włosy bez zarzutu a nie ma czasu na mycie - nadal mnie kusi.. Nie wiem, czy jednak nie spróbuję!
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-12-11, 21:57
kugelchen kugelchen jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
Ja uzywalam suchego szamponu czesto. Teraz mam ISANA z Rossmanna. Jestem super zadowolona , on naprawde czyni cuda. Z tym , ze jaj jestem jasna blondynka i nie widac tego talku na moich wlosach.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania