ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 05-10-10, 09:53
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Szósta edycja - październik 2010.

Witajcie,
I znowu do udziału w konkursie, dzięki któremu możecie dołączyć do grupy osób co miesiąc testujących najnowsze kosmetyki Bourjois.

Szczegóły akcji i listę już wybranych testerek znajdziecie tutaj: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,659,...etyki-bourjois

Wystarczy napisać, czy używasz jakichś kosmetyków Bourjois oraz podać swój ulubiony trik makijażowy (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury).

Uwaga! Nowe posty można wrzucać od 5 do 20 października!!!!

W tym miesiącu do przetestowania absolutna nowość (będzie na rynku od połowy m-ca) - pojedynczy cień w nowej formule z pigmentami mineralnymi.

Serdecznie zapraszamy!
stare 05-10-10, 12:18
Żmijka Żmijka jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 6
1. Używałam lakieru do paznokci So Laque.

~~~~
Moje sprawdzone i w moim przypadku skuteczne triki:

1. Podkład + krem ujędrniający.
Wystarczy wymieszać zwykły podkład z kremem ujędrniającym (proporcja pół na pół) i rozprowadzić na twarzy i szyi. Mniejsze zmarszczki wygładzają się, a twarz wygląda młodziej. Takie małe oszustwo w odejmowaniu sobie kilku lat .

2. Krem nawilżający lub maseczka do twarzy i dopiero potem podkład.
Zdarza mi się wstać rano z przesuszoną skórą, więc najpierw wklepuję krem nawilżający do twarzy (najlepiej lekkiej, niezbyt tłustej konsystencji) i po kilku minutach rozprowadzam dopiero podkład. Ewentualnie najpierw stosuję maseczkę nawilżającą, która odżywia i wygładza twarz (świetna jest 3-minutowa z Yves Rocher winogronowa), a dopiero później stosuję podkład (już bez używania kremu).

3. Tusz do rzęs.
Aby tusz utrzymał się na rzęsach znacznie dłużej, po pierwszym pomalowaniu można odczekać chwilę i pociągnąć je tuszem ponownie. Można też pomalować drugi raz same końce rzęs, wtedy troszeczkę się wydłużą.

4. Pełne, ładne usta.
Co kilka dni (lub w razie potrzeby) masuję usta szczoteczką do zębów o średniej twardości. Po kilku minutach stają się gładkie, pełniejsze i bardziej czerwone. Polecam szczególnie, gdy usta są spierzchnięte i mają "zadziorki".

5. Usta pomalowane cieniem do oczu lub różem? Oczywiście można!
Cienie do powiek lub róż do policzków świetnie nadają się do podkreślenia również ust (zamiast pomadki czy błyszczyka). Mając dużo odcieni różu ,czerwieni, a nawet brązów, można poeksperymentować z kolorami. Usta muszą być gładkie (stosowanie triku ze szczoteczką do zębów). Na koniec można je oczywiście pociągnąć błyszczykiem.

6. Utrwalanie lakieru
Może to nie do końca trik, tylko porada, ale warto mieć utwardzacz/utrwalacz do paznokci. Tańsze lakiery zazwyczaj szybko odpryskują, a taki utwardzacz może znacznie przedłużyć trwałość. Wystarczy pociągnąć cienką warstwą uprzednio pomalowane kolorem i wyschnięte paznokcie.

7. Brwi
Jeżeli wyskoczy mi niespodziewane wyjście i muszę wyrwać włoski, to najpierw schładzam skórę kostką lodu, co zapobiega powstaniu zaczerwienień.

8. Korektor
Używam głównie pod oczy i w zagłębieniach nosa, żeby bardziej "wyrównać" skórę. Często nakładam też warstwę na powieki - służy jako baza pod cienie, przedłużając ich trwałość.

9. Cienie do powiek
Z doświadczenia wiem, że nakładane palcami pozostają na powiece dłużej i łatwiej połączyć ze sobą barwy (jeśli używa się więcej niż jednego odcienia). By uzyskać intensywniejszy kolor cienia nakładam odrobinkę kremu na powiekę lub pociągnąć korektorem (można zwilżyć wodą, ale ja wolę krem lub korektor).

Mam nadzieję, że coś z tych porad się przyda. W moim przypadku te sposoby się sprawdzają.
Warto eksperymentować z różnymi trikami i podpatrzonymi sposobami, by wybrać dla siebie te, które udoskonalą nasz wygląd .
Każda z Nas jest piękna, a czasem wystarczy naprawdę niewiele, by to piękno podkreślić jeszcze bardziej

Pozdrawiam!
(może tym razem się uda:P)
stare 05-10-10, 13:08
Bisska Bisska jest nieaktywny
Junior Member

Konkurs Bourjois

Pytania:

1) Jeśli używasz kosmetyków Bourjois, podaj swój ulubiony (nazwę, kolor):

- BOURJOIS - RÓŻ DO POLICZKÓW ( kolor soczyście różowy- Rose D'ore)

2) Napisz, jaki jest twój ulubiony trik makijażowy :

Moim ulubionym trikiem jest modelowanie twarzy za pomocą róży i brązerów, oraz jedwabista kreseczka narysowana eyelinerem na powiece.
stare 05-10-10, 16:39
zimka
Guest

1) Jeśli używasz kosmetyków Bourjois, podaj swój ulubiony (nazwę, kolor):

Kosmetyk którego używam to: BOURJOIS BLUSH PASTEL JOUES 16 COUP DE FOUDRE

2) Napisz, jaki jest twój ulubiony trik makijażowy

Moim ulubionym trikiem makijażowym jest powiększanie oka poprzez wyraźne kreski na powiekach.
Powieka górna jest umalowana czarną kredką, z zaznaczonym wnętrzem oka białą bądź też jasno różową kredką z połyskującymi drobinkami. Zewnętrznie zaznaczam "kocie" oko.
Dolną Powiekę do połowy oka również maluję czarną kredką.
stare 05-10-10, 20:21
Sonnchen Sonnchen jest nieaktywny
Junior Member

1. Używałam błyszczyka Effet 3 D

2. Nie mam chyba jednego ulubionego triku, bo stosuję wiele trików w zależności od sytuacji, ale pamiętam zawsze o kilku trikach:
- gdy chcę zwiększyć trwałość pomadki, zawsze pudruję przedtem usta
- jeżeli nie mam jakiegoś koloru pomadki, wykorzystuję do tego cień do powiek, nakładam np. jasnoróżowy cień do powiek, nakładam błyszczyk i gotowe
- kiedy maluję oczy cieniami w różnych kolorach, robię to palcami, by oczy wyglądały na cieniowane i by zatrzeć wyraźne kontury kolorów
- do makijażu brwi używam wyłącznie cieni, ponieważ u blondynek brwi wyglądają dużo lepiej, naturalnie i nie są przerysowane jak w wypadku czarnej kredki
- kiedy jestem zmęczona, niewyspana i pojawiają się sińce pod oczami, sięgam po zielony korektor przed podkładem, który idealnie je tuszuje
stare 06-10-10, 20:15
ona12345 ona12345 jest nieaktywny
Banned

używam różu do policzków w kamieniu,pastel joues

Mój trik makijażowi:
-gdy kończy mi się eyeliner,moczę go wodą,później końcówkę aplikatora cieni do powiek moczę delikatnie, nabieram cienia i używam go jako kredki do powiek
-trzymam w lodówce lakiery do paznokci,dzięki temu nie gęstnieją
-używam również oliwki dla dzieci,smaruję się nią po kąpieli i idę spać a rano mam mięciutka skórę twarzy jak skóra dziecka
-z kolei w makijażu zamiast kupować specjalnie rozświetlasz używam jasnego cienia do powiek z malutkimi drobinkami
stare 06-10-10, 20:16
poniedzialek02 poniedzialek02 jest nieaktywny
Junior Member

1. niestety nie miałam jeszcze okazji używać kosmetyków bourjois

2. Moim ulubionym trikiem makijażowym jest przede wszystkim wydłużanie owalu twarzy ciemnymi pudrami lub różem, podkręcanie rzęs zalotką i uwielbiam też stosować potrójne cienie do powiek dzięki którym oko wygląda wyjątkowo
stare 06-10-10, 22:06
Anastazja324 Anastazja324 jest nieaktywny
Junior Member

1) Miałam przyjemność używać błyszczyka Eau de gloss,a także posiadam kilka lakierów szybkoschnących.

2)Mój ulubiony trik makijażowy polega na tym,że zanim pomaluję rzęsy mascarą,przeciągam po ich końcówkach trzymaną pionowo szczoteczka.Osiadające na końcach rzęs drobinki tuszu sprawiają,że po pomalowaniu są niewiarygodnie wydłużone
stare 06-10-10, 23:04
alka3007 alka3007 jest nieaktywny
Junior Member

.

Witam

Uzywam tylko jednego kosmetyku tej markiróż do policzków Pastel Joues Brun Cuivre 03 super podkresla kontur twarzy

Oto kilka trików które dość często uzywałam ponieprzespanych nocach:
- maluję oczy perłowym cieniem w odcieniu jasnego różu, wewnętrzną dolną powiekę podkreślam białą kredką - wszytsko ma na celu odświeżenie spojrzenia
- tuszuję rzęsy wcześniej używając zalotki bądź jak ktoś nie posiada może położyć lusterkko na stole i tuszować rzęsy nie pochylając głowy jedynie patrząc w dół - efekt podkręconych rzęs murowany
- na starą umytą szczoteczkę od mascary nakładam odrobinkę jedwabiu w płynie i przeczesuję nią brwi ( wyglądają zdrowo i lśniąco)
-naturalny błyszczyk na usta i....... uśmiech

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 07-10-10 o 11:55 Powód: post pod postem
stare 07-10-10, 17:27
patib84 patib84 jest nieaktywny
Junior Member

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do patib84
1) róż do policzków CHATAIGNE DOREE
2) makijaż "smoky eyes" wykonywać od końca!

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania