ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 08-06-10, 08:38
Izabelcia_30 Izabelcia_30 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
Smile Suplementy

Jakich używacie suplementów do poprawy stanu paznokci?Ostatnio miałam tabletki ze skrzypu i stosowałam je przez trzy miesiące, a efekt niezbyt zadowalający.Widocznie składniki w nim zawarte nie były potrzebne mojemu organizmowi.Dlatego poszukuję czegoś innego.Poradźcie co skutecznego stosujecie i z jakim efektem?
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-06-10, 09:07
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Vitapil. Co prawda nie jest na paznokcie, tylko włosy, ale o dziwo działa
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-06-10, 18:21
czeresnie czeresnie jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 1
Ja również stosuję vitapil. Ma mnóstwo witamin, które działają nie tylko na włosy, ale inne wytwory naskórka. Efekt jest widoczny do 3 m-cy.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-04-11, 19:11
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Na wzmocnienie paznokci polecam drożdże w tabletkach lub suplementy ze skrzypem
Dobry i niedrogi jest Celebrin kosztuje około 13zł
Wskazania i działanie

Preparat Celebrin wspomaga wzmocnienie włosów słabych, łamliwych, rozdwajających się i wypadających, wzmocnienie łamliwych paznokci oraz zachowanie prawidłowych funkcji skóry.

Skrzyp polny oraz bambus zawierają krzem, który przyczynia się do prawidłowego wzrostu i regeneracji włosów i paznokci oraz do właściwego stanu skóry

Witaminy z grupy B, w tym biotyna wspomagają utrzymanie prawidłowego stanu włosów i skóry,

Cynk i L-cysteina wchodząc w skład włosa biorą udział w utrzymaniu jego właściwej struktury, sprzyjają prawidłowemu wzrostowi włosów,

Kwas hialuronowy występuje naturalnie w skórze, bierze udział w utrzymaniu właściwego nawilżenia skóry, dzięki zdolności wiązania wody,

Hydrolizat kolagenu - kolagen jako główne białko tkanki łącznej przyczyna się do utrzymania elastyczności skóry,

Witamina A wspomaga regenerację naskórka,

Zielona herbata i witamina E wspomagają funkcję ochrony przeciwutleniającej organizmu, spowalniają procesy jego starzenia.

Przeciwwskazania

Nadwrażliwość na składniki preparatu. Produkt nie jest zalecany dla kobiet ciężarnych i karmiących.

Stosowanie

Przyjmować 1 kapsułkę dziennie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-04-11, 19:29
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Dzisiaj widziałam reklamę tabletek Belissa Cera.

Wskazania:
BELISSA Cera to preparat przeznaczony szczególnie dla osób mających problemy z cerą. Stosowany w celu poprawy stanu nie tylko skóry, ale też włosów i paznokci.

Działanie:
BELISSA Cera zaliczany jest do grupy suplementów diety, których zadaniem jest wzmocnienie stanu skóry, włosów oraz płytki paznokciowej. Jest preparatem złożonym pochodzenia naturalnego. Swoje podstawowe działanie zawdzięcza zawartości wyciągu ze skrzypu polnego, który jest bogatym źródłem krzemu korzystnie wpływającego na prawidłowy przebieg przemian metabolicznych w organizmie. Pozwala na zachowanie zgodnej z normą jędrności i elastyczności skóry oraz zabezpiecza przed kruchością płytki paznokciowej. Zawiera laktoferynę, której zastosowanie w przypadku zmian trądzikowych powoduje neutralizowanie stanów zapalnych i zwalczanie drobnoustrojów. Natomiast wyciąg z fiołka trójbarwnego i zielonej herbaty działa oczyszczająco i pozytywnie oddziałuje na stan skóry.

Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu suplementami? Czytałam, że przez pierwsze tygodnie skóra może ulec pogorszeniu, co oznacza, że się oczyszcza. Czy to prawda?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 7811.jpg (23.5 KB, 1 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-04-11, 21:00
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał nelka83 Zobacz post

Wskazania:
BELISSA Cera to preparat przeznaczony szczególnie dla osób mających problemy z cerą. Stosowany w celu poprawy stanu nie tylko skóry, ale też włosów i paznokci.

Działanie:
BELISSA Cera zaliczany jest do grupy suplementów diety, których zadaniem jest wzmocnienie stanu skóry, włosów oraz płytki paznokciowej. Jest preparatem złożonym pochodzenia naturalnego. Swoje podstawowe działanie zawdzięcza zawartości wyciągu ze skrzypu polnego, który jest bogatym źródłem krzemu korzystnie wpływającego na prawidłowy przebieg przemian metabolicznych w organizmie. Pozwala na zachowanie zgodnej z normą jędrności i elastyczności skóry oraz zabezpiecza przed kruchością płytki paznokciowej. Zawiera laktoferynę, której zastosowanie w przypadku zmian trądzikowych powoduje neutralizowanie stanów zapalnych i zwalczanie drobnoustrojów. Natomiast wyciąg z fiołka trójbarwnego i zielonej herbaty działa oczyszczająco i pozytywnie oddziałuje na stan skóry.

Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu suplementami? Czytałam, że przez pierwsze tygodnie skóra może ulec pogorszeniu, co oznacza, że się oczyszcza. Czy to prawda?
Tak może wystąpić pogorszenie, preparat zawiera wyciąg z fiołka trójbarwnego który oczyszcza krew, piłam kiedyś herbatę z bratka (fiołka) i zawsze miałam lekki wysyp (kilkudniowy)potem było tylko lepiej
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-04-11, 23:10
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał nelka83 Zobacz post

Wskazania:

Działanie:

Ja od jakiegoś czasu stosuję właśnie Belissę cerę Fakt, pojawiają się ropne wykwity, ale ogólnie cera zaczyna lepiej wyglądać. Podzielę się wrażeniami po dłuższym stosowaniu, bo narazie to są dopiero niecałe 2 tygodnie...

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-04-11, 22:44
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Luna, świetnie . Czekam na pełną opinię.
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-04-11, 14:24
kleo kleo jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał PanzerKitty Zobacz post
Na wzmocnienie paznokci polecam drożdże w tabletkach lub suplementy ze skrzypem
Dobry i niedrogi jest Celebrin kosztuje około 13zł
faszerowałaś się tym? ;> jak efekty?
Odpowiedź z Cytatem