02-12-11, 09:59
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Hmmm, to chyba zdecydowanie nie dla mnie. Jestem tradycjonalistką. Muszę czuć wodę i pianę na włosach. Muszę konkretnie włosy i głowę wymasować, porządnie wszystko spłukać, a potem odżywić. Chyba niezbyt fajnie bym się czuła, wiedząc, ze "umyłam" włosy suchym szamponem.
|

02-12-11, 10:23
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał migotka
Muszę czuć wodę i pianę na włosach.
|
Ja też!!! W ogóle uważam, że mycie włosów to coś więcej niż zabieg pielęgnacyjny - mam do niego taki nabożny szacunek, że psychicznie czuję się jak po sesji u psychoterapeuty, kiedy porządnie umyję włosy...serio! Tylko czasami rzeczywiście są sytuacje, w których trzeba w parę minut doprowadzić włosy do nienagannego wyglądu i zachwyciło mnie, że da się w dzisiejszych czasach coś takiego osiągnąć kosmetykami (naturalnie zaraz np. po powrocie do domu ten suchy szampon bym PORZĄDNIE ZMYŁA  )
|

04-12-11, 19:36
|
 |
Member
|
|
|
|
wg mnie może się sprawdzić w nagłych przypadkach, gdy nie ma czasu na umycie głowy. Do regularnego stosowania wolę zwykły szampon
|

04-12-11, 23:15
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał snowflower
wg mnie może się sprawdzić w nagłych przypadkach, gdy nie ma czasu na umycie głowy. Do regularnego stosowania wolę zwykły szampon 
|
ale stosujesz? jak sie wlosy po tym zachowuja? zadnego uczulenia sie nie lapie?
|

05-12-11, 16:18
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Też się nad takim szamponem kiedyś zastanawiam...  Ale rzeczywiście nie ma to jak "prawdziwe" mycie włosów-człowiek czuje się wtedy niemalże jak nowonarodzony heh  Moja mama kiedyś używała takiego specyfiku i mówiła, iż był to taki proszek/talk, który pochłaniał tylko sebum/"tłuszcz" z włosów,ale nic poza tym...Posklejane pasma nadal pozostawały  Wg mnie włosy nieumyte nadal takimi pozostają, także nie ma co się spodziewać jakiegoś spektakularnego odświeżenia i efektu "jak po myciu"....

10-01-12, 14:49
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Moim zdaniem bez wody się nic nie umyje, nie wiem ale jakaś sceptyczna jestem do tego typu produktów, brud z włosów woda zmyje i się spłucze a jak się posypie włosy tym talkiem to gdzie on znika?? wsiąka??
|

12-01-12, 15:30
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
ja tez kupilam, niby tluste nie byly, ale swieze z pewnoscia tez. i takie przychlapniete jakies, nie wiem czemu.. najlpesze jest to, ze po jednkrotnym uzytkowaniu cala buteleczka sie skonczyla w magicnzy sposob. widocznie musia jakas dziurka sie zrobic, albo spadala mojej wspolokatorce i sie wszytsko ulotnilo. no ale.. podobno nie spadla
|

12-01-12, 16:51
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał kleo
ja tez kupilam, niby tluste nie byly, ale swieze z pewnoscia tez. i takie przychlapniete jakies, nie wiem czemu.. najlpesze jest to, ze po jednkrotnym uzytkowaniu cala buteleczka sie skonczyla w magicnzy sposob. widocznie musia jakas dziurka sie zrobic, albo spadala mojej wspolokatorce i sie wszytsko ulotnilo. no ale.. podobno nie spadla 
|
Kleo ja tez kiedyś słyszałam o takim przypadku (szampon był z syoss'a), więc koleżanka mówi prawdę
|

12-01-12, 19:56
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał anxiety_explosion
To co piszecie oczywiście zniechęca... ale wizja specyfiku, który mógłby zdziałać cuda w parę sekund - w przypadku, kiedy nagle trzeba mieć włosy bez zarzutu a nie ma czasu na mycie - nadal mnie kusi..  Nie wiem, czy jednak nie spróbuję!
|
Ja tez jestem bardzo ciekawa tego szamponu-ale nie mam odwagi użyć by się całkowicie nie zdołowac potem
|

12-01-12, 20:43
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał RudaGrazyna
Kleo ja tez kiedyś słyszałam o takim przypadku (szampon był z syoss'a), więc koleżanka mówi prawdę
|
moj tez s syoss'a byl! a ja biedna tak posadzałam :P swoja droga ciekawe czemu tak sie dzieje, nawet dobrze go w sumie nie wyprobowalam, oszukancy
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|