29-03-11, 18:05
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
suchy szampon
cześć dziewczyny  Przyszła wiosna i każda z nas chce wyglądać pięknie. Mnie po zimie szybko przetłuszczają się włosy (wiem, że był taki temat, ale chce zapytać o konkretny produkt, a nie pielęgnacje) Nie chce myć włosów codziennie, choć czasami zachodzi taka konieczność.. Ale do rzeczy  Jakiś czas temu słyszałam o czymś takim jak suchy szampon Używałyście może? Na allegro wypatrzyłam kilka takich produktów, ale nie wiem czy są cokolwiek warte?
|

30-03-11, 10:20
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Miałam kiedyś kilka próbek różnych firm, niestety nie pamiętam jakich bo produkty przywiezione były z Niemiec. Pisało na nich, że dobrze się sprawdzaja np. jak coś nam wypadło, nagle musimy wyjść a włosy są przetłuszczone itp. a my nie mamy czasu na ich umycie. Z ciekawości "przetrzymałam" włosy, żeby sprawdzić jak to działa.
Tym proszkiem posypuje się grzebień i przeczesuje włosy. Dobrze, że był to eksperyment domowy bo efekt wcale zadziwiający nie był. Włosy może po tym "zbiegu" nie wyglądały już na tłuste, ale stały się twarde, szorstkie w dotyku i już potem sama nie wiedziałam co było lepsze- czy przetłuszczone czy takie.
Ogólnie nie polecam, ale są podobno też takie specyfiki w spray'u i słyszałam, że te już są o niebo lepsze.
|

30-03-11, 10:31
|
|
|
Miałam odświeżający suchy szampon do włosów firmy TONI&GUY ( w spray-u jak lakier) jak dla mnie porażka, włosy miały połysk tylko przez 1 godzinę, już po ok. 2-3 godzinach stały się tłuściejsze niż wcześniej, w dotyku nieprzyjemne, lekko matowe i od razu po nałożeniu elektryzowały się.
Wydaje mi się, że taki szampon na sucho może tylko osłabić włosy... nic nie zastąpi naturalnego mycia włosów  .
|

31-03-11, 11:53
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
po tym co piszecie chyba jednak się nie skusze. Myślałam, że pomoże mi to od czasu do czasu odświeżyć fryzurę, gdy mycie jest niemożliwe..
|

31-03-11, 12:13
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
też kiedyś chcialam kupić taki, rewelacyjne wyjście gdy trzeba niespodziewanie gdzieś wyjść a troszkę wstyd z minie zaniedbania. ale teraz, aż się boję ;P
|

01-04-11, 14:00
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Osobiście nie stosowałam, ale słyszałam, że nie jest wskazane, by często (codziennie) tego specyfiku używać  .
|

01-04-11, 14:07
|
 |
Member
|
|
|
|
Chociaż mogłoby to być dla mnie bardzo wygodne wyjście z sytuacji bo myję włosy codziennie to jednak mam jakiś wewnętrzny opór przed umyciem włosów w ten sposób. Mam wrażenie, ze to mało higieniczne i niechlujne. Wolę tradycyjny sposób
|

04-04-11, 21:15
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
U brunetek to chyba widac potem taki proszek na głowie?
|

01-12-11, 14:55
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
To co piszecie oczywiście zniechęca... ale wizja specyfiku, który mógłby zdziałać cuda w parę sekund - w przypadku, kiedy nagle trzeba mieć włosy bez zarzutu a nie ma czasu na mycie - nadal mnie kusi..  Nie wiem, czy jednak nie spróbuję!
|

01-12-11, 21:57
|
|
Member
|
|
|
|
|
Ja uzywalam suchego szamponu czesto. Teraz mam ISANA z Rossmanna. Jestem super zadowolona , on naprawde czyni cuda. Z tym , ze jaj jestem jasna blondynka i nie widac tego talku na moich wlosach.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|